Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Receitas de polbo da ría para o Nadal

Publicado: 18 de decembro de 2023, 16:39
  1. Pulpería
 Receitas de polbo da ría para o Nadal

¿Buscas un xeito de sorprender aos teus convidados nestas festas? Pois desde Pulpería Porta propoñémosche unhas receitas feitas coa mellor materia prima coa que traballamos: polbo da ría. Pódese saborear en calquera época do ano e para o Nadal encaixa á perfección. De feito, sabemos que farán as delicias de todos. O polbo é un produto típico da gastronomía galega, que se pode preparar de moitas maneiras diferentes. Para que o comprobes, aquí mostrámosche tres opcións sinxelas, saborosas e orixinais para que desfrutes do mellor polbo na túa mesa navideña.

Polbo á galega

O polbo á feira é o prato máis clásico e coñecido, pero non por iso menos delicioso. Só necesitas un bo polbo cocido, patacas, pemento, sal e aceite de oliva. Corta o polbo en anacos pequenos e as patacas en rodajas. Coloca todo nunha fonte e espallar con pemento e sal ao gusto. Rexa con un bo chorro de aceite de oliva e serve quente ou temperado. ¡Moito importante servir sobre madeira!

Ensalada de polbo e aguacate

Se queres unha opción máis lixeira e fresca, proba con unha ensalada que combina o sabor do polbo co cremoso aguacate. Necesitas polbo cocido, aguacate maduro, leituga, tomate, cebola morada, vinagre de mazá, sal e aceite de oliva.

Corta o polbo, o aguacate, o tomate e a cebola en anacos pequenos e mestura todo nun bol. Engade a leituga lavada e troceada e aliña con vinagre, sal e aceite ao gusto. Remexe ben e serve fría ou a temperatura ambiente.

Croquetas de polbo

Se queres sorprender cun aperitivo diferente e feito con polbo da ría, proba estas croquetas e disfruta de todo o sabor do mar. Necesitas polbo cocido, fariña, leite, manteiga, sal, pementa, noz moscada, ovo, pan rallado e aceite para fritir.

O paso a paso destas croquetas de polbo para o Nadal:

  • Pica o polbo moi fino e reserva. Nunha tixola, derrite a manteiga e engade a fariña. Remexe ben ata formar unha pasta e vai engadindo o leite pouco a pouco sen deixar de remexer. Salpimenta e engade unha pizca de noz moscada.
  • Cando a masa estea espesa e se despegue das paredes da tixola, incorpora o polbo picado e mestura ben.
  • Deixa esfriar a masa nunha fonte untada con aceite. Cando estea fría, forma as croquetas coas mans ou con dúas culleres.
  • Pasa as croquetas por ovo batido e pan rallado e frítelas en abundante aceite quente ata que estean douradas. Para terminar a receita, escórreas sobre papel absorbente e serve quentes ou temperadas.

Se o prefires, encargámonos dos teus pratos con polbo no Nadal 

Desde Pulpería Porta animámoste a desfrutar de todo o sabor das receitas de polbo da ría por Nadal, pero se necesitas unha man profesional, lembra que estamos á túa disposición. ¡Descobre o noso catering aquí! E se tes calquera dúbida, só tes que chamarnos.

Noticias relacionadas

¿Coñece a maxia do pulpo tradicional? 15 Xul

¿Coñece a maxia do pulpo tradicional?

15/07/2024 Pulpería
En Galicia, o polbo non é só un prato, é unha tradición, unha cultura gastronómica que se foi transmitindo de xeración en xeración. En Pulpería Porta Cátering, como o noso propio nome indica, somos perfectamente conscientes diso. Por este motivo, nos enorgullece ser unha das empresas de cátering de
Descobre o Mellor Polbo de Galicia! 4 Xuñ

Descobre o Mellor Polbo de Galicia!

04/06/2024 Pulpería
Se hai algo que distingue a Galicia, ademais das súas paisaxes verdes e as súas praias impresionantes, é a súa gastronomía. E dentro dela, un prato destaca por encima de todos: o polbo á feira. Esta delicia, sinxela pero sublime, é a alma de calquera celebración nesta terra. Pero, que fai que sexa
Tempo de cocción do polbo, pódese facer xa coas patacas? 24 Mai

Tempo de cocción do polbo, pódese facer xa coas patacas?

24/05/2024 Pulpería
Algunha vez preguntouse se é posible cociñar o polbo á feira e as patacas ao mesmo tempo? Este método podería aforrar tempo e esforzo, pero afectará o sabor ou a textura do prato? A esta cuestión respondémosche con moitos máis detalles desde Pulpería Porta Cátering, os teus mellores expertos en
Pulpo a feira: o sabor da gastronomía galega 18 Xan

Pulpo a feira: o sabor da gastronomía galega

18/01/2024 Pulpería
¿Gústache o polbo? Se é así, estamos máis que seguros de que probaches algunha vez o polbo á feira, o prato máis típico da gastronomía galega e unha das tapas máis populares en toda España. Pero, ¿sabes como se prepara este delicioso manxar en pulperías tradicionais como Pulpería Porta? Neste

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.