Sabes cales son as diferenzas entre os callos galegos e os callos madrileños? 07/06/2019 A gastronomía galega é recoñecida en todo o mundo pola súa gran variedade e exquisitez, en Pulpería Porta Catering somos especialistas na cociña tradicional galega con pratos destacados como o polbo á feira, a carne ó caldeiro, a carne ó espeto, a richada, o cocido, os callos... Cando falamos dun prato de callos, hai ... ler máis
Cal é o segredo dun bo cocido galego? 06/05/2019 O cocido é un dos pratos estrela da cociña galega xunto co polbo e o churrasco. En Pulpería Porta Catering somos especialistas na preparación dun bo cocido galego e por iso somos conscientes da importancia de dedicar o tempo necesario a cada paso e ingrediente. Despois de máis de 20 anos de experiencia, os nosos cociñ... ler máis
Patacas cocidas ao estilo 'á feira' 02/01/2019 Galicia é recoñecida, entre outras cousas, pola súa gastronomía. As patacas cocidas galegas, famosas polo seu distinguido sabor e textura, son unha das guarnicións máis comúns nos pratos que preparamos no catering Pulpería Porta Catering. É común que as patacas cocidas, en Galicia, se cociñen e se serven coa pel. Coñé... ler máis
O pan de bola 17/12/2018 O pan de bola sempre foi un alimento cualificado con distincións de excelencia na comunidade galega, pola súa produción artesanal e tradición á hora de acompañar as comidas con este exquisito produto. A burbuxa ten unha relación superficie-volume maior que a da burbuxa. Isto significa que para o mesmo volume ou masa d... ler máis
Café de pota 07/12/2018 Actualmente as potas de porcelana empregadas durante anos para facer café substituíronse por cafeteiras e máquinas de última tecnoloxía e perdéronse as formas tradicionais de preparalo. As culleres de madeira substituíronse por utensilios de metal ou plástico e as potas de hoxe en día non teñen nada que ver con aqueles... ler máis
Goza dun bo prato de callos 26/07/2018 Os callos son un dos pratos máis famosos da nosa gastronomía e forman parte das tripas do porco, que se cortan e limpan coidadosamente para poder cociñalos. É un prato que non adoita chamar a todos os gustos, xa que as tripas preocupan un pouco, pero é un ingrediente que cando está ben cocido, sobre todo se está nun c... ler máis