Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nosotros

Temas

Cal é o segredo dun bo cocido galego?

06/05/2019
  1. Receitas

O cocido é un dos pratos estrela da cociña galega xunto co polbo e o churrasco. En Pulpería Porta Catering somos especialistas na preparación dun bo cocido galego e por iso somos conscientes da importancia de dedicar o tempo necesario a cada paso e ingrediente.

Despois de máis de 20 anos de experiencia, os nosos cociñeiros teñen todos os segredos para preparar un delicioso cocido galego.

Os ingredientes, de calidade

Que ingredientes precisa un bo cocido galego? Aínda que pode haber tantas receitas como gustos, nun guiso da nosa terra teñen cabida os seguintes ingredientes: perna de tenreira, orella de porco, cola de porco, costela de porco asada, xamón, polo de curral, chourizo, cacheira, legumes, grelos, patacas e garavanzos.

Os ingredientes do cocido galego, como é obvio, son moi propios da nosa terra, polo que é de suma importancia que a súa orixe sexa de aquí e que a calidade sexa a mellor. Segundo os nosos profesionais, tanto os procesos de envellecemento como os de secado e fumado son esenciais para que o resultado final sexa óptimo.

Unha das claves dun bo cocido galego é ter os mellores produtos da zona, porque só así se pode conseguir un sabor exquisito.

O segredo está na auga e nos tempos

Cociñar un excelente caldo galego require tempo e paciencia, así como previsión. Moitos dos ingredientes (o xamón, a costela asada, a orella, o rabo, a cacheira e os garavanzos) teñen que empaparse polo menos con doce horas de antelación.

Despois, tres horas antes de servir, ferva a auga e engade todos os ingredientes (excepto as patacas, o repolo, os grelos e os chourizos). Unha vez máis, a paciencia é importante: hai que sacar todos os ingredientes tal e como están no seu punto, polo que é necesario ser consciente e comprobar o estado de cada ingrediente aos poucos.

Unha vez que todos os ingredientes estean listos e saian da auga, engade os grelos, as patacas, o repolo e os chourizos á mesma auga durante media hora aproximadamente. Do mesmo xeito, tes que comprobar que están listos. Unha vez apagado o lume, engade todo o reservado previamente e déixeo un tempo para que todos os ingredientes estean impregnados do sabor e cheiro característicos do caldo galego.

A presentación

Máis alá da calidade dos ingredientes e dos tempos de cocción, a presentación cobra especial relevancia no traballo de Pulpería Porta Catering, xa que somos expertos na organización de comidas. Cando se presenta un bo caldo galego, é fundamental cortar a carne en anacos e separar o porco, a tenreira, as verduras con patacas e os garavanzos en distintas fontes.

Póñase en contacto connosco

Se queres degustar un delicioso cocido galego, ponte en contacto connosco para reservar os nosos servizos.

 

Noticias relacionadas
Que son os cachelos e como se preparan?

Que son os cachelos e como se preparan?

05/05/2022
E o mesmo un cachelo que unha pataca cocida? Imos dar unha resposta á galega: depende. Seguro escoitaches falar dos cachelos, un acompañamento riquísimo e moi popular para moitos pratos de carne e peixe en Galicia. Pero, iso si, o significado que lle deas a “cachelo” vai depender moito da zona de
Trucos para facer uns bos callos

Trucos para facer uns bos callos

25/01/2022
Coa chegada do inverno de las baixas temperaturas, o que más apetece nesta época do ano é desfrutar de típicos pratos quentes con culler. Se o que buscas é unha receita saborosa e rica en vitaminas, os callos serán una boa escolla. En Pulpería Porta Catering levamos moitos anos ofrecendo a os
É momento de cocido: trucos para que sempre quede perfecto

É momento de cocido: trucos para que sempre quede perfecto

08/11/2021
¿Ten ganas de facer un bo cocido galego, pero sempre atopa erros no resultado final? Se vostede é desas persoas que busca un resultado perfecto para o seu cocido, non dubide en seguir os consellos dun equipo de profesionais do sector, o equipo de Pulpería Porta.  A nosa empresa de catering
Trucos para preparar mellor a carne richada

Trucos para preparar mellor a carne richada

13/09/2021
Cada cociñeiro ten os seus propios trucos para que cada unha das súas elaboracións sexa única e exquisita, e nós, dende Pulpería Porta queremos compartir con vostedes os nosos segredos para conseguir que o sabor da carne richada que ofrecemos sexa inconfundible.  Como especialistas en catering e

Compárteo!

Contacta con Pulpería Porta

¿Está interesado en nuestros servicios? Llámenos, estaremos encantados de atenderle.

ipt>