Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Pulpo a feira: o sabor da gastronomía galega

Publicado: 18 de xaneiro de 2024, 16:28
  1. Pulpería
Pulpo a feira: o sabor da gastronomía galega

¿Gústache o polbo? Se é así, estamos máis que seguros de que probaches algunha vez o polbo á feira, o prato máis típico da gastronomía galega e unha das tapas máis populares en toda España. Pero, ¿sabes como se prepara este delicioso manxar en pulperías tradicionais como Pulpería Porta? Neste artigo contámoste ambas as cousas.

O polbo á galega: un sabor único

O polbo á feira, tamén chamado polbo á galega, é unha receita sinxela que só precisa dun entrañable cefalópodo da nosa ría, aceite de oliva, sal e pementón. Sen embargo, non é tan fácil como parece conseguir que o polbo quede tenro e xugoso, e que o aliño teña o punto xusto de sabor. ¡Por iso damoste estes consellos!

O primeiro que hai que ter en conta é a calidade do polbo. O ideal sería mercar un polbo fresco galego, que ten unha carne moi sabrosa e firme. Se non o podes atopar fresco, tamén o poderías facer con polbo conxelado.

A cocción, fundamental

O segundo aspecto importante é a cocción do polbo. Hai varias formas de facelo, pero a máis tradicional é a que se fai nunha pota de cobre, xa que se di que lle dá un toque especial. Pónselle auga sen sal na pota e espérase a que bote. Entón, cóxese o polbo pola cabeza e introdúcese e sácase tres veces seguidas da auga fervendo, para "asustalo" e evitar que lle caia a pel.

Logo, déixase o polbo dentro da auga e espérase a que volva a ferver. A partir dese momento, cóntase o tempo de cocción, que dependerá do tamaño do polbo. Unha regra xeral é cocelo uns 30 minutos por cada 2 kg de peso.

Para saber se o polbo está no seu punto, pódese pinchar cun tenedor a parte máis gorda dos tentáculos. Se entra con facilidade, o polbo está listo. Entón, apágase o lume e déixase o polbo dentro da auga uns 10 minutos máis.

Corte e aliño do polbo

O terceiro aspecto clave é o corte e o aliño do polbo. Sácase da auga e escórrese ben. Córtase cunhas tesoiras en rodaxas dun centímetro de grosor e colócanse sobre un prato de madeira previamente humedecido co xugo do polbo. Espolvoréase sal gorda por enriba e aliñase con aceite de oliva virxe extra e pementón doce ou picante, ao gusto. Sírvase quente ou templado, acompañado de pan ou de patacas cocidas (cachelos).

As pulperías, garantía dun polbo de éxito

O polbo á feira é, sen dúbida, unha das xoias da gastronomía galega e unha receita que merece a pena probar e desfrutar. Seguindo estes consellos pódese facer ti mesmo na túa cociña, pero se vives en Galicia, vés de visita ou vas organizar un catering no que non queiras que falte este bocado, a última clave é confiar nos expertos: en Pulpería Porta garantímoste o mellor en polbo á galega. ¡Chámanos e falamos!

Noticias relacionadas

¿Coñece a maxia do pulpo tradicional? 15 Xul

¿Coñece a maxia do pulpo tradicional?

15/07/2024 Pulpería
En Galicia, o polbo non é só un prato, é unha tradición, unha cultura gastronómica que se foi transmitindo de xeración en xeración. En Pulpería Porta Cátering, como o noso propio nome indica, somos perfectamente conscientes diso. Por este motivo, nos enorgullece ser unha das empresas de cátering de
Descobre o Mellor Polbo de Galicia! 4 Xuñ

Descobre o Mellor Polbo de Galicia!

04/06/2024 Pulpería
Se hai algo que distingue a Galicia, ademais das súas paisaxes verdes e as súas praias impresionantes, é a súa gastronomía. E dentro dela, un prato destaca por encima de todos: o polbo á feira. Esta delicia, sinxela pero sublime, é a alma de calquera celebración nesta terra. Pero, que fai que sexa
Tempo de cocción do polbo, pódese facer xa coas patacas? 24 Mai

Tempo de cocción do polbo, pódese facer xa coas patacas?

24/05/2024 Pulpería
Algunha vez preguntouse se é posible cociñar o polbo á feira e as patacas ao mesmo tempo? Este método podería aforrar tempo e esforzo, pero afectará o sabor ou a textura do prato? A esta cuestión respondémosche con moitos máis detalles desde Pulpería Porta Cátering, os teus mellores expertos en
 Receitas de polbo da ría para o Nadal 18 Dec

Receitas de polbo da ría para o Nadal

18/12/2023 Pulpería
¿Buscas un xeito de sorprender aos teus convidados nestas festas? Pois desde Pulpería Porta propoñémosche unhas receitas feitas coa mellor materia prima coa que traballamos: polbo da ría. Pódese saborear en calquera época do ano e para o Nadal encaixa á perfección. De feito, sabemos que farán as

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.