Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nosotros

Temas

Como diferenciar o polbo galego do estranxeiro?

15/07/2019 · Pulpería

Un dos alimentos máis exquisitos da cociña galega é o polbo, considerado un dos mellores manxares da zona. Debido ao auxe que o prato de polbo estrela 'á feira' foi adquirindo entre todos os visitantes que recibimos en Galicia, cada vez é máis común atopar cefalópodos doutras zonas de pesca distintas de Galicia.

Hai veces que imos a unha lonxa a mercar un polbo capturado en augas galegas, pero deixamos alí desconfiando da orixe deste característico animal de oito patas. Ademais da venda de polbo das augas das Rías Baixas, é común atopar polbo de Marrocos.

¿Como diferenciar o polbo galego do polbo de Marrocos?

A principal diferenza que podemos atopar entre o polbo marroquí e o polbo galego radica no seu gusto, xa que a dieta destes animais é diferente. O cefalópodo galego segue unha dieta baseada en diferentes moluscos que podemos atopar nas nosas augas, dándolle así un sabor distintivo.

Tamén podemos atopar diferenzas entre os dous animais a nivel visual. O polbo de Marrocos ten unha cor mais branca mentres que o polbo que se cría en augas galegas ten unha cor brillante e viva, mostrando así a peculiar beleza deste animal.

Ademais da diferenza de sabor que observamos entre os dous animais debido á súa propia dieta, podemos diferencialos durante o proceso de cocción. O polbo galego perde a pel moito antes que o polbo de Marrocos.

Como diferenciar o polbo galego do estranxeiro? - Imagen 1

Polbo de calidade na Pulpería Porta Catering

En Pulpería Porta Catering estamos especializados na comida típica da gastronomía galega. Por esta razón, o polbo é un dos nosos produtos máis importantes xa que o prato estrela do noso menú é o polbo á feira.

Os membros de Pulpería Porta Catering queren asegurar a todos os nosos hóspedes que toda a nosa comida é de calidade. Persoalmente encargámonos de adquirir cefalópodos exclusivamente das augas das Rías Baixas, para garantir que co noso prato estrela degustarás o auténtico sabor da tradición galega cociñando o polbo do xeito máis exquisito.

En Pulpería Porta Catering todos os nosos clientes poderán degustar o auténtico sabor do polbo 'á feira'.

¿Queres impresionar aos teus convidados co sabor do polbo galego?

Póñase en contacto connosco e encargarémonos de impresionar a todos os comensais co sabor explosivo do prato de polbo galego 'á feira'. ¡Quedarás sen palabras!

Compárteo!

Contacta con Pulpería Porta

¿Está interesado en nuestros servicios? Llámenos, estaremos encantados de atenderle.

ipt>