Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Consellos para que o cocido sempre quede perfecto!

Publicado: 10 de xaneiro de 2023, 16:08
  1. Receitas
Consellos para que o cocido sempre quede perfecto!

Un dos pratos estrela da nosa terra merece o meco e a atención necesarias para que quede espectacular. Falamos, como non, do cocido galego, un clásico da nosa gastronomía non exento de segredos no que se refire á súa preparación.

Porén, dende Pulpería Porta Cátering, con servicio en toda Galicia, estamos dispostos a compartir convosco un dos nosos segredos mellor gardados: como debe ser a preparación do cocido galego para que o resultado sexa perfecto. 

 

O cocido galego paso a paso

Para conseguir que o cocido quede sempre no seu punto é necesario respectar todos os pasos da receita tradicional. Como é lóxico, o primeiro que debemos facer é asegurarnos de que temos connosco todos os ingredientes necesarios (falda de tenreira, touciño conxelado,  lacón, chourizos, costela, orella de porco, carne de polo, patacas, verduras e chícharos) e que a carne tivera tempo de desalar por completo.

Para conseguir con éxito este paso e facer que o porco perda o exceso de sal antes de comezar a cociñar, o que debemos facer é poñelo sempre en auga, como mínimo, 24 horas antes de que empecemos a cociñalo. Cambiamos a auga unha vez que transcorren as primeiras 12 horas. 

Case igual de importante que os ingredientes e as materias primas de calidade coas que vaiamos elaborar a receita, son tamén as ferramentas que vaiamos empregar, as cales debemos reunir e revisar previamente. 

Por suposto, un punto fundamental de camiño ao éxito na receita vai ser sempre respectar os tempos de cocción dos ingredientes do noso guiso, algo fundamental para conseguir que a textura final sexa deliciosa, tal e como buscamos. 

 

A materia prima sempre galega

Ata o momento, debemos ter en conta: os ingredientes adecuados e optar sempre por materias primas con denominación de orixe galega e de alta calidade, poñer a carne de porco en auga con 24 horas de antelación mínima para facer que perda o exceso de sal antes da cocción, contar co instrumental adecuado (en particular con potas apropiadas para facer o cocido) e prestar moita atención aos tempos de cocción.

Con todo isto en conta, xa estamos en condicións de preparar unha deliciosa receita de cocido galego, como o que atopará en Pulpería Porta, o teu servizo de cátering a domicilio en toda Galicia. Traballamos cada día cos mellores produtos da nosa terra para ser quen de brindarvos na vosa mesa todo o sabor da nosa tradición. Confiando en nosoutros e no noso servizo de cátering a domilicio, podedes estar totalmente seguros de que toda celebración vai ser un éxito. Non dubides en consultar connosco e pedir, sen ningún tipo de compromiso, o teu presuposto. Agardámoste.

Noticias relacionadas

 Receitas frescas con polbo para o verán 9 Xuñ

Receitas frescas con polbo para o verán

09/06/2023 Receitas
Non admite discusión: o verán é unha das épocas do ano que máis se presta a gozar dunha boa comida con amigos. Os horarios se difuminan, hai vacacións, escusas de todo tipo para comer e cear ao aire libre… E as mesas énchense de opcións apetecibles! Na gastronomía galega temos sabores únicos todo o
Como facer a masa de empanada de millo? 24 Xan

Como facer a masa de empanada de millo?

24/01/2023 Receitas
Dende Pulpería Porta, o teu catering a domicilio en Galicia, hoxe desvelamos un dos segredos mellor gardados das empanadas máis ricas do pais: a masa da empanada de millo. Aprende a facela paso a paso.   Consegue a empanada de millo perfecta Primeiro debes reunir estes ingredientes: 250 g. de
Que son os cachelos e como se preparan? 5 Mai

Que son os cachelos e como se preparan?

05/05/2022 Receitas
E o mesmo un cachelo que unha pataca cocida? Imos dar unha resposta á galega: depende. Seguro escoitaches falar dos cachelos, un acompañamento riquísimo e moi popular para moitos pratos de carne e peixe en Galicia. Pero, iso si, o significado que lle deas a “cachelo” vai depender moito da zona de
Trucos para facer uns bos callos 25 Xan

Trucos para facer uns bos callos

25/01/2022 Receitas
Coa chegada do inverno de las baixas temperaturas, o que más apetece nesta época do ano é desfrutar de típicos pratos quentes con culler. Se o que buscas é unha receita saborosa e rica en vitaminas, os callos serán una boa escolla. En Pulpería Porta Catering levamos moitos anos ofrecendo a os

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.