Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Sabes cales son as diferenzas entre os callos galegos e os callos madrileños?

Publicado: 07 de xuño de 2019, 11:59
  1. Receitas
Sabes cales son as diferenzas entre os callos galegos e os callos madrileños?

A gastronomía galega é recoñecida en todo o mundo pola súa gran variedade e exquisitez, en Pulpería Porta Catering somos especialistas na cociña tradicional galega con pratos destacados como o polbo á feira, a carne ó caldeiro, a carne ó espeto, a richada, o cocido, os callos...

Cando falamos dun prato de callos, hai diferentes ideas sobre o que contén este prato. Isto débese a que en España hai varias formas de levar a cabo esta receita. Callos á madrileña, callos navarros, callos á galega, callos sultana, callos barineses, callos mallorquinos, callos cataláns, callos andaluces, callos asturianos...

As dúas receitas nacionais máis coñecidas son os callos á madrileña e os callos galegos. Ambos pratos manteñen a mesma esencia pero teñen algunhas características que os diferencian.

Sabes en que se diferencian os callos galegos dos callos madrileños?

O prato máis destacado de todo o menú de Pulpería Porta Catering é o callo galego. Os nosos cociñeiros, grazas á súa gran experiencia, fan a súa preparación do xeito máis tradicional galego, acadando excelentes resultados.

Diferentes ingredientes

Cando falamos dun delicioso prato de callos, veñen á mente os ingredientes principais deste exquisito prato. Garavanzos, callos de tenreira, pata de tenreira, chourizo, touciño, cebola, aceite de oliva virxe extra, pementón, especias de callos...


Aínda que estes son os principais ingredientes que asociamos a un prato de callos, só están contidos no recoñecido prato de callos galego.


Cando falamos dun prato de callos á madrileña, o que máis nos chama a atención é que non conteña garavanzos. Os seus ingredientes principais son callos de tenreira, chourizo asturiano, touciño, morcilla de cebola, salsa de tomate...

Para todos os afeccionados á comida tradicional galega parécenos estraño intentar imaxinar callos sen garavanzos, porque para nós é practicamente o ingrediente principal.

Como é a preparación dos callos?

Facer bos callos require unha gran dedicación de tempo. Desde Pulpería Porta Catering recomendamos comezar coa súa preparación o día anterior para empapar os callos. Se o prato de callos que imos preparar é o prato tradicional galego, tamén debemos remollar os garavanzos do día anterior.

Os chefs de Pulpería Porta Catering cociñan os callos a lume baixo, para conseguir ese toque tradicional que caracteriza os nosos pratos.
Para obter resultados exquisitos, todos os ingredientes deben cociñarse durante aproximadamente catro horas.

Callos ao estilo galego na Pulpería Porta Catering

Se o que queres é degustar un espectacular prato de callos á galega, preparado do xeito máis tradicional para conseguir un sabor aínda máis exquisito, ponte en contacto con Pulpería Porta Catering e deleita o teu padal cun capricho.

 

Noticias relacionadas

A gastronomía galega nun cachelo 9 Feb

A gastronomía galega nun cachelo

09/02/2024 Receitas
Galicia, terra de mar e montaña, é coñecida, entre outras razóns, pola súa incrible riqueza gastronómica. Entre os pratos emblemáticos que se poden degustar nesta comarca, destaca un humilde acompañamento que se converteu nunha delicia para os padais máis esixentes: o cachelo. En Pulpería Porta
 Receitas frescas con polbo para o verán 9 Xuñ

Receitas frescas con polbo para o verán

09/06/2023 Receitas
Non admite discusión: o verán é unha das épocas do ano que máis se presta a gozar dunha boa comida con amigos. Os horarios se difuminan, hai vacacións, escusas de todo tipo para comer e cear ao aire libre… E as mesas énchense de opcións apetecibles! Na gastronomía galega temos sabores únicos todo o
Como facer a masa de empanada de millo? 24 Xan

Como facer a masa de empanada de millo?

24/01/2023 Receitas
Dende Pulpería Porta, o teu catering a domicilio en Galicia, hoxe desvelamos un dos segredos mellor gardados das empanadas máis ricas do pais: a masa da empanada de millo. Aprende a facela paso a paso.   Consegue a empanada de millo perfecta Primeiro debes reunir estes ingredientes: 250 g. de
Consellos para que o cocido sempre quede perfecto! 10 Xan

Consellos para que o cocido sempre quede perfecto!

10/01/2023 Receitas
Un dos pratos estrela da nosa terra merece o meco e a atención necesarias para que quede espectacular. Falamos, como non, do cocido galego, un clásico da nosa gastronomía non exento de segredos no que se refire á súa preparación. Porén, dende Pulpería Porta Cátering, con servicio en toda Galicia,

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.