Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nosotros

Temas

Goza dun bo prato de callos

26/07/2018 · Receitas

Os callos son un dos pratos máis famosos da nosa gastronomía e forman parte das tripas do porco, que se cortan e limpan coidadosamente para poder cociñalos.

É un prato que non adoita chamar a todos os gustos, xa que as tripas preocupan un pouco, pero é un ingrediente que cando está ben cocido, sobre todo se está nun cocido, é delicioso e o seu sabor é totalmente aditivo.

E aínda que é unha receita bastante calórica, é xenial para combater os días fríos.

En Pulpería Porta Catering somos especialistas na preparación de callos para todo tipo de eventos e feiras en Galicia, sempre co mellor sabor e os ingredientes da máis alta calidade do mercado.

Receita de callos galegos

Comezaremos o día anterior coa preparación. Para iso metemos os callos con auga e un pouco de limón nun recipiente e deixámolos a remollo na neveira.

Por outra banda, facemos o mesmo coa pata de tenreira picada. E tamén os garavanzos que imos remollar en auga morna e salgada.

Ao día seguinte metemos a tripa, os anacos de pata de tenreira nunha pota e cubrimos con auga. Cocemos isto durante 40 minutos.

A continuación engade o touciño cortado en dados, as salchichas enteiras, o aceite, o pementón, a cebola, os allos, a folla de loureiro, a guindilla e, finalmente, os garavanzos, que se engadirán cando a auga ferva para que cociñan correctamente.

Sazonar coa preparación dos callos ao gusto e cocer todo durante dúas horas e media ou ata que vexamos a carne e as leguminosas cocidas. Rectificamos sal.

Ingredientes

  • Garavanzos 500 g
  • Tripa de tenreira 500 g
  • Pata de tenreira 500 g
  • Chourizo tenro 2
  • Touciño 140 g
  • Cebola 1
  • Dentes de allo 5
  • Aceite de oliva virxe extra 25 ml
  • Pementón doce 15 g
  • Pementa 1
  • Mestura de especias de callos ao gusto
  • Laurel

Compárteo!

Contacta con Pulpería Porta

¿Está interesado en nuestros servicios? Llámenos, estaremos encantados de atenderle.

ipt>