Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nosotros

Temas

Pratos de culler da tradición galega

14/09/2020 · Receitas

Achégase o final do verán, pero, aínda que as temperaturas xa non son tan altas e os días son máis curtos, en Galicia calquera evento celébrase cunha boa comida, independentemente da época do ano na que nos atopemos.

Aínda que as tradicións non cambian ao longo do ano, o que soe variar é o menú escollido para a celebración, sendo os pratos de culler a mellor opción para as celebracións que teñen lugar nos días fríos.

En Pulpería Porta Catering temos unha ampla experiencia na cociña e somos especialistas en cociña tradicional galega, preparando cada prato cos mellores ingredientes e as técnicas máis tradicionais.

O noso prato de culler máis popular son os callos, unha comida exquisita que cativa o padal de calquera, co toque xusto de especias e o punto de cocción exacto.

¿Cales son os pratos de culler galegos máis famosos?

O máis común é que os pratos con culler denomínanse aqueles que, como o nome indica, se comen empregando unha culler. Ademais, é habitual que estes pratos se caractericen por ter leguminosas. Garavanzos, fabas, lentellas, fabas...

A descrición correcta dos pratos de culler é a que acabamos de mencionar, aínda que en Galicia tamén se entende por "pratos de culler" os que axudan a combater o frío, ampliando así as receitas que engloba.

Callos

Un prato de callos preparado de xeito tradicional e con ingredientes de primeira calidade é un dos manxares máis apreciados da gastronomía galega, quenta o corpo e cativa o padal de quen se atreva a probalo.

Garavanzos, chourizo, pata de tenreira e especias... Son os ingredientes principais que non poden faltar á hora de preparar un prato de callos en condicións, aínda que hai tantas variacións como as casas galegas. Costela, morcilla, touciño... Son ingredientes que poden compartir protagonismo cos ingredientes principais. O sabor é variado e non hai dous pratos de callos iguais.

Pratos de culler da tradición galega - Imagen 1

Cocido ou caldo

Como ocorre cos callos, hai innumerables variacións cando se fabrica un guiso. Repolo, verduras, patacas, fabas, orella, fociño, touciño, costela, tenreira, chourizo, morcilla... As posibilidades de combinacións que se poden facer á hora de preparar o cocido galego son infinitas, pero o que todas teñen en común é a agradable calor que estes pratos achegan a todos os que os proban.

Ademais, unha vez rematados os principais ingredientes do cocido, o sabor da auga é inconfundible e a mellor alternativa para quentar de forma rápida e deliciosa.

¿Queres probar o sabor dos nosos pratos?

Para gozar do sabor dos pratos que elaboramos nos fogóns Pulpería Porta Catering, podes atoparnos nas feiras e romarías máis famosas de Galicia ou contactar connosco e comprobar a profesionalidade do noso servizo de restauración .

Compárteo!

Contacta con Pulpería Porta

¿Está interesado en nuestros servicios? Llámenos, estaremos encantados de atenderle.

ipt>