Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Cociña con cachelos: sabores únicos

Publicado: 06 de marzo de 2024, 09:50
  1. Receitas
Cociña con cachelos: sabores únicos

En Pulpería Porta Cátering somos especialistas na gastronomía galega, e un dos nosos ingredientes estrela son os cachelos. Estes tubérculos son un alimento básico da nosa rexión, e gozan de moitos adeptos grazas á súa achega nutricional, o seu sabor e a súa textura. Queres saber máis? Segue lendo este novo artigo que che traemos desde a nosa empresa de cátering na Estrada!

Que son os cachelos?

Os cachelos son unha variedade de pataca de pel fina e cor amarela dourada. Son moi saborosos e teñen un alto contido en amidón, o que os converte en ideais para cociñalos ao vapor, fritos ou asados.

Destacan tamén pola súa versatilidade, podéndose comer sós ou usalos como acompañamento. En Pulpería Porta Cátering utilizámolos nunha gran variedade de pratos, como o polbo á galega, o lacón con grelos, a carne ó caldeiro ou a tortilla de cachelos.

Consellos para cociñar cachelos

Se queres saber como cociñar uns cachelos perfectos, has de seguir as seguintes recomendacións:

  • Elixe as patacas adecuadas. Para os cachelos, o mellor é utilizar patacas da variedade Kennebec ou Agre, que son de carne branca e firme. As patacas deben ser do mesmo tamaño para que se cociñen uniformemente.
  • Límpaas ben. Elimina calquera resto de terra ou sucidade. Se queres, podes pelalas, pero tamén se poden deixar coa pel.
  • Pon abundante auga nunha pota. A cantidade de auga debe ser suficiente para cubrir as patacas con polo menos dous dedos de altura.
  • Engade sal á auga. O sal axuda a que as patacas se cociñen mellor e queden máis saborosas. Tamén podes engadir loureiro ou pemento.
  • Leva a auga a ebulición. Cando a auga comece a ferver, engade as patacas e reduce o lume a medio.
  • Deixa cocer durante 20-25 minutos. O tempo de cocción dependerá do tamaño das patacas. Para comprobar se están listas, pica unha cun garfo. Se entra e sae con facilidade, están cocidas.
  • Retira as patacas da auga e escórreas.
  • Serve os cachelos inmediatamente.

Con estes consellos, poderás cociñar cachelos perfectos que serán o complemento perfecto para calquera prato!

Contacta con Pulpería Porta

En Pulpería Porta Cátering ofrecemos un servizo de cátering integral para todo tipo de eventos, desde comidas familiares, ata vodas e comuñóns ou congresos e eventos corporativos. Contamos cun equipo de profesionais de gran experiencia que se encargarán de todos os detalles do evento. En definitiva, se estás a buscar unha empresa de cátering en Galicia para o teu próximo evento, somos a mellor opción. Garantímosche un servizo profesional e de calidade. Para máis información, non dubides en poñerche en contacto connosco.

Noticias relacionadas

Qué é a “carne ó caldeiro”? 22 Feb

Qué é a “carne ó caldeiro”?

22/02/2024 Receitas
En Galicia a comida é moito máis que unha necesidade; é unha celebración da nosa cultura, tradición e sabores poderosos. En Pulpería Porta Catering, na Estrada, estamos orgullosos de ser unha das principais empresas de catering da nosa comarca. Por iso, nos nosos pratos empregamos sempre materias
A gastronomía galega nun cachelo 9 Feb

A gastronomía galega nun cachelo

09/02/2024 Receitas
Galicia, terra de mar e montaña, é coñecida, entre outras razóns, pola súa incrible riqueza gastronómica. Entre os pratos emblemáticos que se poden degustar nesta comarca, destaca un humilde acompañamento que se converteu nunha delicia para os padais máis esixentes: o cachelo. En Pulpería Porta
 Receitas frescas con polbo para o verán 9 Xuñ

Receitas frescas con polbo para o verán

09/06/2023 Receitas
Non admite discusión: o verán é unha das épocas do ano que máis se presta a gozar dunha boa comida con amigos. Os horarios se difuminan, hai vacacións, escusas de todo tipo para comer e cear ao aire libre… E as mesas énchense de opcións apetecibles! Na gastronomía galega temos sabores únicos todo o
Como facer a masa de empanada de millo? 24 Xan

Como facer a masa de empanada de millo?

24/01/2023 Receitas
Dende Pulpería Porta, o teu catering a domicilio en Galicia, hoxe desvelamos un dos segredos mellor gardados das empanadas máis ricas do pais: a masa da empanada de millo. Aprende a facela paso a paso.   Consegue a empanada de millo perfecta Primeiro debes reunir estes ingredientes: 250 g. de

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.