Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nosotros

Temas

Churrasco á prancha, un auténtico manxar

29/06/2018
  1. Carnes

O churrasco é un dos maiores praceres gastronómicos da comunidade galega. Este anaco de porco ou tenreira é un dos máis cobizados e exquisitos, e a súa popularidade é tal que non pode faltar en ningunha celebración estival, sempre que haxa unha boa parrilla preto.

O churrasco á prancha é rico, sen exceso de graxa e contundente, perfecto para celebracións cun bo número de persoas.

Hai moitos segredos para facer un bo filete, así que dende Pulpería Porta Catering queremos amosarlles algúns:

Se imos cociñar un anaco de costela, botamos os cortes cunha salmoira feita con sal groso, allo e loureiro.

Para o resto das pezas, tapa, vacío e secreto, basta con engadir sal cando xa están na prancha.

É fundamental colocar cada peza no seu lugar, partindo das zonas onde chega máis ou menos calor.

A brasa debe ser uniforme e empregar leña de carbón ou roble. Neste caso, se se produce unha chama, débese evitar que non chute directamente coa carne.

Dependendo da peza que esteamos a asar, é así como a temos que tratar. Se o facemos a lume baixo, porque as costelas son grosas, poñerémolo primeiro no lado do óso, darémoslle unha volta para tostalo e volveremos ao óso ata o final.

Intentaremos dar ás pezas restantes unha soa volta. O tempo mínimo para pezas delgadas está entre 20 e 30 minutos.

¡Desfruta!

Noticias relacionadas
Canto tempo se tarda en facer carne ao espeto?

Canto tempo se tarda en facer carne ao espeto?

11/07/2022
Paseniño, con mimo e moito arte. Non é casualidade que as receitas que mellor saben e que máis tempo se manteñen na nosa memoria -e mais no noso padal- sexan tamén as que se fan con maior agarimo. Sucede así cun dos pratos estrela de Pulpería Porta, o seu catering galego a domicilio: a nosa afamada
Que non pode faltar nun bo cocido galego?

Que non pode faltar nun bo cocido galego?

25/11/2021
Aínda que o cocido é unha comida atemporal para todo bo galego, a época das chuvias e do vento sempre se presta para facer unha boa pota de cocido. É unha das comidas galegas máis naturais e da que podes desfrutar durante varios días. Ademais ten o engadido de que permite facer multitude de comidas
Trucos para cociñar ben o churrasco á brasa

Trucos para cociñar ben o churrasco á brasa

12/07/2021
Na nosa comunidade hai una gran cantidade de pratos típicos con fama e renome, pero o churrasco a brasa é un dos que máis paixón esperta entre galegos e estranxeiros. En Pulpería Porta, ademais de ser expertos na elaboración de polbo a feira, tamén somos especialistas en cociñar una gran variedade
Receita de lacón con grelos: comida típica do Entroido galego

Receita de lacón con grelos: comida típica do Entroido galego

08/02/2021
Unha das receitas máis tradicionais de Galicia, ademais da empanada ou o polbo á feira, é o lacón con grelos. Nestes fríos meses é habitual que este prato se presente nas mesas de todos os fogares galegos, por exemplo, unha vez por semana. A preparación do lacón con grelos é sinxela e o número de

Compárteo!

Contacta con Pulpería Porta

¿Está interesado en nuestros servicios? Llámenos, estaremos encantados de atenderle.

ipt>