Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nosotros

Temas

Sabes cales son as diferenzas entre os callos galegos e os callos madrileños?

07/06/2019
  1. Receitas

A gastronomía galega é recoñecida en todo o mundo pola súa gran variedade e exquisitez, en Pulpería Porta Catering somos especialistas na cociña tradicional galega con pratos destacados como o polbo á feira, a carne ó caldeiro, a carne ó espeto, a richada, o cocido, os callos...

Cando falamos dun prato de callos, hai diferentes ideas sobre o que contén este prato. Isto débese a que en España hai varias formas de levar a cabo esta receita. Callos á madrileña, callos navarros, callos á galega, callos sultana, callos barineses, callos mallorquinos, callos cataláns, callos andaluces, callos asturianos...

As dúas receitas nacionais máis coñecidas son os callos á madrileña e os callos galegos. Ambos pratos manteñen a mesma esencia pero teñen algunhas características que os diferencian.

Sabes en que se diferencian os callos galegos dos callos madrileños?

O prato máis destacado de todo o menú de Pulpería Porta Catering é o callo galego. Os nosos cociñeiros, grazas á súa gran experiencia, fan a súa preparación do xeito máis tradicional galego, acadando excelentes resultados.

Diferentes ingredientes

Cando falamos dun delicioso prato de callos, veñen á mente os ingredientes principais deste exquisito prato. Garavanzos, callos de tenreira, pata de tenreira, chourizo, touciño, cebola, aceite de oliva virxe extra, pementón, especias de callos...


Aínda que estes son os principais ingredientes que asociamos a un prato de callos, só están contidos no recoñecido prato de callos galego.


Cando falamos dun prato de callos á madrileña, o que máis nos chama a atención é que non conteña garavanzos. Os seus ingredientes principais son callos de tenreira, chourizo asturiano, touciño, morcilla de cebola, salsa de tomate...

Para todos os afeccionados á comida tradicional galega parécenos estraño intentar imaxinar callos sen garavanzos, porque para nós é practicamente o ingrediente principal.

Como é a preparación dos callos?

Facer bos callos require unha gran dedicación de tempo. Desde Pulpería Porta Catering recomendamos comezar coa súa preparación o día anterior para empapar os callos. Se o prato de callos que imos preparar é o prato tradicional galego, tamén debemos remollar os garavanzos do día anterior.

Os chefs de Pulpería Porta Catering cociñan os callos a lume baixo, para conseguir ese toque tradicional que caracteriza os nosos pratos.
Para obter resultados exquisitos, todos os ingredientes deben cociñarse durante aproximadamente catro horas.

Callos ao estilo galego na Pulpería Porta Catering

Se o que queres é degustar un espectacular prato de callos á galega, preparado do xeito máis tradicional para conseguir un sabor aínda máis exquisito, ponte en contacto con Pulpería Porta Catering e deleita o teu padal cun capricho.

 

Noticias relacionadas
Que son os cachelos e como se preparan?

Que son os cachelos e como se preparan?

05/05/2022
E o mesmo un cachelo que unha pataca cocida? Imos dar unha resposta á galega: depende. Seguro escoitaches falar dos cachelos, un acompañamento riquísimo e moi popular para moitos pratos de carne e peixe en Galicia. Pero, iso si, o significado que lle deas a “cachelo” vai depender moito da zona de
Trucos para facer uns bos callos

Trucos para facer uns bos callos

25/01/2022
Coa chegada do inverno de las baixas temperaturas, o que más apetece nesta época do ano é desfrutar de típicos pratos quentes con culler. Se o que buscas é unha receita saborosa e rica en vitaminas, os callos serán una boa escolla. En Pulpería Porta Catering levamos moitos anos ofrecendo a os
É momento de cocido: trucos para que sempre quede perfecto

É momento de cocido: trucos para que sempre quede perfecto

08/11/2021
¿Ten ganas de facer un bo cocido galego, pero sempre atopa erros no resultado final? Se vostede é desas persoas que busca un resultado perfecto para o seu cocido, non dubide en seguir os consellos dun equipo de profesionais do sector, o equipo de Pulpería Porta.  A nosa empresa de catering
Trucos para preparar mellor a carne richada

Trucos para preparar mellor a carne richada

13/09/2021
Cada cociñeiro ten os seus propios trucos para que cada unha das súas elaboracións sexa única e exquisita, e nós, dende Pulpería Porta queremos compartir con vostedes os nosos segredos para conseguir que o sabor da carne richada que ofrecemos sexa inconfundible.  Como especialistas en catering e

Compárteo!

Contacta con Pulpería Porta

¿Está interesado en nuestros servicios? Llámenos, estaremos encantados de atenderle.

ipt>