Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Pulpo á feira e polbo á Gallega: son iguais?

Publicado: 25 de novembro de 2020, 10:40
  1. Pulpería
Pulpo á feira e polbo á Gallega: son iguais?

O polbo é, sen dúbida, un dos pratos galegos máis famosos e apreciados. En Pulpería Porta Catering, como catering especializado en comida tradicional galega, somos grandes amantes do polbo en todas as súas variedades.

Como bos pulpeiros, sabemos que hai un debate que se produce en moitas festas e eventos nos que se come polbo: ¿son iguais o polbo á feira e o polbo á gallega?

Como pulpeiros profesionais en Galicia, sempre nos acabas preguntando. Neste momento sen catering nin eventos, e para non perder os vellos costumes, contámosche as diferenzas entre pulpo á feira e pulpo á gallega vía online.

Diferenzas entre o polbo á feira e o polbo á gallega

Comecemos polo básico: ¡Polbo á feira e polbo á gallega non son o mesmo! Son dúas receitas diferentes, aínda que as diferenzas non son abismais, porque en ambas cocíñase o polbo. Non obstante, teñen orixes, procesos e presentacións diferentes. Vexamos as principais diferenzas entre eles:

O xeito de cociñar

Cando facemos polbo galego temos que levar a cabo a tradición típica de “darlle susto ao polbo”. É dicir, introduce e retira o polbo da pota fervendo, rapidamente, ata 3 veces. Deste xeito, os choques de temperatura asegurarán que o polbo permaneza no punto de dureza perfecto e que conserve ben a pel durante a cocción.

Non obstante, cando cociñamos o polbo á feira non é necesario seguir este proceso. Cunha cocción correcta será suficiente, é unha receita máis sinxela, máis de "batalla".


Aproveitamos para comentar un aspecto tamén moi debatido en torno ao tema da dureza do polbo. "A malleira" que lle tes que dar para amolecer. O polbo sae do mar moi duro e antes de cocelo hai que suavizalo.

Tradicionalmente, isto conseguíase dándolle unha malleira ao animal que vale a pena observar. Moitos de nós lembramos de observar aos mariñeiros golpeando un polbo no porto: un espectáculo un tanto surrealista que ata hoxe se extinguiu. E é que hoxe descubrimos que conxelando o polbo conseguimos que se amozca. Así, a famosa expresión "vaiche caer a do pulpo" xa non ten moito sentido, aínda que en Pulpería Porta Catering defendemos plenamente o seu uso, porque nos encanta todo o que ten que ver co polbo. 

A presentación

A diferenza máis importante. E é que o polbo galego preséntase con cachelos, mentres que o polbo á feira vén só. Ambos teñen aceite, sal e pementón.

Algo moi importante é que ambos se deben servir sempre en pratos de madeira.

¿Buscas un catering tradicional galego? Contacta con Pulpería Porta Catering, na Estrada

Polbo galego, á feira, e incluso cociñado con algunhas receitas innovadoras... o que prefiras, facémolo en Pulpería Porta Catering. Somos un catering especializado en comida tradicional galega na Estrada. Non dubide en contactar connosco.

Noticias relacionadas

¿Coñece a maxia do pulpo tradicional? 15 Xul

¿Coñece a maxia do pulpo tradicional?

15/07/2024 Pulpería
En Galicia, o polbo non é só un prato, é unha tradición, unha cultura gastronómica que se foi transmitindo de xeración en xeración. En Pulpería Porta Cátering, como o noso propio nome indica, somos perfectamente conscientes diso. Por este motivo, nos enorgullece ser unha das empresas de cátering de
Descobre o Mellor Polbo de Galicia! 4 Xuñ

Descobre o Mellor Polbo de Galicia!

04/06/2024 Pulpería
Se hai algo que distingue a Galicia, ademais das súas paisaxes verdes e as súas praias impresionantes, é a súa gastronomía. E dentro dela, un prato destaca por encima de todos: o polbo á feira. Esta delicia, sinxela pero sublime, é a alma de calquera celebración nesta terra. Pero, que fai que sexa
Tempo de cocción do polbo, pódese facer xa coas patacas? 24 Mai

Tempo de cocción do polbo, pódese facer xa coas patacas?

24/05/2024 Pulpería
Algunha vez preguntouse se é posible cociñar o polbo á feira e as patacas ao mesmo tempo? Este método podería aforrar tempo e esforzo, pero afectará o sabor ou a textura do prato? A esta cuestión respondémosche con moitos máis detalles desde Pulpería Porta Cátering, os teus mellores expertos en
Pulpo a feira: o sabor da gastronomía galega 18 Xan

Pulpo a feira: o sabor da gastronomía galega

18/01/2024 Pulpería
¿Gústache o polbo? Se é así, estamos máis que seguros de que probaches algunha vez o polbo á feira, o prato máis típico da gastronomía galega e unha das tapas máis populares en toda España. Pero, ¿sabes como se prepara este delicioso manxar en pulperías tradicionais como Pulpería Porta? Neste

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.