Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Como diferenciar o polbo galego do estranxeiro?

Publicado: 15 de xullo de 2019, 14:24
  1. Pulpería
Como diferenciar o polbo galego do estranxeiro?

Un dos alimentos máis exquisitos da cociña galega é o polbo, considerado un dos mellores manxares da zona. Debido ao auxe que o prato de polbo estrela 'á feira' foi adquirindo entre todos os visitantes que recibimos en Galicia, cada vez é máis común atopar cefalópodos doutras zonas de pesca distintas de Galicia.

Hai veces que imos a unha lonxa a mercar un polbo capturado en augas galegas, pero deixamos alí desconfiando da orixe deste característico animal de oito patas. Ademais da venda de polbo das augas das Rías Baixas, é común atopar polbo de Marrocos.

¿Como diferenciar o polbo galego do polbo de Marrocos?

A principal diferenza que podemos atopar entre o polbo marroquí e o polbo galego radica no seu gusto, xa que a dieta destes animais é diferente. O cefalópodo galego segue unha dieta baseada en diferentes moluscos que podemos atopar nas nosas augas, dándolle así un sabor distintivo.

Tamén podemos atopar diferenzas entre os dous animais a nivel visual. O polbo de Marrocos ten unha cor mais branca mentres que o polbo que se cría en augas galegas ten unha cor brillante e viva, mostrando así a peculiar beleza deste animal.

Ademais da diferenza de sabor que observamos entre os dous animais debido á súa propia dieta, podemos diferencialos durante o proceso de cocción. O polbo galego perde a pel moito antes que o polbo de Marrocos.

Como diferenciar o polbo galego do estranxeiro? - Imagen 1

Polbo de calidade na Pulpería Porta Catering

En Pulpería Porta Catering estamos especializados na comida típica da gastronomía galega. Por esta razón, o polbo é un dos nosos produtos máis importantes xa que o prato estrela do noso menú é o polbo á feira.

Os membros de Pulpería Porta Catering queren asegurar a todos os nosos hóspedes que toda a nosa comida é de calidade. Persoalmente encargámonos de adquirir cefalópodos exclusivamente das augas das Rías Baixas, para garantir que co noso prato estrela degustarás o auténtico sabor da tradición galega cociñando o polbo do xeito máis exquisito.

En Pulpería Porta Catering todos os nosos clientes poderán degustar o auténtico sabor do polbo 'á feira'.

¿Queres impresionar aos teus convidados co sabor do polbo galego?

Póñase en contacto connosco e encargarémonos de impresionar a todos os comensais co sabor explosivo do prato de polbo galego 'á feira'. ¡Quedarás sen palabras!

Noticias relacionadas

Descobre o Mellor Polbo de Galicia! 4 Xuñ

Descobre o Mellor Polbo de Galicia!

04/06/2024 Pulpería
Se hai algo que distingue a Galicia, ademais das súas paisaxes verdes e as súas praias impresionantes, é a súa gastronomía. E dentro dela, un prato destaca por encima de todos: o polbo á feira. Esta delicia, sinxela pero sublime, é a alma de calquera celebración nesta terra. Pero, que fai que sexa
Tempo de cocción do polbo, pódese facer xa coas patacas? 24 Mai

Tempo de cocción do polbo, pódese facer xa coas patacas?

24/05/2024 Pulpería
Algunha vez preguntouse se é posible cociñar o polbo á feira e as patacas ao mesmo tempo? Este método podería aforrar tempo e esforzo, pero afectará o sabor ou a textura do prato? A esta cuestión respondémosche con moitos máis detalles desde Pulpería Porta Cátering, os teus mellores expertos en
Pulpo a feira: o sabor da gastronomía galega 18 Xan

Pulpo a feira: o sabor da gastronomía galega

18/01/2024 Pulpería
¿Gústache o polbo? Se é así, estamos máis que seguros de que probaches algunha vez o polbo á feira, o prato máis típico da gastronomía galega e unha das tapas máis populares en toda España. Pero, ¿sabes como se prepara este delicioso manxar en pulperías tradicionais como Pulpería Porta? Neste
 Receitas de polbo da ría para o Nadal 18 Dec

Receitas de polbo da ría para o Nadal

18/12/2023 Pulpería
¿Buscas un xeito de sorprender aos teus convidados nestas festas? Pois desde Pulpería Porta propoñémosche unhas receitas feitas coa mellor materia prima coa que traballamos: polbo da ría. Pódese saborear en calquera época do ano e para o Nadal encaixa á perfección. De feito, sabemos que farán as

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.