Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Trucos para preparar mellor a carne richada

Publicado: 13 de setembro de 2021, 11:10
  1. Receitas
Trucos para preparar mellor a carne richada

Cada cociñeiro ten os seus propios trucos para que cada unha das súas elaboracións sexa única e exquisita, e nós, dende Pulpería Porta queremos compartir con vostedes os nosos segredos para conseguir que o sabor da carne richada que ofrecemos sexa inconfundible. 

Como especialistas en catering e grazas á nosa experiencia percorrendo Galicia e compartindo os nosos produtos, proporcionamos a todo aquel que queira contar cos nosos servizos a mellor proposta gastronómica elaborada cos mellores ingredientes. ¿Quere saber como conseguimos o mellor sabor na carne richada? Quede a ler este artigo e tome nota!

Como preparar carne richada?

A carne richada é un prato que ten a súa orixe na zona de Forcarei, na provincia de Pontevedra, e é un dos nosos pratos estrela e un dos que máis gusta ós nosos clientes. Para elaborar este prato de forma correcta e asegurar un sabor deliciosos, o equipo que formamos Pulpería porta recomendamos empregar ingredientes de primeira calidade e frescos. Para elaborar a carne richada, precisará:

  • Croca de tenreira
  • Patacas
  • Pemento verde e vermello
  • Allo
  • Pemento doce
  • Pemento picante
  • Cebola
  • Fariña
  • Viño branco
  • Sal e pementa

Unha vez teñamos todos os ingredientes, haberá que pasar a elaboración. O noso consello é que se respecten os tempos de cociñado, conseguindo así que a carne quede cada compoñente do prato quede no seu punto xusto.

O primeiro paso que levamos a cabo en Pulpería Porta cando elaboramos este prato é picar en anacos a carne e engadimos a sal e a pementa. A continuación, preparamos as patacas os pementos. Os pementos han de ir cortados en tiras, ás patacas pode darlle a forma que máis lle guste. 

Recuperamos a carne que xa tiñamos preparada e engadimos a fariña, asegurándonos de que queda cuberta de maneira uniforme. Agora que xa temos os ingredientes listos, pasamos a fritir as patacas e colocámolas na base do prato no que vaiamos a servir a carne richada. A continuación, facemos o mesmo cos pementos, engadíndolles sal.

En Pulpería Porta, unha vez temos a base do prato, pasamos a cociñar a carne, con mimo e coidado para conseguir que quede tenra e no seu punto. Primeiro, poñemos nunha tixola o allo picado e cociñamos xunto coa cebola picada en tiras. Unha vez estea dourada, engadimos sal e a carne. A continuación poñemos o pemento picante, pemento doce e o viño branco e cociñamos ata que se evapore o alcohol. Unha vez estea cociñada a carne, poñémola sobre a base de patacas e pementos e xa teríamos o prato finalizado. 

En Pulpería Porta compartimos esta receita cos nosos consellos para que poida saborear este prato típico galego na súa casa, como si fose feito por cociñeiros profesionais. Así mesmo, se quere solicitar máis información sobre os nosos servizos ou os pratos que preparamos, non dubide en poñerse en contacto connosco.

Polbeira e catering en toda Galicia

O equipo de profesionais que formamos Pulpería Porta, animámolo a contactar connosco para coñecer toda a información relativa ós nosos servizos relativos á gastronomía. 

Se quere celebrar un evento, non dubide en preguntar polas nosas tarifas. Chámenos!

Noticias relacionadas

Cociña con cachelos: sabores únicos 6 Mar

Cociña con cachelos: sabores únicos

06/03/2024 Receitas
En Pulpería Porta Cátering somos especialistas na gastronomía galega, e un dos nosos ingredientes estrela son os cachelos. Estes tubérculos son un alimento básico da nosa rexión, e gozan de moitos adeptos grazas á súa achega nutricional, o seu sabor e a súa textura. Queres saber máis? Segue lendo
Qué é a “carne ó caldeiro”? 22 Feb

Qué é a “carne ó caldeiro”?

22/02/2024 Receitas
En Galicia a comida é moito máis que unha necesidade; é unha celebración da nosa cultura, tradición e sabores poderosos. En Pulpería Porta Catering, na Estrada, estamos orgullosos de ser unha das principais empresas de catering da nosa comarca. Por iso, nos nosos pratos empregamos sempre materias
A gastronomía galega nun cachelo 9 Feb

A gastronomía galega nun cachelo

09/02/2024 Receitas
Galicia, terra de mar e montaña, é coñecida, entre outras razóns, pola súa incrible riqueza gastronómica. Entre os pratos emblemáticos que se poden degustar nesta comarca, destaca un humilde acompañamento que se converteu nunha delicia para os padais máis esixentes: o cachelo. En Pulpería Porta
 Receitas frescas con polbo para o verán 9 Xuñ

Receitas frescas con polbo para o verán

09/06/2023 Receitas
Non admite discusión: o verán é unha das épocas do ano que máis se presta a gozar dunha boa comida con amigos. Os horarios se difuminan, hai vacacións, escusas de todo tipo para comer e cear ao aire libre… E as mesas énchense de opcións apetecibles! Na gastronomía galega temos sabores únicos todo o

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.