Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Receitas

A historia detrás dos pratos máis emblemáticos de Galicia 26 Xuñ

A historia detrás dos pratos máis emblemáticos de Galicia

26/06/2025

Falar de Galicia é falar de sabor, de tradición e de receitas que pasaron de xeración en xeración sen perder a súa esencia. Unhas preparacións que, loxicamente, alcanzaron as súas cotas de popularidade cimentando todo sobre a súa historia. Moi poucas persoas non escoitaron falar do polbo á feira, pero cantas persoas coñecen a súa historia? E as raíces do caldo galego? En Pulpería Porta, como especialistas en catering a domicilio para eventos en Galicia, si que as coñecemos, así que estamos encan...

Ler máis

 Como facer polbo á galega en casa de maneira fácil e rápida 20 Feb

Como facer polbo á galega en casa de maneira fácil e rápida

20/02/2025

Quen non gozou dun bo prato de polbo á galega e pensou: "Oxalá puidese facelo en casa"? Pois hai algo que deberías saber e que che contamos neste artigo! Chegou o momento de que saibas que non é necesario ser un chef profesional nin dispoñer de ferramentas complicadas para preparalo. Cuns poucos ingredientes e seguindo os pasos adecuados, terás na túa mesa un prato tradicional digno de calquera polbeira galega. En Pulpería Porta Cátering, xa que somos especialistas en cátering a domicilio en Gal...

Ler máis

Cociña con cachelos: sabores únicos 6 Mar

Cociña con cachelos: sabores únicos

06/03/2024

En Pulpería Porta Cátering somos especialistas na gastronomía galega, e un dos nosos ingredientes estrela son os cachelos. Estes tubérculos son un alimento básico da nosa rexión, e gozan de moitos adeptos grazas á súa achega nutricional, o seu sabor e a súa textura. Queres saber máis? Segue lendo este novo artigo que che traemos desde a nosa empresa de cátering na Estrada! Que son os cachelos? Os cachelos son unha variedade de pataca de pel fina e cor amarela dourada. Son moi saborosos e teñen...

Ler máis

Qué é a “carne ó caldeiro”? 22 Feb

Qué é a “carne ó caldeiro”?

22/02/2024

En Galicia a comida é moito máis que unha necesidade; é unha celebración da nosa cultura, tradición e sabores poderosos. En Pulpería Porta Catering, na Estrada, estamos orgullosos de ser unha das principais empresas de catering da nosa comarca. Por iso, nos nosos pratos empregamos sempre materias primas locais e de calidade, para honrar a incrible gastronomía da nosa fermosa terra. Neste artigo falamos dunha das nosas receitas máis emblemáticas: a carne ou o caldeiro. Estás preparado para segui...

Ler máis

A gastronomía galega nun cachelo 9 Feb

A gastronomía galega nun cachelo

09/02/2024

Galicia, terra de mar e montaña, é coñecida, entre outras razóns, pola súa incrible riqueza gastronómica. Entre os pratos emblemáticos que se poden degustar nesta comarca, destaca un humilde acompañamento que se converteu nunha delicia para os padais máis esixentes: o cachelo. En Pulpería Porta Catering somos conscientes da importancia deste ingrediente en calquera comida tradicional galega que valga a pena. Por iso preparamos este artigo, onde vos contamos a historia e a versatilidade do cache...

Ler máis

 Receitas frescas con polbo para o verán 9 Xuñ

Receitas frescas con polbo para o verán

09/06/2023

Non admite discusión: o verán é unha das épocas do ano que máis se presta a gozar dunha boa comida con amigos. Os horarios se difuminan, hai vacacións, escusas de todo tipo para comer e cear ao aire libre… E as mesas énchense de opcións apetecibles! Na gastronomía galega temos sabores únicos todo o ano, pero una dos nosos acenos de identidade atopa no verán os meses perfectos para lucir como nunca: falámosche do polbo e as receitas máis frescas que se poden preparar con este alimento. Polbo á f...

Ler máis

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.