Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Coñeces todas as propiedades do pementón?

Publicado: 17 de xuño de 2019, 14:48
  1. Pulpería
Coñeces todas as propiedades do pementón?

O pementón é unha das especias máis empregadas nos pratos tradicionais galegos. En Pulpería Porta Catering somos especialistas en cociña galega, polo que o pementón é un dos nosos grandes aliados.

A nosa experiencia de máis de 20 anos permítenos empregar novas técnicas con este temperado, que ademais de darlle sabor aos pratos, tamén o podemos usar para decorar o prato.

Propiedades do pementón

Os profesionais de Pulpería Porta Catering saben que o pementón, ademais de mellorar o sabor dos nosos pratos, proporciona grandes beneficios ao noso corpo.

O máis común é que usemos este condimento en pratos como o polbo á feira, a carne ó caldeiro, os callos...

Tanto no prato de polbo á feira como no prato de carne ó caldeiro empregamos pementón para mellorar o sabor dos principais alimentos. Ademais, tamén o usamos para facer o revestimento máis atractivo grazas á súa forte cor vermella.
Por exemplo, no prato de polbo á feira, este condimento repasa as franxas de polbo e os "cachelos" que acompañan o prato, simulando un manto vermello.

En Galicia, os pementóns máis coñecidos son o pementón doce e o pementón picante, pero hai outras variedades como o pemento morrón, o afumado...

Coñeces todas as propiedades do pementón? - Imagen 1

Beneficios do pementón

  • Axuda a previr o cancro. O pementón contén vitaminas A, C, E e B9. Demostrouse, en moitos estudos, que todas estas vitaminas axudan a previr o risco de cancro.
  • Ten un gran poder analxésico, polo que se recomenda aliviar os problemas de artrite e reumatismo.
  • Axuda nos problemas cardiovasculares xa que, ao ter un sabor picante, axuda a queimar graxa.
Aproveita o pimentón cos pratos de Pulpería Porta Catering

O pementón é o condimento máis común nos pratos de Pulpería Porta Catering. Agora que coñeces todos os seus beneficios, tes a mellor escusa para contactar connosco e degustar a delicadeza de calquera dos nosos pratos.

Noticias relacionadas

¿Coñece a maxia do pulpo tradicional? 15 Xul

¿Coñece a maxia do pulpo tradicional?

15/07/2024 Pulpería
En Galicia, o polbo non é só un prato, é unha tradición, unha cultura gastronómica que se foi transmitindo de xeración en xeración. En Pulpería Porta Cátering, como o noso propio nome indica, somos perfectamente conscientes diso. Por este motivo, nos enorgullece ser unha das empresas de cátering de
Descobre o Mellor Polbo de Galicia! 4 Xuñ

Descobre o Mellor Polbo de Galicia!

04/06/2024 Pulpería
Se hai algo que distingue a Galicia, ademais das súas paisaxes verdes e as súas praias impresionantes, é a súa gastronomía. E dentro dela, un prato destaca por encima de todos: o polbo á feira. Esta delicia, sinxela pero sublime, é a alma de calquera celebración nesta terra. Pero, que fai que sexa
Tempo de cocción do polbo, pódese facer xa coas patacas? 24 Mai

Tempo de cocción do polbo, pódese facer xa coas patacas?

24/05/2024 Pulpería
Algunha vez preguntouse se é posible cociñar o polbo á feira e as patacas ao mesmo tempo? Este método podería aforrar tempo e esforzo, pero afectará o sabor ou a textura do prato? A esta cuestión respondémosche con moitos máis detalles desde Pulpería Porta Cátering, os teus mellores expertos en
Pulpo a feira: o sabor da gastronomía galega 18 Xan

Pulpo a feira: o sabor da gastronomía galega

18/01/2024 Pulpería
¿Gústache o polbo? Se é así, estamos máis que seguros de que probaches algunha vez o polbo á feira, o prato máis típico da gastronomía galega e unha das tapas máis populares en toda España. Pero, ¿sabes como se prepara este delicioso manxar en pulperías tradicionais como Pulpería Porta? Neste

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.