Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Curiosidades do polbo

Publicado: 03 de abril de 2019, 13:00
  1. Pulpería
Curiosidades do polbo

En Pulpería Porta Catering, a nosa maior especialidade é facer pratos de polbo.

Facémolos tanto para grupos pequenos como para grandes eventos. Unha das nosas referencias é que sempre traballamos co polbo da mellor calidade, sempre garantindo un sabor exquisito independentemente do método de preparación ou da época do ano.

Especialistas en cociñar polbo en Galicia

Hoxe atopamos innovacións diarias no mundo da cociña, polo que non é de estrañar que cada día xurdan novas formas de preparar un produto tan exquisito como o polbo.

Atopamos unha gran variedade de receitas como polbo á prancha, torradas de polbo con queixo, polbo con cebola, polbo marmitako, polbo de allo con gambas, polbo ao forno, polbo de laranxa, polbo en escabeche...

Entre todas as novas formas de cociñar o polbo, o equipo de Pulpería Porta Catering está especializado na comida tradicional galega, razón pola que o noso prato estrela é o polbo á feira.

Curiosidades do polbo:

  • Anteriormente, o xeito de conservar o polbo era secando, colgándoo ao sol, preferentemente os días con forte vento.
  • Antigamente podiamos atopar polbo en calquera feira, romaría... pero nunca acompañado de patacas.
  • Se o polbo que imos cociñar está fresco, haberá que trituralo para romper as fibras musculares do animal e evitar que sexa duro despois de cocelo. Antigamente estaba martelado contra unha roca.
  • Antes de cocer completamente o polbo, teremos que metelo e sacalo 3 veces da auga fervendo, para evitar que a pel caia durante a cocción. Esta técnica coñécese como "asustar" ao polbo.
  • O habitual é que se sirva nun prato de madeira.

Como preparamos o polbo na Pulpería Porta Catering de Galicia?

O prato máis popular en Pulpería Porta Catering é o polbo á feira, elaborado do xeito máis tradicional.

Só traballamos co polbo da mellor calidade, sempre da nosa ría. Cando o cociñamos, asegurámonos de que todas as fibras musculares do animal se rompan para garantir un excelente resultado.

Nunca esquecemos mergullar o polbo 3 veces en auga fervendo, antes da cocción completa, para evitar que a pel caia. Este proceso non inflúe no sabor do prato, pero en Pulpería Porta Catering queremos que todo estea perfecto, por iso levamos a cabo este paso para garantir un bo revestimento.

Ao facer o revestimento, cortamos as patas e a cabeza do animal en anacos pequenos, sempre en diagonal.


Colocamos o polbo nun prato de madeira, botando pementón, sal e aceite de oliva por riba. Poñemos as patacas cocidas, coñecidas como "cachelos", nunha fonte diferente á do polbo, tamén aderezada con sal, pementón e aceite de oliva.

Curiosidades do polbo - Imagen 1

Degusta o mellor polbo á feira de Galicia

Ponte en contacto connosco para probar o polbo á feira cociñado e chapado polos profesionais de Pulpería Porta Catering. Probarás este prato preparado do xeito máis tradicional. Agardámoste!

Noticias relacionadas

A pulpería, imprescindible en tódalas festas de maio 11 Mai

A pulpería, imprescindible en tódalas festas de maio

11/05/2023 Pulpería
En Galicia, as festas de maio son unha tradición moi arraigada e unha das cousas máis típicas en todas elas é a presenza da pulpería. Aínda que pode haber outros pratos e bebidas, o polbo á feira é sen dúbida o prato estrela destas celebracións e a pulpería é o lugar onde se prepara e se serve con
Canto tempo ten que cocer un polbo? 9 Nov

Canto tempo ten que cocer un polbo?

09/11/2022 Pulpería
O tempo de cocción exacto é un dos segredos mellor gardados da gastronomía galega co seu afamadísimo polbo a feira. Unha das nosas receitas estrela en Pulpería Porta, o teu catering a domicilio en Galicia, que hoxe queremos compartir contigo. Toma lapis e papel e prepárate para descubrir un dos
Canto tempo debe cociñarse un polbo? 26 Mai

Canto tempo debe cociñarse un polbo?

26/05/2022 Pulpería
Exquisito manxar que non debe faltar en ningunha celebración que se prece, o polbo é o protagonista da mesa en moitos eventos e efemérides galegas. Conseguir o mellor sabor deste delicioso produto de mar é unha arte que comeza por unha cocción correcta. E é que un dos segredos mellor gardados á
Servizo de pulpeiro: fai da tua celebración unha data inesquecible! 23 Xuñ

Servizo de pulpeiro: fai da tua celebración unha data inesquecible!

23/06/2021 Pulpería
O verán é a época do ano na que se organizan máis celebracións, sobre todo no relativo ás vodas. Cada vez é máis frecuente deixar en mans dun servizo de cátering profesional todo o traballo de preparación de petiscos e comidas para que nunha celebración todo salga perfecto e ninguén teña unha

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.