Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nosotros

Temas

Patacas cocidas ao estilo 'á feira'

02/01/2019
  1. Receitas

Galicia é recoñecida, entre outras cousas, pola súa gastronomía. As patacas cocidas galegas, famosas polo seu distinguido sabor e textura, son unha das guarnicións máis comúns nos pratos que preparamos no catering Pulpería Porta Catering.

É común que as patacas cocidas, en Galicia, se cociñen e se serven coa pel. Coñécense como "cachelos" e son un dos acompañantes favoritos dunha gran variedade de pratos, como cocido, carnes cocidas e asadas, polbo...

En Pulpería Porta Catering variamos a presentación dos cachelos no prato segundo os principais alimentos que acompañan. Pódense colocar enteiros, á metade, baixo o produto principal do prato, cunha variedade de aderezos...
Para pratos como o polbo, o xamón, a carne ó caldeiro... adoitan presentarse con aceite e pementón por riba, facendo que destaquen no prato grazas á forte cor vermella do pementón.

Se o que queremos é acompañar un prato de peixe ou verdura, o habitual é acompañar esta exquisita guarnición cunha salsa como a allada ou a salsa galeg".

Pulpo á feira e carne ó caldeiro, os nosos pratos máis populares

Os nosos cociñeiros están especializados na preparación do polbo, por iso o máis común é que preparen os cachelos cociñándoos na mesma auga que se usa para cocer o polbo. Deste xeito, os cachelos absorben esa auga, logrando un ton rosado ao final da cocción e o resultado é un sabor único.

O prato estrela de Pulpería Porta Catering é o polbo á feira. Este prato consiste en cocer os cachelos do xeito mencionado, na auga do polbo, e unha vez que estean cociñados colocarémolos no prato co polbo. Acompáñanse dun aderezo de aceite de oliva e pementón doce ou picante. Un sabor que quererá volver probar.

A carne ó caldeiro tamén é un dos pratos que mellor se adapta a este tipo de patacas cocidas. A preparación deste prato consiste en cociñar a carne, adobada con aceite de oliva virxe extra e pementón, dun xeito específico. Para o revestimento, tanto a carne coma os cachelos presentaranse cunha capa de aceite de oliva e pementón doce ou picante.

Proba as especialidades da restauración Pulpería Porta Catering

Póñase en contacto con Pulpería Porta Catering e probe os nosos mellores pratos, seguro que quererá repetir!

 

Noticias relacionadas
Que son os cachelos e como se preparan?

Que son os cachelos e como se preparan?

05/05/2022
E o mesmo un cachelo que unha pataca cocida? Imos dar unha resposta á galega: depende. Seguro escoitaches falar dos cachelos, un acompañamento riquísimo e moi popular para moitos pratos de carne e peixe en Galicia. Pero, iso si, o significado que lle deas a “cachelo” vai depender moito da zona de
Trucos para facer uns bos callos

Trucos para facer uns bos callos

25/01/2022
Coa chegada do inverno de las baixas temperaturas, o que más apetece nesta época do ano é desfrutar de típicos pratos quentes con culler. Se o que buscas é unha receita saborosa e rica en vitaminas, os callos serán una boa escolla. En Pulpería Porta Catering levamos moitos anos ofrecendo a os
É momento de cocido: trucos para que sempre quede perfecto

É momento de cocido: trucos para que sempre quede perfecto

08/11/2021
¿Ten ganas de facer un bo cocido galego, pero sempre atopa erros no resultado final? Se vostede é desas persoas que busca un resultado perfecto para o seu cocido, non dubide en seguir os consellos dun equipo de profesionais do sector, o equipo de Pulpería Porta.  A nosa empresa de catering
Trucos para preparar mellor a carne richada

Trucos para preparar mellor a carne richada

13/09/2021
Cada cociñeiro ten os seus propios trucos para que cada unha das súas elaboracións sexa única e exquisita, e nós, dende Pulpería Porta queremos compartir con vostedes os nosos segredos para conseguir que o sabor da carne richada que ofrecemos sexa inconfundible.  Como especialistas en catering e

Compárteo!

Contacta con Pulpería Porta

¿Está interesado en nuestros servicios? Llámenos, estaremos encantados de atenderle.

ipt>