Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Sabes cales son as diferenzas entre os callos galegos e os callos madrileños?

Publicado: 07 de xuño de 2019, 11:59
  1. Receitas
Sabes cales son as diferenzas entre os callos galegos e os callos madrileños?

A gastronomía galega é recoñecida en todo o mundo pola súa gran variedade e exquisitez, en Pulpería Porta Catering somos especialistas na cociña tradicional galega con pratos destacados como o polbo á feira, a carne ó caldeiro, a carne ó espeto, a richada, o cocido, os callos...

Cando falamos dun prato de callos, hai diferentes ideas sobre o que contén este prato. Isto débese a que en España hai varias formas de levar a cabo esta receita. Callos á madrileña, callos navarros, callos á galega, callos sultana, callos barineses, callos mallorquinos, callos cataláns, callos andaluces, callos asturianos...

As dúas receitas nacionais máis coñecidas son os callos á madrileña e os callos galegos. Ambos pratos manteñen a mesma esencia pero teñen algunhas características que os diferencian.

Sabes en que se diferencian os callos galegos dos callos madrileños?

O prato máis destacado de todo o menú de Pulpería Porta Catering é o callo galego. Os nosos cociñeiros, grazas á súa gran experiencia, fan a súa preparación do xeito máis tradicional galego, acadando excelentes resultados.

Diferentes ingredientes

Cando falamos dun delicioso prato de callos, veñen á mente os ingredientes principais deste exquisito prato. Garavanzos, callos de tenreira, pata de tenreira, chourizo, touciño, cebola, aceite de oliva virxe extra, pementón, especias de callos...


Aínda que estes son os principais ingredientes que asociamos a un prato de callos, só están contidos no recoñecido prato de callos galego.


Cando falamos dun prato de callos á madrileña, o que máis nos chama a atención é que non conteña garavanzos. Os seus ingredientes principais son callos de tenreira, chourizo asturiano, touciño, morcilla de cebola, salsa de tomate...

Para todos os afeccionados á comida tradicional galega parécenos estraño intentar imaxinar callos sen garavanzos, porque para nós é practicamente o ingrediente principal.

Como é a preparación dos callos?

Facer bos callos require unha gran dedicación de tempo. Desde Pulpería Porta Catering recomendamos comezar coa súa preparación o día anterior para empapar os callos. Se o prato de callos que imos preparar é o prato tradicional galego, tamén debemos remollar os garavanzos do día anterior.

Os chefs de Pulpería Porta Catering cociñan os callos a lume baixo, para conseguir ese toque tradicional que caracteriza os nosos pratos.
Para obter resultados exquisitos, todos os ingredientes deben cociñarse durante aproximadamente catro horas.

Callos ao estilo galego na Pulpería Porta Catering

Se o que queres é degustar un espectacular prato de callos á galega, preparado do xeito máis tradicional para conseguir un sabor aínda máis exquisito, ponte en contacto con Pulpería Porta Catering e deleita o teu padal cun capricho.

 

Noticias relacionadas

Como facer a masa de empanada de millo? 24 Xan

Como facer a masa de empanada de millo?

24/01/2023 Receitas
Dende Pulpería Porta, o teu catering a domicilio en Galicia, hoxe desvelamos un dos segredos mellor gardados das empanadas máis ricas do pais: a masa da empanada de millo. Aprende a facela paso a paso.   Consegue a empanada de millo perfecta Primeiro debes reunir estes ingredientes: 250 g. de
Consellos para que o cocido sempre quede perfecto! 10 Xan

Consellos para que o cocido sempre quede perfecto!

10/01/2023 Receitas
Un dos pratos estrela da nosa terra merece o meco e a atención necesarias para que quede espectacular. Falamos, como non, do cocido galego, un clásico da nosa gastronomía non exento de segredos no que se refire á súa preparación. Porén, dende Pulpería Porta Cátering, con servicio en toda Galicia,
Que son os cachelos e como se preparan? 5 Mai

Que son os cachelos e como se preparan?

05/05/2022 Receitas
E o mesmo un cachelo que unha pataca cocida? Imos dar unha resposta á galega: depende. Seguro escoitaches falar dos cachelos, un acompañamento riquísimo e moi popular para moitos pratos de carne e peixe en Galicia. Pero, iso si, o significado que lle deas a “cachelo” vai depender moito da zona de
Trucos para facer uns bos callos 25 Xan

Trucos para facer uns bos callos

25/01/2022 Receitas
Coa chegada do inverno de las baixas temperaturas, o que más apetece nesta época do ano é desfrutar de típicos pratos quentes con culler. Se o que buscas é unha receita saborosa e rica en vitaminas, os callos serán una boa escolla. En Pulpería Porta Catering levamos moitos anos ofrecendo a os

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.