Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Receitas frescas con polbo para o verán

Publicado: 09 de xuño de 2023, 08:03
  1. Receitas
 Receitas frescas con polbo para o verán

Non admite discusión: o verán é unha das épocas do ano que máis se presta a gozar dunha boa comida con amigos. Os horarios se difuminan, hai vacacións, escusas de todo tipo para comer e cear ao aire libre… E as mesas énchense de opcións apetecibles! Na gastronomía galega temos sabores únicos todo o ano, pero una dos nosos acenos de identidade atopa no verán os meses perfectos para lucir como nunca: falámosche do polbo e as receitas máis frescas que se poden preparar con este alimento.

Polbo á feira, un imprescindible do verán

Se hai unha receita fresca para o verán, deliciosa e coa que se nos recoñece aos galegos en calquera parte do mundo, esa é sen dúbida o Polbo á feira. En Pulpería Porta Cátering é das opcións estrela que elaboramos no noso servizo de cátering para os meses de verán e nunca falla. Iso si, aínda que non sexa unha receita especialmente complexa de elaborar, non esquezamos que a presentación é clave: débese acompañar dunhas patacas de calidade fervidas, un bo aceite de oliva e o mellor pemento posible (pode ser doce ou picante). E para facelo de verdade inigualable o secreto tamén queda á vista: o prato de madeira. Se combinas todos estes ingredientes na mesa dunha comida ou cea de verán, triunfas seguro.

Tantas receitas con polbo para verán como queiras

O polbo é un ingrediente que se presta a decenas de elaboracións. É algo que lle podemos confirmar de primeira man desde a nosa polbeira da Estrada. Se o que queres é algunha proposta rápida de receitas frescas, poden ser:

  • Salpicón de polbo: férvese en auga con sal medio hora, déixase repousar 20 minutos tras iso e engádese ao prato co aderezo que prefiramos. É clave cortar o polbo en anacos pequenos
  • Ensaladas con polbo: non se nos ocorre unha ensalada na que non se puidese engadir polbo. Unha combinación bastante habitual e fresca para xuño, xullo e agosto é a ensalada de pulso con aguacate, aínda que tamén combina á mil marabillas con arroz, entre outras moitas cousas.

Goza na Estrada das mellores receitas estivais de polbo

Como polbeira galega especializada en festas e eventos, poderiamos estar moito intre falando sobre as receitas de polbo máis frescas para o verán, pero tamén aproveitamos e dámosche a mellor recomendación: ven a probalas! O polbo da nosa ría é unha das especializades principais coas que traballamos e encántanos que os clientes que confían en nós poidan gozar da mellor calidade, grandes cantidades e a combinación perfecta entre a nosa experiencia entre fogóns e a versatilidade que só o pulso é capaz de ofrecernos. Contacta connosco e ampliámosche todos os detalles!

Noticias relacionadas

Cociña con cachelos: sabores únicos 6 Mar

Cociña con cachelos: sabores únicos

06/03/2024 Receitas
En Pulpería Porta Cátering somos especialistas na gastronomía galega, e un dos nosos ingredientes estrela son os cachelos. Estes tubérculos son un alimento básico da nosa rexión, e gozan de moitos adeptos grazas á súa achega nutricional, o seu sabor e a súa textura. Queres saber máis? Segue lendo
Qué é a “carne ó caldeiro”? 22 Feb

Qué é a “carne ó caldeiro”?

22/02/2024 Receitas
En Galicia a comida é moito máis que unha necesidade; é unha celebración da nosa cultura, tradición e sabores poderosos. En Pulpería Porta Catering, na Estrada, estamos orgullosos de ser unha das principais empresas de catering da nosa comarca. Por iso, nos nosos pratos empregamos sempre materias
A gastronomía galega nun cachelo 9 Feb

A gastronomía galega nun cachelo

09/02/2024 Receitas
Galicia, terra de mar e montaña, é coñecida, entre outras razóns, pola súa incrible riqueza gastronómica. Entre os pratos emblemáticos que se poden degustar nesta comarca, destaca un humilde acompañamento que se converteu nunha delicia para os padais máis esixentes: o cachelo. En Pulpería Porta
Como facer a masa de empanada de millo? 24 Xan

Como facer a masa de empanada de millo?

24/01/2023 Receitas
Dende Pulpería Porta, o teu catering a domicilio en Galicia, hoxe desvelamos un dos segredos mellor gardados das empanadas máis ricas do pais: a masa da empanada de millo. Aprende a facela paso a paso.   Consegue a empanada de millo perfecta Primeiro debes reunir estes ingredientes: 250 g. de

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.