Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Recetas con polbo para celebrar o outono

Publicado: 05 de outubro de 2023, 13:33
  1. Pulpería
Recetas con polbo para celebrar o outono

O tempo voa e o verán xa dixo adeus. Pouco a pouco, os días cálidos despidense para dar paso a temperaturas máis frescas e á choiva, tan típica da nosa querida Galicia. O outono, esa estación intermedia que marca a transición entre o calor estival e o frío invernal, emerxe co seu encanto inigualábel. Os días acurtan e as follas dos árbores teñen tonalidades douradas e vermellas.

Dende Pulpería Porta Catering, queremos celebrar a estación máis romántica do ano cun dos nosos pratos estrela: o polbo. Siga lendo este artigo connosco e descubra receitas deliciosas coas que gozar deste manxar.

3 receitas de outono con polbo

Quen cre que o polbo só se goza nos meses de calor nas terrazas, equivócase e, dende a nosa polbeira, imos demostralo. Coxa papel e bolígrafo e tome nota!

1. Crema de cabaza con brocheta de polbo

Sofritimos cebola, allo e cabaza en aceite de oliva. Engadimos caldo de verduras e cocemos até que a cabaza estea tenra. Trituramos a mestura e engadimos leite de coco para maior cremosidade. Preparamos as brochetas de polbo e cocemos nunha grella ou sartén até que doren. Servimos a crema, colocamos a brocheta de polbo en cada prato e adornamos con perexil fresco. A combinación da suavidade da cabaza e o sabor mariño do polbo fará que esta receita sexa unha experiencia culinaria inesquecíbel.

2. Polbo guisado con verduras

Quentamos unha cazola con auga, sal e unha ramela de apio, introducimos o polbo e cocemos durante 30 minutos. Deixámolo que atempere e cortámolo en rodaxas. Posteriormente, lavamos e troceamos un pouco de xudías, guisantes e cenoria. Rehogámolas nunha pota con aceite, engadimos o polbo, salpimentamos, cubrimos con auga e deixamos cocer a lume lento. Finalmente, cocemos un ovo, picamos eneldo e ceboliño e servímolo xunto ao polbo coas verduras.

3. Pasta con polbo, mexillóns e gambas

Primeiro, cocemos a pasta ao dente. Nunha sartén, salteamos as gambas e mexillóns ata que se abran. Engadimos o polbo cocido e cortado en trozos pequenos. Engadimos allo, perexil e tomates cherry. Mezclamos coa pasta cocida e engadimos un toque de aceite de oliva. Xa estamos listos para gozar dunha marabillosa combinación de sabores mariños!

Servizo de catering e polbeira en Galicia. Visite Pulpería Porta!

Descubra o sabor auténtico de Galicia sen esforzo alguno grazas ao noso servizo de catering a domicilio para toda clase de eventos. Sorprenda aos seus invitados con pratos típicos da nosa gastronomía, sempre coas mellores materias primas.

Póñase en contacto agora mesmo co equipo de Pulpería Porta e celebre a entrada do outono da mellor maneira posible!

Noticias relacionadas

O polbo, o rei das festas de inverno. 4 Dec

O polbo, o rei das festas de inverno.

04/12/2023 Pulpería
En Galicia, terra de tradicións e exquisiteces culinarias, o polbo eríxese como o monarca das celebracións invernais. En Pulpería Porta Catering, como especialistas en levar ata os nosos caterings este bocado imprescindible, coñecemos moi ben a importancia que ten en moitas festas e eventos da
Pratos de culler con polbos da ría 21 Nov

Pratos de culler con polbos da ría

21/11/2023 Pulpería
Galicia, terra de tradicións enraizadas e sabores auténticos, ofrécenos a oportunidade de mergullarnos na súa rica cultura culinaria a través de deliciosas receitas, como os pratos de culler con polbo da ría. En Pulpería Porta Catering logramos labrarnos un nome e lugar especial no corazón dos
Como preparar o auténtico polbo á galega? 10 Nov

Como preparar o auténtico polbo á galega?

10/11/2023 Pulpería
Na Pulpería Porta fainos moi felices levar a esencia da tradición culinaria galega a diferentes festas e eventos. A nosa paixón polos sabores auténticos e a calidade da nosa gastronomía nos distingue, e un dos nosos pratos estrela, o polbo á galega, é un auténtico tributo á riqueza da nosa terra,
As mellores pulperías de Galicia 16 Out

As mellores pulperías de Galicia

16/10/2023 Pulpería
Se dicimos que o polbo en Galicia é pouco menos que unha relixión, non imos sorprender a ninguén. É un dos nosos bocados máis tradicionais e coñecidos a nivel mundial e, a pesar de que a súa preparación poida parecer sinxela, ten os seus trucos, que manexan á perfección as mellores pulperías como

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.