Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nosotros

Temas

O pan de bola

17/12/2018
  1. Receitas

O pan de bola sempre foi un alimento cualificado con distincións de excelencia na comunidade galega, pola súa produción artesanal e tradición á hora de acompañar as comidas con este exquisito produto.

A burbuxa ten unha relación superficie-volume maior que a da burbuxa. Isto significa que para o mesmo volume ou masa de pan, o pan ten máis superficie, é dicir, máis codia.

E é na codia de pan onde se concentra, en cantidades ata oito veces maiores que na miga, a pronil-lisina, un composto antioxidante descuberto en 2002 por investigadores alemáns que demostrou ser un importante axente anticanceríxeno. E un composto que non aparece nin na fariña nin na masa orixinal xa que se forma durante o proceso de cocción do pan.

En resumo, é mellor unha burbuxa que un bolo porque así "garantes" unha maior inxestión de composto antioxidante e anticancero pronil-lisina.

Por suposto, o afirmado ata agora só é medio certo. Como sabe calquera amante do pan, non é necesariamente certo que a boliña teña máis codia -o impecable é que teña unha relación superficie-volume máis elevada-, xa que o pan de bolo adoita ter unha codia máis grosa e escura ca burbuxa.

Debido a que o bolo é máis voluminoso, require un tempo máis longo para estar no forno para que o seu centro tamén reciba a calor suficiente para facelo. Pero este tempo de exposición máis longo tamén permite formar unha codia máis espesa e escura.

Sen dúbida, o pan de bola é un elemento básico en calquera comida onde destaquen as salsas ou o propio aceite de oliva, un aliado para mergullarse e gozar da nosa gastronomía dun xeito sinxelo e saboroso.

Por este motivo, en Pulpería Porta Catering sempre empregamos os mellores pans do mercado para que todos os nosos servizos estean sempre acompañados do mellor pan.

Se queres solicitar un servizo, ponte en contacto connosco e axudarémosche de xeito personalizado.

Noticias relacionadas
Que son os cachelos e como se preparan?

Que son os cachelos e como se preparan?

05/05/2022
E o mesmo un cachelo que unha pataca cocida? Imos dar unha resposta á galega: depende. Seguro escoitaches falar dos cachelos, un acompañamento riquísimo e moi popular para moitos pratos de carne e peixe en Galicia. Pero, iso si, o significado que lle deas a “cachelo” vai depender moito da zona de
Trucos para facer uns bos callos

Trucos para facer uns bos callos

25/01/2022
Coa chegada do inverno de las baixas temperaturas, o que más apetece nesta época do ano é desfrutar de típicos pratos quentes con culler. Se o que buscas é unha receita saborosa e rica en vitaminas, os callos serán una boa escolla. En Pulpería Porta Catering levamos moitos anos ofrecendo a os
É momento de cocido: trucos para que sempre quede perfecto

É momento de cocido: trucos para que sempre quede perfecto

08/11/2021
¿Ten ganas de facer un bo cocido galego, pero sempre atopa erros no resultado final? Se vostede é desas persoas que busca un resultado perfecto para o seu cocido, non dubide en seguir os consellos dun equipo de profesionais do sector, o equipo de Pulpería Porta.  A nosa empresa de catering
Trucos para preparar mellor a carne richada

Trucos para preparar mellor a carne richada

13/09/2021
Cada cociñeiro ten os seus propios trucos para que cada unha das súas elaboracións sexa única e exquisita, e nós, dende Pulpería Porta queremos compartir con vostedes os nosos segredos para conseguir que o sabor da carne richada que ofrecemos sexa inconfundible.  Como especialistas en catering e

Compárteo!

Contacta con Pulpería Porta

¿Está interesado en nuestros servicios? Llámenos, estaremos encantados de atenderle.

ipt>