Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Goza dun bo prato de callos

Publicado: 26 de xullo de 2018, 12:00
  1. Receitas
Goza dun bo prato de callos

Os callos son un dos pratos máis famosos da nosa gastronomía e forman parte das tripas do porco, que se cortan e limpan coidadosamente para poder cociñalos.

É un prato que non adoita chamar a todos os gustos, xa que as tripas preocupan un pouco, pero é un ingrediente que cando está ben cocido, sobre todo se está nun cocido, é delicioso e o seu sabor é totalmente aditivo.

E aínda que é unha receita bastante calórica, é xenial para combater os días fríos.

En Pulpería Porta Catering somos especialistas na preparación de callos para todo tipo de eventos e feiras en Galicia, sempre co mellor sabor e os ingredientes da máis alta calidade do mercado.

Receita de callos galegos

Comezaremos o día anterior coa preparación. Para iso metemos os callos con auga e un pouco de limón nun recipiente e deixámolos a remollo na neveira.

Por outra banda, facemos o mesmo coa pata de tenreira picada. E tamén os garavanzos que imos remollar en auga morna e salgada.

Ao día seguinte metemos a tripa, os anacos de pata de tenreira nunha pota e cubrimos con auga. Cocemos isto durante 40 minutos.

A continuación engade o touciño cortado en dados, as salchichas enteiras, o aceite, o pementón, a cebola, os allos, a folla de loureiro, a guindilla e, finalmente, os garavanzos, que se engadirán cando a auga ferva para que cociñan correctamente.

Sazonar coa preparación dos callos ao gusto e cocer todo durante dúas horas e media ou ata que vexamos a carne e as leguminosas cocidas. Rectificamos sal.

Ingredientes

  • Garavanzos 500 g
  • Tripa de tenreira 500 g
  • Pata de tenreira 500 g
  • Chourizo tenro 2
  • Touciño 140 g
  • Cebola 1
  • Dentes de allo 5
  • Aceite de oliva virxe extra 25 ml
  • Pementón doce 15 g
  • Pementa 1
  • Mestura de especias de callos ao gusto
  • Laurel

Noticias relacionadas

3 receitas tradicionais galegas deliciosas 10 Set

3 receitas tradicionais galegas deliciosas

10/09/2025 Receitas
En Pulpería Porta Cátering especializámonos en levar a esencia de Galicia á súa mesa, e neste post queremos compartir con vostede tres das nosas receitas máis solicitadas, que encantan a todos polo seu sabor e tradición. Siga lendo! Churrasco galego: a estrela de toda celebración O churrasco
A historia detrás dos pratos máis emblemáticos de Galicia 26 Xuñ

A historia detrás dos pratos máis emblemáticos de Galicia

26/06/2025 Receitas
Falar de Galicia é falar de sabor, de tradición e de receitas que pasaron de xeración en xeración sen perder a súa esencia. Unhas preparacións que, loxicamente, alcanzaron as súas cotas de popularidade cimentando todo sobre a súa historia. Moi poucas persoas non escoitaron falar do polbo á feira,
 Como facer polbo á galega en casa de maneira fácil e rápida 20 Feb

Como facer polbo á galega en casa de maneira fácil e rápida

20/02/2025 Receitas
Quen non gozou dun bo prato de polbo á galega e pensou: "Oxalá puidese facelo en casa"? Pois hai algo que deberías saber e que che contamos neste artigo! Chegou o momento de que saibas que non é necesario ser un chef profesional nin dispoñer de ferramentas complicadas para preparalo. Cuns poucos
Cociña con cachelos: sabores únicos 6 Mar

Cociña con cachelos: sabores únicos

06/03/2024 Receitas
En Pulpería Porta Cátering somos especialistas na gastronomía galega, e un dos nosos ingredientes estrela son os cachelos. Estes tubérculos son un alimento básico da nosa rexión, e gozan de moitos adeptos grazas á súa achega nutricional, o seu sabor e a súa textura. Queres saber máis? Segue lendo

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.