Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nosotros

Temas

Cales son os pratos típicos do entroido?

19/02/2020
  1. Receitas

Febreiro é o mes do entroido e en Galicia inscribímonos en todo o que se celebra. As rúas están cheas de xente disfrazada de diferentes temas e hai un ambiente festivo.

Como non podía ser doutro xeito, as datas tan destacadas están asociadas a pratos específicos.

En Pulpería Porta Catering ofrecemos un servizo de catering en toda Galicia, ademais de atoparnos nas feiras galegas máis recoñecidas coa nosa tenda de ultramarinos. Cos nosos pratos apostamos polo sabor das receitas tradicionais galegas e por iso queremos dicirche cal é o menú máis demandado e máis probado neste momento.

Cocido de Entroido

Aínda que hai moitas variantes deste prato, o máis común é que estea composto por garavanzos, patacas, repolo, chourizo e distintas partes do porco como orella, fociño, tocino ou cacheira.

A preparación deste prato con fabas en lugar de garavanzos e con outros tipos de carnes como o polo ou a carne tamén se considera como habitual.

Un sabor excepcional conséguese cociñando todos os ingredientes xuntos, aínda que en momentos diferentes para que cada un deles teña o tempo de cocción exacto.

Orellas e filloas de Entroido

Sen estas dúas sobremesas non hai entroido. Poderás visitar todas as panaderías de Galicia que non atoparás nas que non haxa orellas nin filloas. Como moi demandadas e saborosas, estas dúas sobremesas son a guinda do entroido.

As orellas caracterízanse por estar cubertas cunha gran capa de azucre que endulza o sabor dunha xa tan exquisita sobremesa, mentres que as filloas adoitan encherse de diferentes sabores como chocolate, nata... sempre ao gusto de cada un, aínda que tamén teñen un sabor exquisito por si solas.

Cales son os pratos típicos do entroido? - Imagen 1

Bica de Laza e Bica de Trives

Estas sobremesas deben o seu nome a dúas localidades ourensás nas que estes tempos de entroido viven ao máximo. O primeiro, feito principalmente de claras de ovo e nata, e o segundo de ovos e manteiga, son similares a un bizcocho común cunha textura esponxosa.

E como non podía ser doutro xeito...¡Licores!

Licor de café, crema de orujo, cana ... Aínda que o máis asociado ao entroido é o licor de café, nun despois de cear galego nunca faltan licores por excelencia.

Pulpería Porta Catering, experta en cociña.

Todos os profesionais que forman o persoal da nosa pulpeira en Galicia teñen unha ampla experiencia no sector da hostalería. Un dos nosos pratos estrela é o cocido, polo que se solicita neste momento.

Se queres degustar o sabor dalgún destes famosos pratos, preparados por experiencia polos nosos chefs profesionais, ponte en contacto connosco. ¡Goza do sabor do entroido con Pulpería Porta Catering!

Noticias relacionadas
Que son os cachelos e como se preparan?

Que son os cachelos e como se preparan?

05/05/2022
E o mesmo un cachelo que unha pataca cocida? Imos dar unha resposta á galega: depende. Seguro escoitaches falar dos cachelos, un acompañamento riquísimo e moi popular para moitos pratos de carne e peixe en Galicia. Pero, iso si, o significado que lle deas a “cachelo” vai depender moito da zona de
Trucos para facer uns bos callos

Trucos para facer uns bos callos

25/01/2022
Coa chegada do inverno de las baixas temperaturas, o que más apetece nesta época do ano é desfrutar de típicos pratos quentes con culler. Se o que buscas é unha receita saborosa e rica en vitaminas, os callos serán una boa escolla. En Pulpería Porta Catering levamos moitos anos ofrecendo a os
É momento de cocido: trucos para que sempre quede perfecto

É momento de cocido: trucos para que sempre quede perfecto

08/11/2021
¿Ten ganas de facer un bo cocido galego, pero sempre atopa erros no resultado final? Se vostede é desas persoas que busca un resultado perfecto para o seu cocido, non dubide en seguir os consellos dun equipo de profesionais do sector, o equipo de Pulpería Porta.  A nosa empresa de catering
Trucos para preparar mellor a carne richada

Trucos para preparar mellor a carne richada

13/09/2021
Cada cociñeiro ten os seus propios trucos para que cada unha das súas elaboracións sexa única e exquisita, e nós, dende Pulpería Porta queremos compartir con vostedes os nosos segredos para conseguir que o sabor da carne richada que ofrecemos sexa inconfundible.  Como especialistas en catering e

Compárteo!

Contacta con Pulpería Porta

¿Está interesado en nuestros servicios? Llámenos, estaremos encantados de atenderle.

ipt>