Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

O pan de bola

Publicado: 17 de decembro de 2018, 12:00
  1. Receitas
O pan de bola

O pan de bola sempre foi un alimento cualificado con distincións de excelencia na comunidade galega, pola súa produción artesanal e tradición á hora de acompañar as comidas con este exquisito produto.

A burbuxa ten unha relación superficie-volume maior que a da burbuxa. Isto significa que para o mesmo volume ou masa de pan, o pan ten máis superficie, é dicir, máis codia.

E é na codia de pan onde se concentra, en cantidades ata oito veces maiores que na miga, a pronil-lisina, un composto antioxidante descuberto en 2002 por investigadores alemáns que demostrou ser un importante axente anticanceríxeno. E un composto que non aparece nin na fariña nin na masa orixinal xa que se forma durante o proceso de cocción do pan.

En resumo, é mellor unha burbuxa que un bolo porque así "garantes" unha maior inxestión de composto antioxidante e anticancero pronil-lisina.

Por suposto, o afirmado ata agora só é medio certo. Como sabe calquera amante do pan, non é necesariamente certo que a boliña teña máis codia -o impecable é que teña unha relación superficie-volume máis elevada-, xa que o pan de bolo adoita ter unha codia máis grosa e escura ca burbuxa.

Debido a que o bolo é máis voluminoso, require un tempo máis longo para estar no forno para que o seu centro tamén reciba a calor suficiente para facelo. Pero este tempo de exposición máis longo tamén permite formar unha codia máis espesa e escura.

Sen dúbida, o pan de bola é un elemento básico en calquera comida onde destaquen as salsas ou o propio aceite de oliva, un aliado para mergullarse e gozar da nosa gastronomía dun xeito sinxelo e saboroso.

Por este motivo, en Pulpería Porta Catering sempre empregamos os mellores pans do mercado para que todos os nosos servizos estean sempre acompañados do mellor pan.

Se queres solicitar un servizo, ponte en contacto connosco e axudarémosche de xeito personalizado.

Noticias relacionadas

Cociña con cachelos: sabores únicos 6 Mar

Cociña con cachelos: sabores únicos

06/03/2024 Receitas
En Pulpería Porta Cátering somos especialistas na gastronomía galega, e un dos nosos ingredientes estrela son os cachelos. Estes tubérculos son un alimento básico da nosa rexión, e gozan de moitos adeptos grazas á súa achega nutricional, o seu sabor e a súa textura. Queres saber máis? Segue lendo
Qué é a “carne ó caldeiro”? 22 Feb

Qué é a “carne ó caldeiro”?

22/02/2024 Receitas
En Galicia a comida é moito máis que unha necesidade; é unha celebración da nosa cultura, tradición e sabores poderosos. En Pulpería Porta Catering, na Estrada, estamos orgullosos de ser unha das principais empresas de catering da nosa comarca. Por iso, nos nosos pratos empregamos sempre materias
A gastronomía galega nun cachelo 9 Feb

A gastronomía galega nun cachelo

09/02/2024 Receitas
Galicia, terra de mar e montaña, é coñecida, entre outras razóns, pola súa incrible riqueza gastronómica. Entre os pratos emblemáticos que se poden degustar nesta comarca, destaca un humilde acompañamento que se converteu nunha delicia para os padais máis esixentes: o cachelo. En Pulpería Porta
 Receitas frescas con polbo para o verán 9 Xuñ

Receitas frescas con polbo para o verán

09/06/2023 Receitas
Non admite discusión: o verán é unha das épocas do ano que máis se presta a gozar dunha boa comida con amigos. Os horarios se difuminan, hai vacacións, escusas de todo tipo para comer e cear ao aire libre… E as mesas énchense de opcións apetecibles! Na gastronomía galega temos sabores únicos todo o

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.