Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

O traballo dos pulpeiros en Galicia

Publicado: 04 de setembro de 2023, 11:38
  1. Pulpería
O traballo dos pulpeiros en Galicia

Na nosa comunidade, unha figura gastronómica destaca entre as demais: os pulpeiros. O pulpeiro é o mestre na preparación do polbo, unha arte que se transmitiu de xeración en xeración e que é vital na cultura gastronómica galega, algo que desde Pulpería Porta, sabemos moi ben. A destreza e experiencia dos nosos profesionais ponse de manifesto nos numerosos lugares e eventos aos que nos desprazamos cada día.

A pulpería é un lugar único, onde se vive e respira tradición. Aquí, os nosos pulpeiros transforman o polbo nunha delicia gastronómica, utilizando técnicas e segredos ancestrais. A especialidade da casa da Pulpería Porta é, sen dúbida, o polbo á galega, prato estrela da gastronomía de Galicia, unha receita que enamora a propios e estraños pola súa sinxeleza e sabor.

O polbo, unha vez cocido en grandes potas de cobre, sérvese en pratos de madeira, cortado en rodajas e aderezado con pemento, sal grosa e un chisco de aceite de oliva. A experiencia dos nosos pulpeiros no manexo e preparación deste molusco tradúcese nunha textura tenra e un sabor inigualable, que fan da Pulpería Porta a mellor opción para os seus eventos.

Pero o traballo dos pulpeiros en Galicia non se limita á pulpería. Nós ofrecemos os nosos servizos en eventos e festas, levando a tradición e a exquisita comida galega a calquera recuncho. A función dos pulpeiros vai máis alá da preparación do polbo, somos embaixadores da cultura gastronómica de Galicia, e o noso traballo é crucial para manter viva esta tradición.

O éxito da nosa pulpería non é casualidade. É o resultado dun traballo feito con paixón, respecto pola tradición e dedicación á arte de preparar o polbo. E aínda que o polbo é o rei, tamén lle podemos achegar outras delicias da gastronomía galega, como son a empanada, o lacón con grelos ou as nosas tartas caseiras, sen esquecernos dun bo viño galego; que converten a Pulpería Porta nun reflexo do sabor e a diversidade de Galicia. ¡Confíe no noso catering a domicilio en toda Galicia!

En resumo, o traballo dos pulpeiros en Galicia é esencial para preservar e promover a gastronomía da rexión. A Pulpería Porta, é un claro exemplo de como a tradición e a innovación poden ir da man, ofrecendo unha experiencia culinaria única baseada no respecto polo produto e a paixón pola cociña.

Non se quede con ningunha dúbida, póñase en contacto con nós e asesoraremos sobre as opcións que mellor se axustan ao seu evento.

Noticias relacionadas

Que diferenza hai entre polbo a feira e polbo á galega? 22 Abr

Que diferenza hai entre polbo a feira e polbo á galega?

22/04/2025 Pulpería
O polbo é un dos grandes protagonistas da gastronomía galega, pero a miúdo xorde a dúbida: que diferenza hai entre o polbo a feira e o polbo á galega? Non son poucas as persoas que dan por sentado que se trata do mesmo, e logo sorpréndense cando os especialistas dicímoslles que existen determinados
Como é a captura do polbo? 8 Abr

Como é a captura do polbo?

08/04/2025 Pulpería
Se algunha vez desfrutaches dun bo polbo á feira, o que chegou ao teu prato non é só gastronomía, senón o resultado dunha tradición mariñeira que se mantén viva en Galicia durante xeracións. A captura do polbo nestas augas non é só pesca: é unha fusión de coñecemento, paciencia e respecto polo mar
Polbo de calidade ao alcance de todos 6 Feb

Polbo de calidade ao alcance de todos

06/02/2025 Pulpería
En Pulpería Porta Cátering levamos trinta anos percorrendo toda Galicia para levar o auténtico sabor da nosa terra a cada recuncho. A nosa paixón pola boa comida, e en especial polo polbo, levounos a converternos nunha empresa de cátering de referencia en toda a comunidade. Neste artigo imos falar
A mellor comida tradicional das Rías Baixas! 13 Xan

A mellor comida tradicional das Rías Baixas!

13/01/2025 Pulpería
En Pulpería Porta Catering acabamos de cumprir tres décadas como empresa de catering en Galicia. Durante todos estes anos enchemos mesas en moitas celebracións públicas e privadas, homenaxeando a deliciosa gastronomía das Rías Baixas e, por extensión, de toda a nosa comarca. A nosa paixón pola

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.