17 Dec O pan de bola 17/12/2018 Receitas O pan de bola sempre foi un alimento cualificado con distincións de excelencia na comunidade galega, pola súa produción artesanal e tradición á hora de acompañar as comidas con este exquisito produto. A burbuxa ten unha relación superficie-volume maior que a da burbuxa. Isto significa que para o mesmo volume ou masa de pan, o pan ten máis superficie, é dicir, máis codia. E é na codia de pan onde se concentra, en cantidades ata oito veces maiores que na miga, a pronil-lisina, un composto antiox... Ler máis
7 Dec Café de pota 07/12/2018 Receitas Actualmente as potas de porcelana empregadas durante anos para facer café substituíronse por cafeteiras e máquinas de última tecnoloxía e perdéronse as formas tradicionais de preparalo. As culleres de madeira substituíronse por utensilios de metal ou plástico e as potas de hoxe en día non teñen nada que ver con aqueles nos que se prepararon os mellores cafés. O café de pota xigante é o xeito primitivo de preparar o café. Herdouse de xeración en xeración e ata o día de hoxe aínda se fai nalgunha... Ler máis
21 Nov Beneficios de contratar un catering profesional para unha feira gastronómica 21/11/2018 Pulpería ¿Sabías que un dos aspectos máis discutidos de calquera tipo de evento é o servizo de catering? Un dos servizos aos que máis atención se presta e que máis recordará é o que ofrece o menú do evento. Por iso hoxe en día a restauración é un elemento moi importante na organización de calquera evento e máis se se trata dunha feira gastronómica, onde a comida é o verdadeiro protagonista. É tan fundamental que pode ser o detonante do éxito ou fracaso dese día que agarda tanto tempo. Vantaxes da contr... Ler máis
5 Nov A carne tradicional ó caldeiro 05/11/2018 Carnes A carne ó caldeiro é unha das receitas máis populares de Galicia e agora que chegan os días de choiva e frío, é aínda máis desexable comer este delicioso prato. Aínda así, en Pulpería Porta Catering sabemos que che gusta este prato xa sexa verán ou inverno, por iso é un dos nosos elementos esenciais en calquera festa, romaría ou evento. Por iso, non queremos deixar pasar a oportunidade de contarvos todos os detalles dun dos pratos galegos que traspasa fronteiras. A carne, a estrela do prato. ... Ler máis
19 Out Cocido galego 19/10/2018 Carnes En Pulpería Porta Catering preparamos cada prato completamente caseiro e coa mellor materia prima de Galicia. Por iso, o cocido é unha das nosas especialidades estrela coa que deleitamos aos nosos hóspedes. Coa chegada do frío do outono e as primeiras choivas de outubro, en Pulpería Porta Catering recomendamos un bo cocido galego. Un prato saboroso e quente co que combater o mal tempo. O cocido galego é un dos pratos máis típicos da cociña galega, a pesar diso hai diferentes variantes na recei... Ler máis
3 Out Costela de tenreira 'O Espeto' 03/10/2018 Carnes En Pulpería Porta Catering somos especialistas na realización dunha receita tradicional e exquisita para xantares e ceas en grupo, a costela de tenreira 'O Espeto'. Unha boa costela de tenreira é apreciada por case todos os padais e adoita ser un gran protagonista en grandes eventos ao aire libre. Hai moitas técnicas diferentes para facer unha boa costela asada, con todo, o xeito de expoñer a carne nas brasas fai unha gran diferenza. A receita de costela de tenreira 'O Espeto' é unha das máis... Ler máis