Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nosotros

Temas

Goza dun bo prato de callos

26/07/2018
  1. Receitas

Os callos son un dos pratos máis famosos da nosa gastronomía e forman parte das tripas do porco, que se cortan e limpan coidadosamente para poder cociñalos.

É un prato que non adoita chamar a todos os gustos, xa que as tripas preocupan un pouco, pero é un ingrediente que cando está ben cocido, sobre todo se está nun cocido, é delicioso e o seu sabor é totalmente aditivo.

E aínda que é unha receita bastante calórica, é xenial para combater os días fríos.

En Pulpería Porta Catering somos especialistas na preparación de callos para todo tipo de eventos e feiras en Galicia, sempre co mellor sabor e os ingredientes da máis alta calidade do mercado.

Receita de callos galegos

Comezaremos o día anterior coa preparación. Para iso metemos os callos con auga e un pouco de limón nun recipiente e deixámolos a remollo na neveira.

Por outra banda, facemos o mesmo coa pata de tenreira picada. E tamén os garavanzos que imos remollar en auga morna e salgada.

Ao día seguinte metemos a tripa, os anacos de pata de tenreira nunha pota e cubrimos con auga. Cocemos isto durante 40 minutos.

A continuación engade o touciño cortado en dados, as salchichas enteiras, o aceite, o pementón, a cebola, os allos, a folla de loureiro, a guindilla e, finalmente, os garavanzos, que se engadirán cando a auga ferva para que cociñan correctamente.

Sazonar coa preparación dos callos ao gusto e cocer todo durante dúas horas e media ou ata que vexamos a carne e as leguminosas cocidas. Rectificamos sal.

Ingredientes

  • Garavanzos 500 g
  • Tripa de tenreira 500 g
  • Pata de tenreira 500 g
  • Chourizo tenro 2
  • Touciño 140 g
  • Cebola 1
  • Dentes de allo 5
  • Aceite de oliva virxe extra 25 ml
  • Pementón doce 15 g
  • Pementa 1
  • Mestura de especias de callos ao gusto
  • Laurel
Noticias relacionadas
Como facer a masa de empanada de millo?

Como facer a masa de empanada de millo?

24/01/2023
Dende Pulpería Porta, o teu catering a domicilio en Galicia, hoxe desvelamos un dos segredos mellor gardados das empanadas máis ricas do pais: a masa da empanada de millo. Aprende a facela paso a paso.   Consegue a empanada de millo perfecta Primeiro debes reunir estes ingredientes: 250 g. de
Consellos para que o cocido sempre quede perfecto!

Consellos para que o cocido sempre quede perfecto!

10/01/2023
Un dos pratos estrela da nosa terra merece o meco e a atención necesarias para que quede espectacular. Falamos, como non, do cocido galego, un clásico da nosa gastronomía non exento de segredos no que se refire á súa preparación. Porén, dende Pulpería Porta Cátering, con servicio en toda Galicia,
Que son os cachelos e como se preparan?

Que son os cachelos e como se preparan?

05/05/2022
E o mesmo un cachelo que unha pataca cocida? Imos dar unha resposta á galega: depende. Seguro escoitaches falar dos cachelos, un acompañamento riquísimo e moi popular para moitos pratos de carne e peixe en Galicia. Pero, iso si, o significado que lle deas a “cachelo” vai depender moito da zona de
Trucos para facer uns bos callos

Trucos para facer uns bos callos

25/01/2022
Coa chegada do inverno de las baixas temperaturas, o que más apetece nesta época do ano é desfrutar de típicos pratos quentes con culler. Se o que buscas é unha receita saborosa e rica en vitaminas, os callos serán una boa escolla. En Pulpería Porta Catering levamos moitos anos ofrecendo a os

Compárteo!

Contacta con Pulpería Porta

¿Está interesado en nuestros servicios? Llámenos, estaremos encantados de atenderle.

ipt>