Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

A gastronomía galega nun cachelo

Publicado: 09 de febreiro de 2024, 08:17
  1. Receitas
A gastronomía galega nun cachelo

Galicia, terra de mar e montaña, é coñecida, entre outras razóns, pola súa incrible riqueza gastronómica. Entre os pratos emblemáticos que se poden degustar nesta comarca, destaca un humilde acompañamento que se converteu nunha delicia para os padais máis esixentes: o cachelo.

En Pulpería Porta Catering somos conscientes da importancia deste ingrediente en calquera comida tradicional galega que valga a pena. Por iso preparamos este artigo, onde vos contamos a historia e a versatilidade do cachelo, invitándovos a descubrir por que é imprescindible na mesa galega.

O cachelo: un tesouro culinario de Galicia

O cachelo é, en esencia, unha pataca cocida, pero a súa sinxeleza esconde unha profundidade de sabor e unha tradición culinaria que se remonta a séculos atrás. Esta deliciosa guarnición é un elemento básico na cociña galega e adoita servirse en anacos con peixe ou carne. A pataca, da variedade cachelo, cócese coa pel en auga con sal ata que estea tenra, para despois servirse en rodajas ou anacos.

O cachelo é unha expresión da relación de Galicia coa terra e co mar. Nunha rexión onde a pesca e a agricultura son imprescindibles, este prato une o mellor de ambos os mundos. A pataca cachelo é ideal para absorber os sabores de caldos de peixe e salsas cárnicas, converténdoa nun perfecto acompañamento de pratos de marisco, peixe fresco e carnes de calidade.

Pulpería Porta Catering: celebrando a tradición culinaria galega

Na nosa empresa de catering da Estrada estamos orgullosos de levar á túa mesa o mellor da gastronomía galega. O noso equipo de cociñeiros ten moitos anos de experiencia nas súas costas, elaborando todo tipo de receitas tradicionais, empregando sempre ingredientes locais de máxima calidade para achegar a auténtica experiencia galega aos teus eventos e celebracións. O cachelo é unha das nosas especialidades, e preparámolo con coidado para que poidas gozar do seu sabor e textura únicos.

Descubre o sabor de Galicia con Pulpería Porta Catering

Queres celebrar un evento cos amigos e non tes ganas de cociñar para tanta xente? Non o dubides e delega en nós! En Pulpería Porta Catering ofrecemos un servizo integral de catering, xa que non só elaboramos os menús que nos solicites, senón que realizamos todas as tarefas de posta e limpeza para que ti e a túa familia só te preocupes por gozar. O noso compromiso é achegar a auténtica gastronomía galega aos teus eventos, vodas e celebracións especiais.

En definitiva, se queres experimentar a deliciosa sinxeleza do cachelo e outros auténticos pratos galegos, non dubides en contactar connosco. Prepárate para degustar a auténtica Galicia en cada bocado!

Noticias relacionadas

 Receitas frescas con polbo para o verán 9 Xuñ

Receitas frescas con polbo para o verán

09/06/2023 Receitas
Non admite discusión: o verán é unha das épocas do ano que máis se presta a gozar dunha boa comida con amigos. Os horarios se difuminan, hai vacacións, escusas de todo tipo para comer e cear ao aire libre… E as mesas énchense de opcións apetecibles! Na gastronomía galega temos sabores únicos todo o
Como facer a masa de empanada de millo? 24 Xan

Como facer a masa de empanada de millo?

24/01/2023 Receitas
Dende Pulpería Porta, o teu catering a domicilio en Galicia, hoxe desvelamos un dos segredos mellor gardados das empanadas máis ricas do pais: a masa da empanada de millo. Aprende a facela paso a paso.   Consegue a empanada de millo perfecta Primeiro debes reunir estes ingredientes: 250 g. de
Consellos para que o cocido sempre quede perfecto! 10 Xan

Consellos para que o cocido sempre quede perfecto!

10/01/2023 Receitas
Un dos pratos estrela da nosa terra merece o meco e a atención necesarias para que quede espectacular. Falamos, como non, do cocido galego, un clásico da nosa gastronomía non exento de segredos no que se refire á súa preparación. Porén, dende Pulpería Porta Cátering, con servicio en toda Galicia,
Que son os cachelos e como se preparan? 5 Mai

Que son os cachelos e como se preparan?

05/05/2022 Receitas
E o mesmo un cachelo que unha pataca cocida? Imos dar unha resposta á galega: depende. Seguro escoitaches falar dos cachelos, un acompañamento riquísimo e moi popular para moitos pratos de carne e peixe en Galicia. Pero, iso si, o significado que lle deas a “cachelo” vai depender moito da zona de

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.