Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Pulpo á feira e polbo á Gallega: son iguais?

Publicado: 25 de novembro de 2020, 10:40
  1. Pulpería
Pulpo á feira e polbo á Gallega: son iguais?

O polbo é, sen dúbida, un dos pratos galegos máis famosos e apreciados. En Pulpería Porta Catering, como catering especializado en comida tradicional galega, somos grandes amantes do polbo en todas as súas variedades.

Como bos pulpeiros, sabemos que hai un debate que se produce en moitas festas e eventos nos que se come polbo: ¿son iguais o polbo á feira e o polbo á gallega?

Como pulpeiros profesionais en Galicia, sempre nos acabas preguntando. Neste momento sen catering nin eventos, e para non perder os vellos costumes, contámosche as diferenzas entre pulpo á feira e pulpo á gallega vía online.

Diferenzas entre o polbo á feira e o polbo á gallega

Comecemos polo básico: ¡Polbo á feira e polbo á gallega non son o mesmo! Son dúas receitas diferentes, aínda que as diferenzas non son abismais, porque en ambas cocíñase o polbo. Non obstante, teñen orixes, procesos e presentacións diferentes. Vexamos as principais diferenzas entre eles:

O xeito de cociñar

Cando facemos polbo galego temos que levar a cabo a tradición típica de “darlle susto ao polbo”. É dicir, introduce e retira o polbo da pota fervendo, rapidamente, ata 3 veces. Deste xeito, os choques de temperatura asegurarán que o polbo permaneza no punto de dureza perfecto e que conserve ben a pel durante a cocción.

Non obstante, cando cociñamos o polbo á feira non é necesario seguir este proceso. Cunha cocción correcta será suficiente, é unha receita máis sinxela, máis de "batalla".


Aproveitamos para comentar un aspecto tamén moi debatido en torno ao tema da dureza do polbo. "A malleira" que lle tes que dar para amolecer. O polbo sae do mar moi duro e antes de cocelo hai que suavizalo.

Tradicionalmente, isto conseguíase dándolle unha malleira ao animal que vale a pena observar. Moitos de nós lembramos de observar aos mariñeiros golpeando un polbo no porto: un espectáculo un tanto surrealista que ata hoxe se extinguiu. E é que hoxe descubrimos que conxelando o polbo conseguimos que se amozca. Así, a famosa expresión "vaiche caer a do pulpo" xa non ten moito sentido, aínda que en Pulpería Porta Catering defendemos plenamente o seu uso, porque nos encanta todo o que ten que ver co polbo. 

A presentación

A diferenza máis importante. E é que o polbo galego preséntase con cachelos, mentres que o polbo á feira vén só. Ambos teñen aceite, sal e pementón.

Algo moi importante é que ambos se deben servir sempre en pratos de madeira.

¿Buscas un catering tradicional galego? Contacta con Pulpería Porta Catering, na Estrada

Polbo galego, á feira, e incluso cociñado con algunhas receitas innovadoras... o que prefiras, facémolo en Pulpería Porta Catering. Somos un catering especializado en comida tradicional galega na Estrada. Non dubide en contactar connosco.

Noticias relacionadas

A pulpería, imprescindible en tódalas festas de maio 11 Mai

A pulpería, imprescindible en tódalas festas de maio

11/05/2023 Pulpería
En Galicia, as festas de maio son unha tradición moi arraigada e unha das cousas máis típicas en todas elas é a presenza da pulpería. Aínda que pode haber outros pratos e bebidas, o polbo á feira é sen dúbida o prato estrela destas celebracións e a pulpería é o lugar onde se prepara e se serve con
Canto tempo ten que cocer un polbo? 9 Nov

Canto tempo ten que cocer un polbo?

09/11/2022 Pulpería
O tempo de cocción exacto é un dos segredos mellor gardados da gastronomía galega co seu afamadísimo polbo a feira. Unha das nosas receitas estrela en Pulpería Porta, o teu catering a domicilio en Galicia, que hoxe queremos compartir contigo. Toma lapis e papel e prepárate para descubrir un dos
Canto tempo debe cociñarse un polbo? 26 Mai

Canto tempo debe cociñarse un polbo?

26/05/2022 Pulpería
Exquisito manxar que non debe faltar en ningunha celebración que se prece, o polbo é o protagonista da mesa en moitos eventos e efemérides galegas. Conseguir o mellor sabor deste delicioso produto de mar é unha arte que comeza por unha cocción correcta. E é que un dos segredos mellor gardados á
Servizo de pulpeiro: fai da tua celebración unha data inesquecible! 23 Xuñ

Servizo de pulpeiro: fai da tua celebración unha data inesquecible!

23/06/2021 Pulpería
O verán é a época do ano na que se organizan máis celebracións, sobre todo no relativo ás vodas. Cada vez é máis frecuente deixar en mans dun servizo de cátering profesional todo o traballo de preparación de petiscos e comidas para que nunha celebración todo salga perfecto e ninguén teña unha

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.