Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nosotros

Temas

Patacas cocidas ao estilo 'á feira'

02/01/2019 · Receitas

Galicia é recoñecida, entre outras cousas, pola súa gastronomía. As patacas cocidas galegas, famosas polo seu distinguido sabor e textura, son unha das guarnicións máis comúns nos pratos que preparamos no catering Pulpería Porta Catering.

É común que as patacas cocidas, en Galicia, se cociñen e se serven coa pel. Coñécense como "cachelos" e son un dos acompañantes favoritos dunha gran variedade de pratos, como cocido, carnes cocidas e asadas, polbo...

En Pulpería Porta Catering variamos a presentación dos cachelos no prato segundo os principais alimentos que acompañan. Pódense colocar enteiros, á metade, baixo o produto principal do prato, cunha variedade de aderezos...
Para pratos como o polbo, o xamón, a carne ó caldeiro... adoitan presentarse con aceite e pementón por riba, facendo que destaquen no prato grazas á forte cor vermella do pementón.

Se o que queremos é acompañar un prato de peixe ou verdura, o habitual é acompañar esta exquisita guarnición cunha salsa como a allada ou a salsa galeg".

Pulpo á feira e carne ó caldeiro, os nosos pratos máis populares

Os nosos cociñeiros están especializados na preparación do polbo, por iso o máis común é que preparen os cachelos cociñándoos na mesma auga que se usa para cocer o polbo. Deste xeito, os cachelos absorben esa auga, logrando un ton rosado ao final da cocción e o resultado é un sabor único.

O prato estrela de Pulpería Porta Catering é o polbo á feira. Este prato consiste en cocer os cachelos do xeito mencionado, na auga do polbo, e unha vez que estean cociñados colocarémolos no prato co polbo. Acompáñanse dun aderezo de aceite de oliva e pementón doce ou picante. Un sabor que quererá volver probar.

A carne ó caldeiro tamén é un dos pratos que mellor se adapta a este tipo de patacas cocidas. A preparación deste prato consiste en cociñar a carne, adobada con aceite de oliva virxe extra e pementón, dun xeito específico. Para o revestimento, tanto a carne coma os cachelos presentaranse cunha capa de aceite de oliva e pementón doce ou picante.

Proba as especialidades da restauración Pulpería Porta Catering

Póñase en contacto con Pulpería Porta Catering e probe os nosos mellores pratos, seguro que quererá repetir!

 

Compárteo!

Contacta con Pulpería Porta

¿Está interesado en nuestros servicios? Llámenos, estaremos encantados de atenderle.

ipt>