Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Cales son os pratos típicos do entroido?

Publicado: 19 de febreiro de 2020, 12:19
  1. Receitas
Cales son os pratos típicos do entroido?

Febreiro é o mes do entroido e en Galicia inscribímonos en todo o que se celebra. As rúas están cheas de xente disfrazada de diferentes temas e hai un ambiente festivo.

Como non podía ser doutro xeito, as datas tan destacadas están asociadas a pratos específicos.

En Pulpería Porta Catering ofrecemos un servizo de catering en toda Galicia, ademais de atoparnos nas feiras galegas máis recoñecidas coa nosa tenda de ultramarinos. Cos nosos pratos apostamos polo sabor das receitas tradicionais galegas e por iso queremos dicirche cal é o menú máis demandado e máis probado neste momento.

Cocido de Entroido

Aínda que hai moitas variantes deste prato, o máis común é que estea composto por garavanzos, patacas, repolo, chourizo e distintas partes do porco como orella, fociño, tocino ou cacheira.

A preparación deste prato con fabas en lugar de garavanzos e con outros tipos de carnes como o polo ou a carne tamén se considera como habitual.

Un sabor excepcional conséguese cociñando todos os ingredientes xuntos, aínda que en momentos diferentes para que cada un deles teña o tempo de cocción exacto.

Orellas e filloas de Entroido

Sen estas dúas sobremesas non hai entroido. Poderás visitar todas as panaderías de Galicia que non atoparás nas que non haxa orellas nin filloas. Como moi demandadas e saborosas, estas dúas sobremesas son a guinda do entroido.

As orellas caracterízanse por estar cubertas cunha gran capa de azucre que endulza o sabor dunha xa tan exquisita sobremesa, mentres que as filloas adoitan encherse de diferentes sabores como chocolate, nata... sempre ao gusto de cada un, aínda que tamén teñen un sabor exquisito por si solas.

Cales son os pratos típicos do entroido? - Imagen 1

Bica de Laza e Bica de Trives

Estas sobremesas deben o seu nome a dúas localidades ourensás nas que estes tempos de entroido viven ao máximo. O primeiro, feito principalmente de claras de ovo e nata, e o segundo de ovos e manteiga, son similares a un bizcocho común cunha textura esponxosa.

E como non podía ser doutro xeito...¡Licores!

Licor de café, crema de orujo, cana ... Aínda que o máis asociado ao entroido é o licor de café, nun despois de cear galego nunca faltan licores por excelencia.

Pulpería Porta Catering, experta en cociña.

Todos os profesionais que forman o persoal da nosa pulpeira en Galicia teñen unha ampla experiencia no sector da hostalería. Un dos nosos pratos estrela é o cocido, polo que se solicita neste momento.

Se queres degustar o sabor dalgún destes famosos pratos, preparados por experiencia polos nosos chefs profesionais, ponte en contacto connosco. ¡Goza do sabor do entroido con Pulpería Porta Catering!

Noticias relacionadas

Como facer a masa de empanada de millo? 24 Xan

Como facer a masa de empanada de millo?

24/01/2023 Receitas
Dende Pulpería Porta, o teu catering a domicilio en Galicia, hoxe desvelamos un dos segredos mellor gardados das empanadas máis ricas do pais: a masa da empanada de millo. Aprende a facela paso a paso.   Consegue a empanada de millo perfecta Primeiro debes reunir estes ingredientes: 250 g. de
Consellos para que o cocido sempre quede perfecto! 10 Xan

Consellos para que o cocido sempre quede perfecto!

10/01/2023 Receitas
Un dos pratos estrela da nosa terra merece o meco e a atención necesarias para que quede espectacular. Falamos, como non, do cocido galego, un clásico da nosa gastronomía non exento de segredos no que se refire á súa preparación. Porén, dende Pulpería Porta Cátering, con servicio en toda Galicia,
Que son os cachelos e como se preparan? 5 Mai

Que son os cachelos e como se preparan?

05/05/2022 Receitas
E o mesmo un cachelo que unha pataca cocida? Imos dar unha resposta á galega: depende. Seguro escoitaches falar dos cachelos, un acompañamento riquísimo e moi popular para moitos pratos de carne e peixe en Galicia. Pero, iso si, o significado que lle deas a “cachelo” vai depender moito da zona de
Trucos para facer uns bos callos 25 Xan

Trucos para facer uns bos callos

25/01/2022 Receitas
Coa chegada do inverno de las baixas temperaturas, o que más apetece nesta época do ano é desfrutar de típicos pratos quentes con culler. Se o que buscas é unha receita saborosa e rica en vitaminas, os callos serán una boa escolla. En Pulpería Porta Catering levamos moitos anos ofrecendo a os

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.