Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Que diferenza hai entre polbo a feira e polbo á galega?

Publicado: 22 de abril de 2025, 15:30
  1. Pulpería
Que diferenza hai entre polbo a feira e polbo á galega?

O polbo é un dos grandes protagonistas da gastronomía galega, pero a miúdo xorde a dúbida: que diferenza hai entre o polbo a feira e o polbo á galega? Non son poucas as persoas que dan por sentado que se trata do mesmo, e logo sorpréndense cando os especialistas dicímoslles que existen determinados matices que os diferencian e marcan a esencia de cada preparación. Quérelos descubrir? Entón non te movas desta pantalla porque desde Pulpería Porta, expertos en cátering a domicilio para festas e eventos en Galicia, explicámoschos ao longo deste novo artigo que elaboramos.

Polbo a feira: o clásico das feiras

O polbo a feira é a máis tradicional e emblemática de entre todas as preparacións con polbo e sabor con selo galego. Chámase así porque a súa orixe está ligado ás feiras e mercados de Galicia, onde se preparaba en grandes caldeiros de cobre e servíase de forma sinxela pero deliciosa.

Características básicas do púo a feira

  • Presentación: Sérvese só, sen acompañamento, en pratos de madeira que axudan a manter a temperatura e potencian o seu sabor.
  • Corte: Córtase en toros grosos, o que permite ao comensal apreciar mellor a súa textura.
  • Aderezo: Aderézase con sal groso, pemento (doce ou picante, segundo o gusto) e un bo chorro de aceite de oliva virxe extra.

Polbo á galega: co toque dos cachelos

O polbo á galega, aínda que comparte moitos elementos co polbo a feira, introduce un ingrediente extra que cambia a experiencia gastronómica: os cachelos, que non son outra cousa que unhas deliciosas patacas cocidas. 

Características básicas do polbo á galega 

  • Presentación: Sérvese acompañado de patacas cocidas, que adoitan cociñarse no mesmo auga do polbo para absorber o seu sabor.
  • Corte: A diferenza do polbo a feira, os toros de polbo adoitan ser máis finas.
  • Aderezo: O mesmo que no polbo a feira: sal groso, pemento e aceite de oliva virxe extra.

Con cal destes dous pratos de polbo quedas?

Ambos son auténticas delicias da cociña galega e a elección depende unicamente do teu gusto persoal. Se prefires un bocado máis puro e directo, o polbo a feira é a mellor opción. En cambio, é evidente que se che gusta acompañalo cunhas patacas que absorban o sabor do mar, o polbo á galega será a túa elección ideal.

Sexa cal for o prato de polbo que queres, en Polbeira Porta levámolo ao teu cátering 

En Pulpería Porta, preparamos ambas as versións coa mellor materia prima e seguindo a tradición galega. Se queres gozar dun auténtico polbo no teu evento, chámanos e nós encargámonos de todo. 

Noticias relacionadas

Como é a captura do polbo? 8 Abr

Como é a captura do polbo?

08/04/2025 Pulpería
Se algunha vez desfrutaches dun bo polbo á feira, o que chegou ao teu prato non é só gastronomía, senón o resultado dunha tradición mariñeira que se mantén viva en Galicia durante xeracións. A captura do polbo nestas augas non é só pesca: é unha fusión de coñecemento, paciencia e respecto polo mar
Polbo de calidade ao alcance de todos 6 Feb

Polbo de calidade ao alcance de todos

06/02/2025 Pulpería
En Pulpería Porta Cátering levamos trinta anos percorrendo toda Galicia para levar o auténtico sabor da nosa terra a cada recuncho. A nosa paixón pola boa comida, e en especial polo polbo, levounos a converternos nunha empresa de cátering de referencia en toda a comunidade. Neste artigo imos falar
A mellor comida tradicional das Rías Baixas! 13 Xan

A mellor comida tradicional das Rías Baixas!

13/01/2025 Pulpería
En Pulpería Porta Catering acabamos de cumprir tres décadas como empresa de catering en Galicia. Durante todos estes anos enchemos mesas en moitas celebracións públicas e privadas, homenaxeando a deliciosa gastronomía das Rías Baixas e, por extensión, de toda a nosa comarca. A nosa paixón pola
Voda tradicional galega? Chame a Pulpería Porta! 6 Nov

Voda tradicional galega? Chame a Pulpería Porta!

06/11/2024 Pulpería
O día que se contrae matrimonio é un dos días máis importantes da vida de calquera persoa. Unha data especial para celebrar o amor xunto aos seus seres queridos. E que mellor maneira de facelo que cunha auténtica festa galega, onde a tradición, a gastronomía e o bo ambiente fusiónanse á

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.