Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Café de pota

Publicado: 07 de decembro de 2018, 09:19
  1. Receitas
Café de pota

Actualmente as potas de porcelana empregadas durante anos para facer café substituíronse por cafeteiras e máquinas de última tecnoloxía e perdéronse as formas tradicionais de preparalo. As culleres de madeira substituíronse por utensilios de metal ou plástico e as potas de hoxe en día non teñen nada que ver con aqueles nos que se prepararon os mellores cafés.

O café de pota xigante é o xeito primitivo de preparar o café. Herdouse de xeración en xeración e ata o día de hoxe aínda se fai nalgunhas casas, tabernas, bares ou restaurantes. En Pulpería Porta Catering seguímolo facendo a diario para non esquecer as tradicións e ofrecer sempre aos nosos clientes un café único e difícil de atopar.

Con este café é posible manter o aroma e sabor máis orixinais do feixón. Para manter tamén todas as súas calidades, é recomendable moer os grans de café xusto antes de preparalos.

Beneficios do café de pota

O café de pota é puro e non se mestura con ningún outro produto que poida ser prexudicial para a saúde, polo que o seu consumo contén diferentes beneficios:

- Está demostrado que un café só cos seus ingredientes naturais ten beneficios para a memoria

- Ten poder antioxidante

- Se o café está tostado, é moito máis saudable. Canto máis asado, máis saudable

- Ten efectos diuréticos

- Axuda a queimar graxas xa que dá enerxía e acelera o metabolismo

- Contén nutrientes como as vitaminas B2 e B5

- Non se procesa, é 100% natural, non ten colorantes nin conservantes nin ningún outro produto que poida alterar a súa pureza ou sabor.

Como preparar un café tradicional de pota?


- Para controlar correctamente as cantidades, é recomendable engadir 4 culleres de sopa de café por cada litro de auga

- Moer o gran de café: mercar os grans de café e moer xusto antes de preparalo, para que non perda propiedades

- Botar auga fría nunha pota grande ou botar a auga a ferver

- Retire a pota do lume cando a auga comece a ferver

- Despexe o café unha vez que se retire a auga do lume, agardando uns segundos, e remexe ata que mesture

- Deixamos arrefriar a mestura e repousamos uns minutos

- Colamos a mestura cun coador de tea, preferentemente, e botámola nunha cafeteira ou noutro recipiente para servir, que non está feito de cartón nin plástico xa que perde a súa esencia, cambia o seu sabor e a súa pureza está contaminada con tal materiais

- Listo para servir!

Se botas de menos os tradicionais cafés de pota, non dubides en tomar Pulpería Porta Catering, podes gozar do mellor café elaborado ao estilo máis primitivo e saudable, sempre servido en cuncas de porcelana para que o seu sabor especial non cambie.

Noticias relacionadas

 Receitas frescas con polbo para o verán 9 Xuñ

Receitas frescas con polbo para o verán

09/06/2023 Receitas
Non admite discusión: o verán é unha das épocas do ano que máis se presta a gozar dunha boa comida con amigos. Os horarios se difuminan, hai vacacións, escusas de todo tipo para comer e cear ao aire libre… E as mesas énchense de opcións apetecibles! Na gastronomía galega temos sabores únicos todo o
Como facer a masa de empanada de millo? 24 Xan

Como facer a masa de empanada de millo?

24/01/2023 Receitas
Dende Pulpería Porta, o teu catering a domicilio en Galicia, hoxe desvelamos un dos segredos mellor gardados das empanadas máis ricas do pais: a masa da empanada de millo. Aprende a facela paso a paso.   Consegue a empanada de millo perfecta Primeiro debes reunir estes ingredientes: 250 g. de
Consellos para que o cocido sempre quede perfecto! 10 Xan

Consellos para que o cocido sempre quede perfecto!

10/01/2023 Receitas
Un dos pratos estrela da nosa terra merece o meco e a atención necesarias para que quede espectacular. Falamos, como non, do cocido galego, un clásico da nosa gastronomía non exento de segredos no que se refire á súa preparación. Porén, dende Pulpería Porta Cátering, con servicio en toda Galicia,
Que son os cachelos e como se preparan? 5 Mai

Que son os cachelos e como se preparan?

05/05/2022 Receitas
E o mesmo un cachelo que unha pataca cocida? Imos dar unha resposta á galega: depende. Seguro escoitaches falar dos cachelos, un acompañamento riquísimo e moi popular para moitos pratos de carne e peixe en Galicia. Pero, iso si, o significado que lle deas a “cachelo” vai depender moito da zona de

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.