Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Churrasco á prancha, un auténtico manxar

Publicado: 29 de xuño de 2018, 11:00
  1. Carnes
Churrasco á prancha, un auténtico manxar

O churrasco é un dos maiores praceres gastronómicos da comunidade galega. Este anaco de porco ou tenreira é un dos máis cobizados e exquisitos, e a súa popularidade é tal que non pode faltar en ningunha celebración estival, sempre que haxa unha boa parrilla preto.

O churrasco á prancha é rico, sen exceso de graxa e contundente, perfecto para celebracións cun bo número de persoas.

Hai moitos segredos para facer un bo filete, así que dende Pulpería Porta Catering queremos amosarlles algúns:

Se imos cociñar un anaco de costela, botamos os cortes cunha salmoira feita con sal groso, allo e loureiro.

Para o resto das pezas, tapa, vacío e secreto, basta con engadir sal cando xa están na prancha.

É fundamental colocar cada peza no seu lugar, partindo das zonas onde chega máis ou menos calor.

A brasa debe ser uniforme e empregar leña de carbón ou roble. Neste caso, se se produce unha chama, débese evitar que non chute directamente coa carne.

Dependendo da peza que esteamos a asar, é así como a temos que tratar. Se o facemos a lume baixo, porque as costelas son grosas, poñerémolo primeiro no lado do óso, darémoslle unha volta para tostalo e volveremos ao óso ata o final.

Intentaremos dar ás pezas restantes unha soa volta. O tempo mínimo para pezas delgadas está entre 20 e 30 minutos.

¡Desfruta!

Noticias relacionadas

Preparando a primeira churrascada do ano 3 Xan

Preparando a primeira churrascada do ano

03/01/2024 Carnes
2024 chegou, e con el as ilusións tan típicas destas datas, nas que os cadernos de notas comezan a encherse de propósitos de ano novo. Pero o obxectivo final é sempre o mesmo; é dicir, ser feliz. E unha das mellores maneiras de desfrutar da vida é desfrutando ao aire libre dunha churrascada con
Organizando unha churrascada para a Noite de San Xoán 22 Xuñ

Organizando unha churrascada para a Noite de San Xoán

22/06/2023 Carnes
A Noite de San Xoán é unha festividade moi especial en Galicia, na que celebramos a chegada do verán coas tradicionais fogueiras e rituais que enchemos de maxia e boas enerxías. Unha das formas máis populares de gozar desta noite tan especial é organizando unha churrascada con amigos e familiares.
Como preparar unha parrillada de churrasco na casa? 19 Mai

Como preparar unha parrillada de churrasco na casa?

19/05/2023 Carnes
A gastronomía galega é famosa polo seu sabor intenso e auténtico, e un prato que non pode faltar nunha boa comida é o churrasco. Se tes vontade de preparar unha parrillada de churrasco na comodidade do teu fogar, este artigo en Pulpería Porta, o teu cátering a domicilio en Galicia, guiámoste a
Canto tempo se tarda en facer carne ao espeto? 11 Xul

Canto tempo se tarda en facer carne ao espeto?

11/07/2022 Carnes
Paseniño, con mimo e moito arte. Non é casualidade que as receitas que mellor saben e que máis tempo se manteñen na nosa memoria -e mais no noso padal- sexan tamén as que se fan con maior agarimo. Sucede así cun dos pratos estrela de Pulpería Porta, o seu catering galego a domicilio: a nosa afamada

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.