Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nosotros

Temas

Que son os cachelos e como se preparan?

05/05/2022
  1. Receitas

E o mesmo un cachelo que unha pataca cocida? Imos dar unha resposta á galega: depende. Seguro escoitaches falar dos cachelos, un acompañamento riquísimo e moi popular para moitos pratos de carne e peixe en Galicia. Pero, iso si, o significado que lle deas a “cachelo” vai depender moito da zona de Galicia na que esteas. Dende Pulpería Porta, o teu catering a domicilio en Galicia, aclaramos esta curiosidade sobre os cachelos e, o máis importante, amosámosche como se preparan dunha forma deliciosa. Atentos, que imos!

Cachelos, con ou sen pel?

Na zona da Costa da Morte e das Rías Baixas falamos de cachelos cando nos referimos a patacas cocidas con monda que non teñen máis condimento que auga e sal ou, como moito, unha folla de loureiro. Nesta zona, os cachelos cocíñanse coa pel e son acompañamento exquisito para pratos a base de peixe.

Entón as patacas cocidas e peladas dunha caldeirada de peixe non serían cachelos? Nestas zonas de Galicia, abofé non. Porén, en zonas do interior, o cachelo é un anaco de pataca mondada e cocida con sal, polo que non levan a pel. O que si, ambos “cachelos”, interior e costa, coinciden nunha cousa: son sempre anacos de patacas cocidas cortadas, nunca enteiras, que serven coma acompañamento.

Como se serven os cachelos?

Con ou sen pel, tradicionalmente, os cachelos sérvense cortados á metade, xa sexa para acompañar carnes, verduras ou peixe. O normal é comelos sen máis engadidos, fervidos, se son cachelos de calidade, pódese apreciar todo o sabor.

Como se preparan os cachelos?

Aclarada a polémica sobre si os cachelos deben levar pel ou non (ao final dependerá da zona na que esteamos e dos nosos gustos), dende Pulpería Porta propoñemos unha receita para preparalos e que queden perfectos como acompañamento.

Vas precisar, para catro persoas, 12 patacas tipo cachelo, auga, sal fina e, se queres, unha folla de loureiro. Limpa ben as patacas, para que non teñan restos de terra, e méteas en auga fervendo con sal e loureiro, opcional. Deixa cocer durante 20-25 minutos, comproba si xa están listos pinchando cun garfo e retira cunha espumadeira para eliminar o exceso de auga. Xa os temos! Listos para servir como acompañamento co noso prato favorito!

Se che gustan os produtos típicos de Galicia e queres gozar de produtos de primeira calidade, contacta con Pulpería Porta, o teu servizo de catering galego que poderás recibir en calquera punto de España. Facemos envíos a domicilio para que o mellor sabor da terra poida chegar ao teu prato, esteas onde esteas. Con Pulpería Porta os sabores das nosas rías non teñen ningún tipo de fronteiras. Estás preparado para degustalos? 

Noticias relacionadas
Como facer a masa de empanada de millo?

Como facer a masa de empanada de millo?

24/01/2023
Dende Pulpería Porta, o teu catering a domicilio en Galicia, hoxe desvelamos un dos segredos mellor gardados das empanadas máis ricas do pais: a masa da empanada de millo. Aprende a facela paso a paso.   Consegue a empanada de millo perfecta Primeiro debes reunir estes ingredientes: 250 g. de
Consellos para que o cocido sempre quede perfecto!

Consellos para que o cocido sempre quede perfecto!

10/01/2023
Un dos pratos estrela da nosa terra merece o meco e a atención necesarias para que quede espectacular. Falamos, como non, do cocido galego, un clásico da nosa gastronomía non exento de segredos no que se refire á súa preparación. Porén, dende Pulpería Porta Cátering, con servicio en toda Galicia,
Trucos para facer uns bos callos

Trucos para facer uns bos callos

25/01/2022
Coa chegada do inverno de las baixas temperaturas, o que más apetece nesta época do ano é desfrutar de típicos pratos quentes con culler. Se o que buscas é unha receita saborosa e rica en vitaminas, os callos serán una boa escolla. En Pulpería Porta Catering levamos moitos anos ofrecendo a os
É momento de cocido: trucos para que sempre quede perfecto

É momento de cocido: trucos para que sempre quede perfecto

08/11/2021
¿Ten ganas de facer un bo cocido galego, pero sempre atopa erros no resultado final? Se vostede é desas persoas que busca un resultado perfecto para o seu cocido, non dubide en seguir os consellos dun equipo de profesionais do sector, o equipo de Pulpería Porta.  A nosa empresa de catering

Compárteo!

Contacta con Pulpería Porta

¿Está interesado en nuestros servicios? Llámenos, estaremos encantados de atenderle.

ipt>