Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Recetas con polbo para celebrar o outono

Publicado: 05 de outubro de 2023, 13:33
  1. Pulpería
Recetas con polbo para celebrar o outono

O tempo voa e o verán xa dixo adeus. Pouco a pouco, os días cálidos despidense para dar paso a temperaturas máis frescas e á choiva, tan típica da nosa querida Galicia. O outono, esa estación intermedia que marca a transición entre o calor estival e o frío invernal, emerxe co seu encanto inigualábel. Os días acurtan e as follas dos árbores teñen tonalidades douradas e vermellas.

Dende Pulpería Porta Catering, queremos celebrar a estación máis romántica do ano cun dos nosos pratos estrela: o polbo. Siga lendo este artigo connosco e descubra receitas deliciosas coas que gozar deste manxar.

3 receitas de outono con polbo

Quen cre que o polbo só se goza nos meses de calor nas terrazas, equivócase e, dende a nosa polbeira, imos demostralo. Coxa papel e bolígrafo e tome nota!

1. Crema de cabaza con brocheta de polbo

Sofritimos cebola, allo e cabaza en aceite de oliva. Engadimos caldo de verduras e cocemos até que a cabaza estea tenra. Trituramos a mestura e engadimos leite de coco para maior cremosidade. Preparamos as brochetas de polbo e cocemos nunha grella ou sartén até que doren. Servimos a crema, colocamos a brocheta de polbo en cada prato e adornamos con perexil fresco. A combinación da suavidade da cabaza e o sabor mariño do polbo fará que esta receita sexa unha experiencia culinaria inesquecíbel.

2. Polbo guisado con verduras

Quentamos unha cazola con auga, sal e unha ramela de apio, introducimos o polbo e cocemos durante 30 minutos. Deixámolo que atempere e cortámolo en rodaxas. Posteriormente, lavamos e troceamos un pouco de xudías, guisantes e cenoria. Rehogámolas nunha pota con aceite, engadimos o polbo, salpimentamos, cubrimos con auga e deixamos cocer a lume lento. Finalmente, cocemos un ovo, picamos eneldo e ceboliño e servímolo xunto ao polbo coas verduras.

3. Pasta con polbo, mexillóns e gambas

Primeiro, cocemos a pasta ao dente. Nunha sartén, salteamos as gambas e mexillóns ata que se abran. Engadimos o polbo cocido e cortado en trozos pequenos. Engadimos allo, perexil e tomates cherry. Mezclamos coa pasta cocida e engadimos un toque de aceite de oliva. Xa estamos listos para gozar dunha marabillosa combinación de sabores mariños!

Servizo de catering e polbeira en Galicia. Visite Pulpería Porta!

Descubra o sabor auténtico de Galicia sen esforzo alguno grazas ao noso servizo de catering a domicilio para toda clase de eventos. Sorprenda aos seus invitados con pratos típicos da nosa gastronomía, sempre coas mellores materias primas.

Póñase en contacto agora mesmo co equipo de Pulpería Porta e celebre a entrada do outono da mellor maneira posible!

Noticias relacionadas

¿Coñece a maxia do pulpo tradicional? 15 Xul

¿Coñece a maxia do pulpo tradicional?

15/07/2024 Pulpería
En Galicia, o polbo non é só un prato, é unha tradición, unha cultura gastronómica que se foi transmitindo de xeración en xeración. En Pulpería Porta Cátering, como o noso propio nome indica, somos perfectamente conscientes diso. Por este motivo, nos enorgullece ser unha das empresas de cátering de
Descobre o Mellor Polbo de Galicia! 4 Xuñ

Descobre o Mellor Polbo de Galicia!

04/06/2024 Pulpería
Se hai algo que distingue a Galicia, ademais das súas paisaxes verdes e as súas praias impresionantes, é a súa gastronomía. E dentro dela, un prato destaca por encima de todos: o polbo á feira. Esta delicia, sinxela pero sublime, é a alma de calquera celebración nesta terra. Pero, que fai que sexa
Tempo de cocción do polbo, pódese facer xa coas patacas? 24 Mai

Tempo de cocción do polbo, pódese facer xa coas patacas?

24/05/2024 Pulpería
Algunha vez preguntouse se é posible cociñar o polbo á feira e as patacas ao mesmo tempo? Este método podería aforrar tempo e esforzo, pero afectará o sabor ou a textura do prato? A esta cuestión respondémosche con moitos máis detalles desde Pulpería Porta Cátering, os teus mellores expertos en
Pulpo a feira: o sabor da gastronomía galega 18 Xan

Pulpo a feira: o sabor da gastronomía galega

18/01/2024 Pulpería
¿Gústache o polbo? Se é así, estamos máis que seguros de que probaches algunha vez o polbo á feira, o prato máis típico da gastronomía galega e unha das tapas máis populares en toda España. Pero, ¿sabes como se prepara este delicioso manxar en pulperías tradicionais como Pulpería Porta? Neste

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.