Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nosotros

Temas

Todo o que precisas saber sobre o cocido galego

29/01/2021
  1. Receitas

O cocido é un dos pratos máis tradicionais da gastronomía galega e é o prato estrela do inverno, porque cun bo prato de cocido o corpo non tarda en quentar.

Pulpería Porta Catering é unha empresa de catering en Galicia especializada en cociña tradicional galega, polo que temos unha ampla experiencia na cociña preparando pratos típicos de Galicia, sendo o cocido un dos pratos máis demandados polos nosos clientes e comensais.

Hoxe contámosche algúns dos segredos para conseguir a cocción perfecta de cada un dos ingredientes e que, combinados, o resultado é un delicioso prato de cocido.

¿Como preparas un bo prato de cocido galego?

Ten que seleccionar os ingredientes correctos

A elección dos ingredientes é esencial para conseguir un sabor potente. Neste prato típico galego hai moitos ingredientes que se usan e, para saborear o verdadeiro sabor de Galicia, é necesario escoller ingredientes da máis alta calidade. En Pulpería Porta Catering seleccionamos os ingredientes dos nosos pratos de forma minuciosa para conseguir un sabor máis real e potente.

Mostrámosche os ingredientes principais dun bo prato de cocido:

  • Garavanzos
  • Fabas
  • Repolo
  • Orellas
  • Lacon
  • Nariz
  • Costela
  • Ternera
  • Polo
  • Chourizo
  • Jarrete

É importante respectar os tempos de cocción

Como vimos, hai moitos ingredientes que forman parte dun bo cocido galego e entre todos os tempos de cocción son diferentes. É por iso que é tan importante facer un seguimento do tempo de cocción, evitando que os diferentes alimentos se cociñen en exceso ou incluso se cociñen pouco.

¿Cales son os pasos a seguir?

Antes de comezar coa preparación do cocido en si, hai que empapar certos ingredientes por diferentes motivos. A carne meterase en auga para desalgala e evitar que o resultado teña unha cantidade de sal demasiado alta. Por outra banda, as xudías ou os garavanzos deixaranse en auga dende o día anterior para que se inchen e cociñen máis facilmente.

Unha vez que teñamos todo listo, é dicir, os legumes listos para cociñar e a carne sen exceso de sal, procedemos a poñelas na olla (preferentemente grande) e controlamos o proceso de cocción.

A carne elimínase antes que os outros ingredientes para garantir que teña a textura correcta.

¿Queres saber máis sobre como preparar un bo prato de cocido galego?

En Pulpería Porta Catering temos unha ampla experiencia na cociña e acadamos o  premio II Fórum Gastronómico de Santiago en 2010 grazas a nosa dedicación e ao excelente sabor de cada un dos nosos pratos. Se queres degustar un prato de cocido galego preparado polas nosas expertas mans, ponte en contacto co equipo de Pulpería Porta Catering.

¡Descubre e goza do auténtico sabor de Galicia en cada bocado!

 

Noticias relacionadas
Que son os cachelos e como se preparan?

Que son os cachelos e como se preparan?

05/05/2022
E o mesmo un cachelo que unha pataca cocida? Imos dar unha resposta á galega: depende. Seguro escoitaches falar dos cachelos, un acompañamento riquísimo e moi popular para moitos pratos de carne e peixe en Galicia. Pero, iso si, o significado que lle deas a “cachelo” vai depender moito da zona de
Trucos para facer uns bos callos

Trucos para facer uns bos callos

25/01/2022
Coa chegada do inverno de las baixas temperaturas, o que más apetece nesta época do ano é desfrutar de típicos pratos quentes con culler. Se o que buscas é unha receita saborosa e rica en vitaminas, os callos serán una boa escolla. En Pulpería Porta Catering levamos moitos anos ofrecendo a os
É momento de cocido: trucos para que sempre quede perfecto

É momento de cocido: trucos para que sempre quede perfecto

08/11/2021
¿Ten ganas de facer un bo cocido galego, pero sempre atopa erros no resultado final? Se vostede é desas persoas que busca un resultado perfecto para o seu cocido, non dubide en seguir os consellos dun equipo de profesionais do sector, o equipo de Pulpería Porta.  A nosa empresa de catering
Trucos para preparar mellor a carne richada

Trucos para preparar mellor a carne richada

13/09/2021
Cada cociñeiro ten os seus propios trucos para que cada unha das súas elaboracións sexa única e exquisita, e nós, dende Pulpería Porta queremos compartir con vostedes os nosos segredos para conseguir que o sabor da carne richada que ofrecemos sexa inconfundible.  Como especialistas en catering e

Compárteo!

Contacta con Pulpería Porta

¿Está interesado en nuestros servicios? Llámenos, estaremos encantados de atenderle.

ipt>