Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Receitas de polbo da ría para o Nadal

Publicado: 18 de decembro de 2023, 16:39
  1. Pulpería
 Receitas de polbo da ría para o Nadal

¿Buscas un xeito de sorprender aos teus convidados nestas festas? Pois desde Pulpería Porta propoñémosche unhas receitas feitas coa mellor materia prima coa que traballamos: polbo da ría. Pódese saborear en calquera época do ano e para o Nadal encaixa á perfección. De feito, sabemos que farán as delicias de todos. O polbo é un produto típico da gastronomía galega, que se pode preparar de moitas maneiras diferentes. Para que o comprobes, aquí mostrámosche tres opcións sinxelas, saborosas e orixinais para que desfrutes do mellor polbo na túa mesa navideña.

Polbo á galega

O polbo á feira é o prato máis clásico e coñecido, pero non por iso menos delicioso. Só necesitas un bo polbo cocido, patacas, pemento, sal e aceite de oliva. Corta o polbo en anacos pequenos e as patacas en rodajas. Coloca todo nunha fonte e espallar con pemento e sal ao gusto. Rexa con un bo chorro de aceite de oliva e serve quente ou temperado. ¡Moito importante servir sobre madeira!

Ensalada de polbo e aguacate

Se queres unha opción máis lixeira e fresca, proba con unha ensalada que combina o sabor do polbo co cremoso aguacate. Necesitas polbo cocido, aguacate maduro, leituga, tomate, cebola morada, vinagre de mazá, sal e aceite de oliva.

Corta o polbo, o aguacate, o tomate e a cebola en anacos pequenos e mestura todo nun bol. Engade a leituga lavada e troceada e aliña con vinagre, sal e aceite ao gusto. Remexe ben e serve fría ou a temperatura ambiente.

Croquetas de polbo

Se queres sorprender cun aperitivo diferente e feito con polbo da ría, proba estas croquetas e disfruta de todo o sabor do mar. Necesitas polbo cocido, fariña, leite, manteiga, sal, pementa, noz moscada, ovo, pan rallado e aceite para fritir.

O paso a paso destas croquetas de polbo para o Nadal:

  • Pica o polbo moi fino e reserva. Nunha tixola, derrite a manteiga e engade a fariña. Remexe ben ata formar unha pasta e vai engadindo o leite pouco a pouco sen deixar de remexer. Salpimenta e engade unha pizca de noz moscada.
  • Cando a masa estea espesa e se despegue das paredes da tixola, incorpora o polbo picado e mestura ben.
  • Deixa esfriar a masa nunha fonte untada con aceite. Cando estea fría, forma as croquetas coas mans ou con dúas culleres.
  • Pasa as croquetas por ovo batido e pan rallado e frítelas en abundante aceite quente ata que estean douradas. Para terminar a receita, escórreas sobre papel absorbente e serve quentes ou temperadas.

Se o prefires, encargámonos dos teus pratos con polbo no Nadal 

Desde Pulpería Porta animámoste a desfrutar de todo o sabor das receitas de polbo da ría por Nadal, pero se necesitas unha man profesional, lembra que estamos á túa disposición. ¡Descobre o noso catering aquí! E se tes calquera dúbida, só tes que chamarnos.

Noticias relacionadas

Que diferenza hai entre polbo a feira e polbo á galega? 22 Abr

Que diferenza hai entre polbo a feira e polbo á galega?

22/04/2025 Pulpería
O polbo é un dos grandes protagonistas da gastronomía galega, pero a miúdo xorde a dúbida: que diferenza hai entre o polbo a feira e o polbo á galega? Non son poucas as persoas que dan por sentado que se trata do mesmo, e logo sorpréndense cando os especialistas dicímoslles que existen determinados
Como é a captura do polbo? 8 Abr

Como é a captura do polbo?

08/04/2025 Pulpería
Se algunha vez desfrutaches dun bo polbo á feira, o que chegou ao teu prato non é só gastronomía, senón o resultado dunha tradición mariñeira que se mantén viva en Galicia durante xeracións. A captura do polbo nestas augas non é só pesca: é unha fusión de coñecemento, paciencia e respecto polo mar
Polbo de calidade ao alcance de todos 6 Feb

Polbo de calidade ao alcance de todos

06/02/2025 Pulpería
En Pulpería Porta Cátering levamos trinta anos percorrendo toda Galicia para levar o auténtico sabor da nosa terra a cada recuncho. A nosa paixón pola boa comida, e en especial polo polbo, levounos a converternos nunha empresa de cátering de referencia en toda a comunidade. Neste artigo imos falar
A mellor comida tradicional das Rías Baixas! 13 Xan

A mellor comida tradicional das Rías Baixas!

13/01/2025 Pulpería
En Pulpería Porta Catering acabamos de cumprir tres décadas como empresa de catering en Galicia. Durante todos estes anos enchemos mesas en moitas celebracións públicas e privadas, homenaxeando a deliciosa gastronomía das Rías Baixas e, por extensión, de toda a nosa comarca. A nosa paixón pola

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.