Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Cales son os pratos típicos do entroido?

Publicado: 19 de febreiro de 2020, 12:19
  1. Receitas
Cales son os pratos típicos do entroido?

Febreiro é o mes do entroido e en Galicia inscribímonos en todo o que se celebra. As rúas están cheas de xente disfrazada de diferentes temas e hai un ambiente festivo.

Como non podía ser doutro xeito, as datas tan destacadas están asociadas a pratos específicos.

En Pulpería Porta Catering ofrecemos un servizo de catering en toda Galicia, ademais de atoparnos nas feiras galegas máis recoñecidas coa nosa tenda de ultramarinos. Cos nosos pratos apostamos polo sabor das receitas tradicionais galegas e por iso queremos dicirche cal é o menú máis demandado e máis probado neste momento.

Cocido de Entroido

Aínda que hai moitas variantes deste prato, o máis común é que estea composto por garavanzos, patacas, repolo, chourizo e distintas partes do porco como orella, fociño, tocino ou cacheira.

A preparación deste prato con fabas en lugar de garavanzos e con outros tipos de carnes como o polo ou a carne tamén se considera como habitual.

Un sabor excepcional conséguese cociñando todos os ingredientes xuntos, aínda que en momentos diferentes para que cada un deles teña o tempo de cocción exacto.

Orellas e filloas de Entroido

Sen estas dúas sobremesas non hai entroido. Poderás visitar todas as panaderías de Galicia que non atoparás nas que non haxa orellas nin filloas. Como moi demandadas e saborosas, estas dúas sobremesas son a guinda do entroido.

As orellas caracterízanse por estar cubertas cunha gran capa de azucre que endulza o sabor dunha xa tan exquisita sobremesa, mentres que as filloas adoitan encherse de diferentes sabores como chocolate, nata... sempre ao gusto de cada un, aínda que tamén teñen un sabor exquisito por si solas.

Cales son os pratos típicos do entroido? - Imagen 1

Bica de Laza e Bica de Trives

Estas sobremesas deben o seu nome a dúas localidades ourensás nas que estes tempos de entroido viven ao máximo. O primeiro, feito principalmente de claras de ovo e nata, e o segundo de ovos e manteiga, son similares a un bizcocho común cunha textura esponxosa.

E como non podía ser doutro xeito...¡Licores!

Licor de café, crema de orujo, cana ... Aínda que o máis asociado ao entroido é o licor de café, nun despois de cear galego nunca faltan licores por excelencia.

Pulpería Porta Catering, experta en cociña.

Todos os profesionais que forman o persoal da nosa pulpeira en Galicia teñen unha ampla experiencia no sector da hostalería. Un dos nosos pratos estrela é o cocido, polo que se solicita neste momento.

Se queres degustar o sabor dalgún destes famosos pratos, preparados por experiencia polos nosos chefs profesionais, ponte en contacto connosco. ¡Goza do sabor do entroido con Pulpería Porta Catering!

Noticias relacionadas

Cociña con cachelos: sabores únicos 6 Mar

Cociña con cachelos: sabores únicos

06/03/2024 Receitas
En Pulpería Porta Cátering somos especialistas na gastronomía galega, e un dos nosos ingredientes estrela son os cachelos. Estes tubérculos son un alimento básico da nosa rexión, e gozan de moitos adeptos grazas á súa achega nutricional, o seu sabor e a súa textura. Queres saber máis? Segue lendo
Qué é a “carne ó caldeiro”? 22 Feb

Qué é a “carne ó caldeiro”?

22/02/2024 Receitas
En Galicia a comida é moito máis que unha necesidade; é unha celebración da nosa cultura, tradición e sabores poderosos. En Pulpería Porta Catering, na Estrada, estamos orgullosos de ser unha das principais empresas de catering da nosa comarca. Por iso, nos nosos pratos empregamos sempre materias
A gastronomía galega nun cachelo 9 Feb

A gastronomía galega nun cachelo

09/02/2024 Receitas
Galicia, terra de mar e montaña, é coñecida, entre outras razóns, pola súa incrible riqueza gastronómica. Entre os pratos emblemáticos que se poden degustar nesta comarca, destaca un humilde acompañamento que se converteu nunha delicia para os padais máis esixentes: o cachelo. En Pulpería Porta
 Receitas frescas con polbo para o verán 9 Xuñ

Receitas frescas con polbo para o verán

09/06/2023 Receitas
Non admite discusión: o verán é unha das épocas do ano que máis se presta a gozar dunha boa comida con amigos. Os horarios se difuminan, hai vacacións, escusas de todo tipo para comer e cear ao aire libre… E as mesas énchense de opcións apetecibles! Na gastronomía galega temos sabores únicos todo o

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.