Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Receitas - Páxina 4

Sabes cales son as diferenzas entre os callos galegos e os callos madrileños? 7 Xuñ

Sabes cales son as diferenzas entre os callos galegos e os callos madrileños?

07/06/2019

A gastronomía galega é recoñecida en todo o mundo pola súa gran variedade e exquisitez, en Pulpería Porta Catering somos especialistas na cociña tradicional galega con pratos destacados como o polbo á feira, a carne ó caldeiro, a carne ó espeto, a richada, o cocido, os callos... Cando falamos dun prato de callos, hai diferentes ideas sobre o que contén este prato. Isto débese a que en España hai varias formas de levar a cabo esta receita. Callos á madrileña, callos navarros, callos á galega, ca...

Ler máis

Cal é o segredo dun bo cocido galego? 6 Mai

Cal é o segredo dun bo cocido galego?

06/05/2019

O cocido é un dos pratos estrela da cociña galega xunto co polbo e o churrasco. En Pulpería Porta Catering somos especialistas na preparación dun bo cocido galego e por iso somos conscientes da importancia de dedicar o tempo necesario a cada paso e ingrediente. Despois de máis de 20 anos de experiencia, os nosos cociñeiros teñen todos os segredos para preparar un delicioso cocido galego. Os ingredientes, de calidade Que ingredientes precisa un bo cocido galego? Aínda que pode haber tantas rec...

Ler máis

Patacas cocidas ao estilo 'á feira' 2 Xan

Patacas cocidas ao estilo 'á feira'

02/01/2019

Galicia é recoñecida, entre outras cousas, pola súa gastronomía. As patacas cocidas galegas, famosas polo seu distinguido sabor e textura, son unha das guarnicións máis comúns nos pratos que preparamos no catering Pulpería Porta Catering. É común que as patacas cocidas, en Galicia, se cociñen e se serven coa pel. Coñécense como "cachelos" e son un dos acompañantes favoritos dunha gran variedade de pratos, como cocido, carnes cocidas e asadas, polbo... En Pulpería Porta Catering variamos a pres...

Ler máis

O pan de bola 17 Dec

O pan de bola

17/12/2018

O pan de bola sempre foi un alimento cualificado con distincións de excelencia na comunidade galega, pola súa produción artesanal e tradición á hora de acompañar as comidas con este exquisito produto. A burbuxa ten unha relación superficie-volume maior que a da burbuxa. Isto significa que para o mesmo volume ou masa de pan, o pan ten máis superficie, é dicir, máis codia. E é na codia de pan onde se concentra, en cantidades ata oito veces maiores que na miga, a pronil-lisina, un composto antiox...

Ler máis

Café de pota 7 Dec

Café de pota

07/12/2018

Actualmente as potas de porcelana empregadas durante anos para facer café substituíronse por cafeteiras e máquinas de última tecnoloxía e perdéronse as formas tradicionais de preparalo. As culleres de madeira substituíronse por utensilios de metal ou plástico e as potas de hoxe en día non teñen nada que ver con aqueles nos que se prepararon os mellores cafés. O café de pota xigante é o xeito primitivo de preparar o café. Herdouse de xeración en xeración e ata o día de hoxe aínda se fai nalgunha...

Ler máis

Goza dun bo prato de callos 26 Xul

Goza dun bo prato de callos

26/07/2018

Os callos son un dos pratos máis famosos da nosa gastronomía e forman parte das tripas do porco, que se cortan e limpan coidadosamente para poder cociñalos. É un prato que non adoita chamar a todos os gustos, xa que as tripas preocupan un pouco, pero é un ingrediente que cando está ben cocido, sobre todo se está nun cocido, é delicioso e o seu sabor é totalmente aditivo. E aínda que é unha receita bastante calórica, é xenial para combater os días fríos. En Pulpería Porta Catering somos especi...

Ler máis

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.