Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Todos os segredos do polbo á feira

Publicado: 23 de xuño de 2020, 16:34
  1. Receitas
Todos os segredos do polbo á feira

Pulpería Porta Catering ofrece un servizo de restauración no que se pode degustar o sabor dos pratos máis tradicionais e famosos da cociña galega. Ademais, movémonos coa nosa carpa de pulpeira polas diferentes feiras e peregrinacións galegas para facer posible que máis comensais deleiten o seu padal cos nosos pratos.

Como non é de estrañar, o prato por excelencia do noso servizo de restauración e o prato estrela da nosa carpa é o famoso prato de polbo á feira.

¿Como se prepara o polbo á feira?

Polbo galego de primeira calidade

Antes de comezar o proceso de cocción é imprescindible seleccionar un polbo de calidade. O sabor do polbo das augas galegas é incomparable a calquera outro, preste atención á cor do animal para asegurarse da súa orixe.

Os polbos que se crían nas nosas augas distínguense por presentar cores fortes e vivas, mentres que os que teñen un aspecto máis pálido non se crían en Galicia.

En Pulpería Porta Catering  só empregamos produtos galegos de primeira calidade. Isto fai que o sabor dos nosos pratos sexa inconfundible. Proba o sabor das augas galegas na nosa tenda de ultramarinos ou co noso servizo de catering.

Todos os segredos do polbo á feira - Imagen 1

Cociñar o polbo

É moi importante meter o polbo na auga unha vez que ferva e, unha vez cocido, deixalo repousar o tempo necesario, que depende da cantidade que se estea a cocer.

Ademais de acadar a perfecta cocción, prestando especial atención ao tempo de cocción e descanso, a preparación dun prato de polbo á feira caracterízase por que, para evitar que perda a pel, hai que metelo e sacalo da olla 3 veces, antes de que ferva a auga e déixase na olla máis tempo.

A guarnición

Un prato de polbo á feira non é o mesmo sen a súa porción de patacas cocidas na mesma auga... ¡Que sabor tan característico!

Cociñándoas na mesma auga na que se coce o polbo, conséguese que teñan unha cor rosa e que o seu sabor sexa incomparable a calquera outro.

A presentación do prato

Este famoso prato da gastronomía galega non só destaca polo seu sabor, senón tamén pola súa peculiar presentación que chama a atención de quen o ve. Cortado en rodaxas con aceite de oliva, pementón doce ou picante e sal, sempre nun prato de madeira.

¿Queres probar o noso famoso prato polbo á feira?

Non quedes co desexo. A nosa gran experiencia na cociña e o feito de ser coñecedores das técnicas máis tradicionais para a elaboración deste prato, xunto co uso de produtos galegos de primeira calidade, fan que as nosas tapas de polbo teñan un sabor peculiar que cautive o padal de todos aqueles que o proban

¡Estamos nas feiras e romarías máis famosas de Galicia! Saborea o sabor da Pulpería Porta Catering.

 

Noticias relacionadas

 Receitas frescas con polbo para o verán 9 Xuñ

Receitas frescas con polbo para o verán

09/06/2023 Receitas
Non admite discusión: o verán é unha das épocas do ano que máis se presta a gozar dunha boa comida con amigos. Os horarios se difuminan, hai vacacións, escusas de todo tipo para comer e cear ao aire libre… E as mesas énchense de opcións apetecibles! Na gastronomía galega temos sabores únicos todo o
Como facer a masa de empanada de millo? 24 Xan

Como facer a masa de empanada de millo?

24/01/2023 Receitas
Dende Pulpería Porta, o teu catering a domicilio en Galicia, hoxe desvelamos un dos segredos mellor gardados das empanadas máis ricas do pais: a masa da empanada de millo. Aprende a facela paso a paso.   Consegue a empanada de millo perfecta Primeiro debes reunir estes ingredientes: 250 g. de
Consellos para que o cocido sempre quede perfecto! 10 Xan

Consellos para que o cocido sempre quede perfecto!

10/01/2023 Receitas
Un dos pratos estrela da nosa terra merece o meco e a atención necesarias para que quede espectacular. Falamos, como non, do cocido galego, un clásico da nosa gastronomía non exento de segredos no que se refire á súa preparación. Porén, dende Pulpería Porta Cátering, con servicio en toda Galicia,
Que son os cachelos e como se preparan? 5 Mai

Que son os cachelos e como se preparan?

05/05/2022 Receitas
E o mesmo un cachelo que unha pataca cocida? Imos dar unha resposta á galega: depende. Seguro escoitaches falar dos cachelos, un acompañamento riquísimo e moi popular para moitos pratos de carne e peixe en Galicia. Pero, iso si, o significado que lle deas a “cachelo” vai depender moito da zona de

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.