Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Todo o que precisas saber sobre o cocido galego

Publicado: 29 de xaneiro de 2021, 09:48
  1. Receitas
Todo o que precisas saber sobre o cocido galego

O cocido é un dos pratos máis tradicionais da gastronomía galega e é o prato estrela do inverno, porque cun bo prato de cocido o corpo non tarda en quentar.

Pulpería Porta Catering é unha empresa de catering en Galicia especializada en cociña tradicional galega, polo que temos unha ampla experiencia na cociña preparando pratos típicos de Galicia, sendo o cocido un dos pratos máis demandados polos nosos clientes e comensais.

Hoxe contámosche algúns dos segredos para conseguir a cocción perfecta de cada un dos ingredientes e que, combinados, o resultado é un delicioso prato de cocido.

¿Como preparas un bo prato de cocido galego?

Ten que seleccionar os ingredientes correctos

A elección dos ingredientes é esencial para conseguir un sabor potente. Neste prato típico galego hai moitos ingredientes que se usan e, para saborear o verdadeiro sabor de Galicia, é necesario escoller ingredientes da máis alta calidade. En Pulpería Porta Catering seleccionamos os ingredientes dos nosos pratos de forma minuciosa para conseguir un sabor máis real e potente.

Mostrámosche os ingredientes principais dun bo prato de cocido:

  • Garavanzos
  • Fabas
  • Repolo
  • Orellas
  • Lacon
  • Nariz
  • Costela
  • Ternera
  • Polo
  • Chourizo
  • Jarrete

É importante respectar os tempos de cocción

Como vimos, hai moitos ingredientes que forman parte dun bo cocido galego e entre todos os tempos de cocción son diferentes. É por iso que é tan importante facer un seguimento do tempo de cocción, evitando que os diferentes alimentos se cociñen en exceso ou incluso se cociñen pouco.

¿Cales son os pasos a seguir?

Antes de comezar coa preparación do cocido en si, hai que empapar certos ingredientes por diferentes motivos. A carne meterase en auga para desalgala e evitar que o resultado teña unha cantidade de sal demasiado alta. Por outra banda, as xudías ou os garavanzos deixaranse en auga dende o día anterior para que se inchen e cociñen máis facilmente.

Unha vez que teñamos todo listo, é dicir, os legumes listos para cociñar e a carne sen exceso de sal, procedemos a poñelas na olla (preferentemente grande) e controlamos o proceso de cocción.

A carne elimínase antes que os outros ingredientes para garantir que teña a textura correcta.

¿Queres saber máis sobre como preparar un bo prato de cocido galego?

En Pulpería Porta Catering temos unha ampla experiencia na cociña e acadamos o  premio II Fórum Gastronómico de Santiago en 2010 grazas a nosa dedicación e ao excelente sabor de cada un dos nosos pratos. Se queres degustar un prato de cocido galego preparado polas nosas expertas mans, ponte en contacto co equipo de Pulpería Porta Catering.

¡Descubre e goza do auténtico sabor de Galicia en cada bocado!

 

Noticias relacionadas

 Receitas frescas con polbo para o verán 9 Xuñ

Receitas frescas con polbo para o verán

09/06/2023 Receitas
Non admite discusión: o verán é unha das épocas do ano que máis se presta a gozar dunha boa comida con amigos. Os horarios se difuminan, hai vacacións, escusas de todo tipo para comer e cear ao aire libre… E as mesas énchense de opcións apetecibles! Na gastronomía galega temos sabores únicos todo o
Como facer a masa de empanada de millo? 24 Xan

Como facer a masa de empanada de millo?

24/01/2023 Receitas
Dende Pulpería Porta, o teu catering a domicilio en Galicia, hoxe desvelamos un dos segredos mellor gardados das empanadas máis ricas do pais: a masa da empanada de millo. Aprende a facela paso a paso.   Consegue a empanada de millo perfecta Primeiro debes reunir estes ingredientes: 250 g. de
Consellos para que o cocido sempre quede perfecto! 10 Xan

Consellos para que o cocido sempre quede perfecto!

10/01/2023 Receitas
Un dos pratos estrela da nosa terra merece o meco e a atención necesarias para que quede espectacular. Falamos, como non, do cocido galego, un clásico da nosa gastronomía non exento de segredos no que se refire á súa preparación. Porén, dende Pulpería Porta Cátering, con servicio en toda Galicia,
Que son os cachelos e como se preparan? 5 Mai

Que son os cachelos e como se preparan?

05/05/2022 Receitas
E o mesmo un cachelo que unha pataca cocida? Imos dar unha resposta á galega: depende. Seguro escoitaches falar dos cachelos, un acompañamento riquísimo e moi popular para moitos pratos de carne e peixe en Galicia. Pero, iso si, o significado que lle deas a “cachelo” vai depender moito da zona de

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.