Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

É momento de cocido: trucos para que sempre quede perfecto

Publicado: 08 de novembro de 2021, 16:41
  1. Receitas
É momento de cocido: trucos para que sempre quede perfecto

¿Ten ganas de facer un bo cocido galego, pero sempre atopa erros no resultado final? Se vostede é desas persoas que busca un resultado perfecto para o seu cocido, non dubide en seguir os consellos dun equipo de profesionais do sector, o equipo de Pulpería Porta

A nosa empresa de catering achégalle algúns trucos infalibles que lle axudarán a cociñar un prato de cocido saboroso e no seu punto. Non se perda este artigo e descubra todos os trucos para conseguir un cocido galego perfecto. 

¿Como conseguir que o cocido quede no seu punto?

Dende Pulpería Porta aconsellámoslle que antes de comezar coa preparación se asegure de ter todos os ingredientes precisos, co fin de darlle tempo á carne para desalar por completo. 

Os ingredientes que recomendamos para un bo cocido galego en Pulpería Porta son:

  • Carne de tenreira, concretamente da parte da falda
  • Touciño entrefebrado
  • Lacón
  • Costela
  • Orella de porco
  • Carne de galiña
  • Chourizos
  • Unto
  • Patacas
  • Verdura
  • Garavanzos

Para asegurarnos de que a carne de porco perde por completo o exceso de sal, é preciso poñela en auga polo menos 24 horas antes de cociñala, e cambiar a auga unha vez pasadas 12 horas. 

Así mesmo, é recomendable ter os instrumentos necesarios para cocer todos os ingredientes comodamente, do contrario corremos o risco de que xurdan contratempos que boicoteen o resultado final do cocido galego.

Por outra parte, respectar os tempos de cocción dos ingredientes do noso cocido é fundamental para conseguir unha boa textura final. 

En resumo, os trucos para acertar na preparación dun cocido galego son:

  • Contar con ingredientes adecuados.
  • Poñer a carne en auga para eliminar o exceso de sal.
  • Contar con olas adecuadas para cocer os ingredientes correctamente.
  • Respectar os tempos de cocción.

Os profesionais de Pulpería Porta contamos cunha ampla experiencia na elaboración de diferentes pratos, cheos de sabor, que poderás degustar en calquera celebración. Póñase en contacto connosco.

Catering e organización de eventos

O equipo de Pulpería Porta contamos cunha dilatada experiencia en catering e organización de eventos, por iso, poñemos á súa disposición os nosos coñecementos, para así poder axudarlle a organizar unha celebración acorde ás súas necesidades e requirimentos. 

Póñase en contacto con Pulpería Porta, encargarémonos de asesorarlle de forma personalizada e, se o precisa, elaboraremos un orzamento á medida da súa celebración. ¡Chámenos!

Noticias relacionadas

Como facer a masa de empanada de millo? 24 Xan

Como facer a masa de empanada de millo?

24/01/2023 Receitas
Dende Pulpería Porta, o teu catering a domicilio en Galicia, hoxe desvelamos un dos segredos mellor gardados das empanadas máis ricas do pais: a masa da empanada de millo. Aprende a facela paso a paso.   Consegue a empanada de millo perfecta Primeiro debes reunir estes ingredientes: 250 g. de
Consellos para que o cocido sempre quede perfecto! 10 Xan

Consellos para que o cocido sempre quede perfecto!

10/01/2023 Receitas
Un dos pratos estrela da nosa terra merece o meco e a atención necesarias para que quede espectacular. Falamos, como non, do cocido galego, un clásico da nosa gastronomía non exento de segredos no que se refire á súa preparación. Porén, dende Pulpería Porta Cátering, con servicio en toda Galicia,
Que son os cachelos e como se preparan? 5 Mai

Que son os cachelos e como se preparan?

05/05/2022 Receitas
E o mesmo un cachelo que unha pataca cocida? Imos dar unha resposta á galega: depende. Seguro escoitaches falar dos cachelos, un acompañamento riquísimo e moi popular para moitos pratos de carne e peixe en Galicia. Pero, iso si, o significado que lle deas a “cachelo” vai depender moito da zona de
Trucos para facer uns bos callos 25 Xan

Trucos para facer uns bos callos

25/01/2022 Receitas
Coa chegada do inverno de las baixas temperaturas, o que más apetece nesta época do ano é desfrutar de típicos pratos quentes con culler. Se o que buscas é unha receita saborosa e rica en vitaminas, os callos serán una boa escolla. En Pulpería Porta Catering levamos moitos anos ofrecendo a os

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.