Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Patacas cocidas ao estilo 'á feira'

Publicado: 02 de xaneiro de 2019, 17:00
  1. Receitas
Patacas cocidas ao estilo 'á feira'

Galicia é recoñecida, entre outras cousas, pola súa gastronomía. As patacas cocidas galegas, famosas polo seu distinguido sabor e textura, son unha das guarnicións máis comúns nos pratos que preparamos no catering Pulpería Porta Catering.

É común que as patacas cocidas, en Galicia, se cociñen e se serven coa pel. Coñécense como "cachelos" e son un dos acompañantes favoritos dunha gran variedade de pratos, como cocido, carnes cocidas e asadas, polbo...

En Pulpería Porta Catering variamos a presentación dos cachelos no prato segundo os principais alimentos que acompañan. Pódense colocar enteiros, á metade, baixo o produto principal do prato, cunha variedade de aderezos...
Para pratos como o polbo, o xamón, a carne ó caldeiro... adoitan presentarse con aceite e pementón por riba, facendo que destaquen no prato grazas á forte cor vermella do pementón.

Se o que queremos é acompañar un prato de peixe ou verdura, o habitual é acompañar esta exquisita guarnición cunha salsa como a allada ou a salsa galeg".

Pulpo á feira e carne ó caldeiro, os nosos pratos máis populares

Os nosos cociñeiros están especializados na preparación do polbo, por iso o máis común é que preparen os cachelos cociñándoos na mesma auga que se usa para cocer o polbo. Deste xeito, os cachelos absorben esa auga, logrando un ton rosado ao final da cocción e o resultado é un sabor único.

O prato estrela de Pulpería Porta Catering é o polbo á feira. Este prato consiste en cocer os cachelos do xeito mencionado, na auga do polbo, e unha vez que estean cociñados colocarémolos no prato co polbo. Acompáñanse dun aderezo de aceite de oliva e pementón doce ou picante. Un sabor que quererá volver probar.

A carne ó caldeiro tamén é un dos pratos que mellor se adapta a este tipo de patacas cocidas. A preparación deste prato consiste en cociñar a carne, adobada con aceite de oliva virxe extra e pementón, dun xeito específico. Para o revestimento, tanto a carne coma os cachelos presentaranse cunha capa de aceite de oliva e pementón doce ou picante.

Proba as especialidades da restauración Pulpería Porta Catering

Póñase en contacto con Pulpería Porta Catering e probe os nosos mellores pratos, seguro que quererá repetir!

 

Noticias relacionadas

Como facer a masa de empanada de millo? 24 Xan

Como facer a masa de empanada de millo?

24/01/2023 Receitas
Dende Pulpería Porta, o teu catering a domicilio en Galicia, hoxe desvelamos un dos segredos mellor gardados das empanadas máis ricas do pais: a masa da empanada de millo. Aprende a facela paso a paso.   Consegue a empanada de millo perfecta Primeiro debes reunir estes ingredientes: 250 g. de
Consellos para que o cocido sempre quede perfecto! 10 Xan

Consellos para que o cocido sempre quede perfecto!

10/01/2023 Receitas
Un dos pratos estrela da nosa terra merece o meco e a atención necesarias para que quede espectacular. Falamos, como non, do cocido galego, un clásico da nosa gastronomía non exento de segredos no que se refire á súa preparación. Porén, dende Pulpería Porta Cátering, con servicio en toda Galicia,
Que son os cachelos e como se preparan? 5 Mai

Que son os cachelos e como se preparan?

05/05/2022 Receitas
E o mesmo un cachelo que unha pataca cocida? Imos dar unha resposta á galega: depende. Seguro escoitaches falar dos cachelos, un acompañamento riquísimo e moi popular para moitos pratos de carne e peixe en Galicia. Pero, iso si, o significado que lle deas a “cachelo” vai depender moito da zona de
Trucos para facer uns bos callos 25 Xan

Trucos para facer uns bos callos

25/01/2022 Receitas
Coa chegada do inverno de las baixas temperaturas, o que más apetece nesta época do ano é desfrutar de típicos pratos quentes con culler. Se o que buscas é unha receita saborosa e rica en vitaminas, os callos serán una boa escolla. En Pulpería Porta Catering levamos moitos anos ofrecendo a os

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.