Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Receitas frescas con polbo para o verán

Publicado: 09 de xuño de 2023, 08:03
  1. Receitas
 Receitas frescas con polbo para o verán

Non admite discusión: o verán é unha das épocas do ano que máis se presta a gozar dunha boa comida con amigos. Os horarios se difuminan, hai vacacións, escusas de todo tipo para comer e cear ao aire libre… E as mesas énchense de opcións apetecibles! Na gastronomía galega temos sabores únicos todo o ano, pero una dos nosos acenos de identidade atopa no verán os meses perfectos para lucir como nunca: falámosche do polbo e as receitas máis frescas que se poden preparar con este alimento.

Polbo á feira, un imprescindible do verán

Se hai unha receita fresca para o verán, deliciosa e coa que se nos recoñece aos galegos en calquera parte do mundo, esa é sen dúbida o Polbo á feira. En Pulpería Porta Cátering é das opcións estrela que elaboramos no noso servizo de cátering para os meses de verán e nunca falla. Iso si, aínda que non sexa unha receita especialmente complexa de elaborar, non esquezamos que a presentación é clave: débese acompañar dunhas patacas de calidade fervidas, un bo aceite de oliva e o mellor pemento posible (pode ser doce ou picante). E para facelo de verdade inigualable o secreto tamén queda á vista: o prato de madeira. Se combinas todos estes ingredientes na mesa dunha comida ou cea de verán, triunfas seguro.

Tantas receitas con polbo para verán como queiras

O polbo é un ingrediente que se presta a decenas de elaboracións. É algo que lle podemos confirmar de primeira man desde a nosa polbeira da Estrada. Se o que queres é algunha proposta rápida de receitas frescas, poden ser:

  • Salpicón de polbo: férvese en auga con sal medio hora, déixase repousar 20 minutos tras iso e engádese ao prato co aderezo que prefiramos. É clave cortar o polbo en anacos pequenos
  • Ensaladas con polbo: non se nos ocorre unha ensalada na que non se puidese engadir polbo. Unha combinación bastante habitual e fresca para xuño, xullo e agosto é a ensalada de pulso con aguacate, aínda que tamén combina á mil marabillas con arroz, entre outras moitas cousas.

Goza na Estrada das mellores receitas estivais de polbo

Como polbeira galega especializada en festas e eventos, poderiamos estar moito intre falando sobre as receitas de polbo máis frescas para o verán, pero tamén aproveitamos e dámosche a mellor recomendación: ven a probalas! O polbo da nosa ría é unha das especializades principais coas que traballamos e encántanos que os clientes que confían en nós poidan gozar da mellor calidade, grandes cantidades e a combinación perfecta entre a nosa experiencia entre fogóns e a versatilidade que só o pulso é capaz de ofrecernos. Contacta connosco e ampliámosche todos os detalles!

Noticias relacionadas

Como facer a masa de empanada de millo? 24 Xan

Como facer a masa de empanada de millo?

24/01/2023 Receitas
Dende Pulpería Porta, o teu catering a domicilio en Galicia, hoxe desvelamos un dos segredos mellor gardados das empanadas máis ricas do pais: a masa da empanada de millo. Aprende a facela paso a paso.   Consegue a empanada de millo perfecta Primeiro debes reunir estes ingredientes: 250 g. de
Consellos para que o cocido sempre quede perfecto! 10 Xan

Consellos para que o cocido sempre quede perfecto!

10/01/2023 Receitas
Un dos pratos estrela da nosa terra merece o meco e a atención necesarias para que quede espectacular. Falamos, como non, do cocido galego, un clásico da nosa gastronomía non exento de segredos no que se refire á súa preparación. Porén, dende Pulpería Porta Cátering, con servicio en toda Galicia,
Que son os cachelos e como se preparan? 5 Mai

Que son os cachelos e como se preparan?

05/05/2022 Receitas
E o mesmo un cachelo que unha pataca cocida? Imos dar unha resposta á galega: depende. Seguro escoitaches falar dos cachelos, un acompañamento riquísimo e moi popular para moitos pratos de carne e peixe en Galicia. Pero, iso si, o significado que lle deas a “cachelo” vai depender moito da zona de
Trucos para facer uns bos callos 25 Xan

Trucos para facer uns bos callos

25/01/2022 Receitas
Coa chegada do inverno de las baixas temperaturas, o que más apetece nesta época do ano é desfrutar de típicos pratos quentes con culler. Se o que buscas é unha receita saborosa e rica en vitaminas, os callos serán una boa escolla. En Pulpería Porta Catering levamos moitos anos ofrecendo a os

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.