Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nosotros

Temas

Churrasco e polbo á feira, os pratos máis populares do verán

23/07/2020
  1. Receitas

O verán é o momento por excelencia para as reunións de familiares e amigos. Reunirnos para xantar ou cear é unha das tradicións máis famosas de Galicia, a mesa despois da cea dura ata a madrugada, tanto para xantar como para cear.

As agradables charlas, risas e reencontros combínanse cos pratos máis típicos das festas galegas, unha boa tapa de polbo á feira e un bo prato de churrasco, ambos elaborados do xeito máis tradicional para realzar o sabor de cada produto.

¿Como cociñas un bo bisté á prancha?

O adobo do churrasco, fundamental.

En Pulpería Porta Catering traballamos sempre con produtos frescos e de alta calidade para que, por si mesmos, os nosos pratos teñan un sabor exquisito.

Para que o sabor de cada óso de churrasco cautive o padal de todos os nosos hóspedes, adobamos as tiras de costela con coidado, dándolle un toque distintivo a cada bocado.

O máis común é que o churrasco sexa adobado a noite anterior á súa preparación, empregando, entre outros ingredientes, viño branco e sal groso. Con isto conseguimos que o sabor sexa aínda máis impresionante.

Chourizo criollo, imprescindible en calquera churrascada

As patacas fritas son importantes para acompañar un bisté á prancha, pero o chourizo criollo non pode faltar, é a guinda de calquera churruscada, cun sabor inmellorable.

A importancia das boas brasas

O feito de que en Pulpería Porta Catering teñamos unha gran experiencia no mundo culinario fainos conscientes das mellores técnicas para preparar boas brasas e conseguir que a costela e o chourizo crioulo sexan o correcto.

Hai que ter en conta a altura das brasas, a altura á que colocar a parrilla, a frecuencia coa que hai que xirar a carne...

Pulpo á feira, o prato tradicional máis popular

Poderíase dicir que o polbo á feira é o prato co que máis se identifica Galicia no mapa.

O equipo profesional de Pulpería Porta Catering é o responsable de preparar este famoso prato con todo o coidado e mimo co produto, facendo que tanto a súa presenza como o seu sabor sorprendan aos ollos e ao padal.

Xunto cunhas boas patacas cocidas e aderezadas con aceite de oliva e pementón, tanto doces como picantes, fan que este prato sexa único. O prato de madeira é esencial para transmitir a esencia da tradición galega.

Churrasco e polbo á feira, os pratos máis populares do verán - Imagen 1

¿Queres probar o sabor dos nosos pratos?

Solicita o noso servizo de catering ou achégate á nosa tenda de ultramarinos en Galicia. Podes atoparnos nas festas e romarías máis famosas da xeografía galega.

 

Noticias relacionadas
Que son os cachelos e como se preparan?

Que son os cachelos e como se preparan?

05/05/2022
E o mesmo un cachelo que unha pataca cocida? Imos dar unha resposta á galega: depende. Seguro escoitaches falar dos cachelos, un acompañamento riquísimo e moi popular para moitos pratos de carne e peixe en Galicia. Pero, iso si, o significado que lle deas a “cachelo” vai depender moito da zona de
Trucos para facer uns bos callos

Trucos para facer uns bos callos

25/01/2022
Coa chegada do inverno de las baixas temperaturas, o que más apetece nesta época do ano é desfrutar de típicos pratos quentes con culler. Se o que buscas é unha receita saborosa e rica en vitaminas, os callos serán una boa escolla. En Pulpería Porta Catering levamos moitos anos ofrecendo a os
É momento de cocido: trucos para que sempre quede perfecto

É momento de cocido: trucos para que sempre quede perfecto

08/11/2021
¿Ten ganas de facer un bo cocido galego, pero sempre atopa erros no resultado final? Se vostede é desas persoas que busca un resultado perfecto para o seu cocido, non dubide en seguir os consellos dun equipo de profesionais do sector, o equipo de Pulpería Porta.  A nosa empresa de catering
Trucos para preparar mellor a carne richada

Trucos para preparar mellor a carne richada

13/09/2021
Cada cociñeiro ten os seus propios trucos para que cada unha das súas elaboracións sexa única e exquisita, e nós, dende Pulpería Porta queremos compartir con vostedes os nosos segredos para conseguir que o sabor da carne richada que ofrecemos sexa inconfundible.  Como especialistas en catering e

Compárteo!

Contacta con Pulpería Porta

¿Está interesado en nuestros servicios? Llámenos, estaremos encantados de atenderle.

ipt>