Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nosotros

Temas

Pulpo á feira e polbo á Gallega: son iguais?

25/11/2020
  1. Pulpería

O polbo é, sen dúbida, un dos pratos galegos máis famosos e apreciados. En Pulpería Porta Catering, como catering especializado en comida tradicional galega, somos grandes amantes do polbo en todas as súas variedades.

Como bos pulpeiros, sabemos que hai un debate que se produce en moitas festas e eventos nos que se come polbo: ¿son iguais o polbo á feira e o polbo á gallega?

Como pulpeiros profesionais en Galicia, sempre nos acabas preguntando. Neste momento sen catering nin eventos, e para non perder os vellos costumes, contámosche as diferenzas entre pulpo á feira e pulpo á gallega vía online.

Diferenzas entre o polbo á feira e o polbo á gallega

Comecemos polo básico: ¡Polbo á feira e polbo á gallega non son o mesmo! Son dúas receitas diferentes, aínda que as diferenzas non son abismais, porque en ambas cocíñase o polbo. Non obstante, teñen orixes, procesos e presentacións diferentes. Vexamos as principais diferenzas entre eles:

O xeito de cociñar

Cando facemos polbo galego temos que levar a cabo a tradición típica de “darlle susto ao polbo”. É dicir, introduce e retira o polbo da pota fervendo, rapidamente, ata 3 veces. Deste xeito, os choques de temperatura asegurarán que o polbo permaneza no punto de dureza perfecto e que conserve ben a pel durante a cocción.

Non obstante, cando cociñamos o polbo á feira non é necesario seguir este proceso. Cunha cocción correcta será suficiente, é unha receita máis sinxela, máis de "batalla".


Aproveitamos para comentar un aspecto tamén moi debatido en torno ao tema da dureza do polbo. "A malleira" que lle tes que dar para amolecer. O polbo sae do mar moi duro e antes de cocelo hai que suavizalo.

Tradicionalmente, isto conseguíase dándolle unha malleira ao animal que vale a pena observar. Moitos de nós lembramos de observar aos mariñeiros golpeando un polbo no porto: un espectáculo un tanto surrealista que ata hoxe se extinguiu. E é que hoxe descubrimos que conxelando o polbo conseguimos que se amozca. Así, a famosa expresión "vaiche caer a do pulpo" xa non ten moito sentido, aínda que en Pulpería Porta Catering defendemos plenamente o seu uso, porque nos encanta todo o que ten que ver co polbo. 

A presentación

A diferenza máis importante. E é que o polbo galego preséntase con cachelos, mentres que o polbo á feira vén só. Ambos teñen aceite, sal e pementón.

Algo moi importante é que ambos se deben servir sempre en pratos de madeira.

¿Buscas un catering tradicional galego? Contacta con Pulpería Porta Catering, na Estrada

Polbo galego, á feira, e incluso cociñado con algunhas receitas innovadoras... o que prefiras, facémolo en Pulpería Porta Catering. Somos un catering especializado en comida tradicional galega na Estrada. Non dubide en contactar connosco.

Noticias relacionadas
Servizo de pulpeiro: fai da tua celebración unha data inesquecible!

Servizo de pulpeiro: fai da tua celebración unha data inesquecible!

23/06/2021
O verán é a época do ano na que se organizan máis celebracións, sobre todo no relativo ás vodas. Cada vez é máis frecuente deixar en mans dun servizo de cátering profesional todo o traballo de preparación de petiscos e comidas para que nunha celebración todo salga perfecto e ninguén teña unha
Cal é o segredo para preparar ben o polvo?

Cal é o segredo para preparar ben o polvo?

08/06/2021
O polbo á galega ou polbo a feira é o prato por excelencia da gastronomía galega. Dominar este prato non é sinxelo e por iso hai negocios como as pulperías que fixeron desta elaboración a súa forma de gañarse a vida, exportando a súa boa man entre fogóns para a preparación do polbo a eventos,
En que eventos podemos incluír o noso servizo de pulpeiro?

En que eventos podemos incluír o noso servizo de pulpeiro?

28/04/2021
O polbo a feira é considerado a nivel nacional como un dos mellores pratos da gastronomía galega, e non é para menos. Como galegos e expertos na preparación de polbo, en Pulpería Porta Catering sabemos que incluír este prato en calquera celebración ou evento é unha boa forma de contentar aos
Servizo de pulpeiro para todo tipo de festas e romerías

Servizo de pulpeiro para todo tipo de festas e romerías

15/04/2021
Contar cun servizo de pulpeiro nunha festa ou romaría é sempre un gran acerto cando estamos a falar dun evento celebrado nas nosas terras galegas. En Pulpería Porta Cátering levamos xa algún tempo ofrecendo os nosos servizos de polbeira ambulante para establecer un posto en todo tipo de eventos, xa

Compárteo!

Contacta con Pulpería Porta

¿Está interesado en nuestros servicios? Llámenos, estaremos encantados de atenderle.

ipt>