Poucos pratos máis emblemáticos en toda a gastronomía española que o polbo á feira, o maior representante da famosa cociña galega e un manxar que se goza en cada celebración. En Pulpería Porta Catering, como o noso propio nome indica, somos unha empresa de catering en Galicia que ademais está especializada en polbo. Como expertos en preparar este delicioso prato, neste artigo queremos compartir con vostede os segredos para cocer o polbo á perfección. Siga lendo e tome nota!
Guía para para cociñar polbo e que quede delicioso
A calidade do polbo
O primeiro paso para un polbo tenro e saboroso é elixir un produto de calidade. Busque polbos frescos, cun aspecto vivo e un cheiro a mar suave. En Galicia temos a sorte de contar co mellor polbo do mundo, o das nosas rías.
A conxelación
Un truco esencial para abrandar a carne do polbo é conxelalo. O ideal é conxelalo durante polo menos 48 horas. Este proceso rompe as fibras da carne, o que resulta nun polbo máis tenro despois da cocción.
A cocción
- A auga. Use unha pota grande con abundante auga, sen engadir sal.
- O "asustado". Cando a auga ferva, suxeite o polbo pola cabeza e mergúlle os tentáculos na auga fervendo durante uns segundos. Repita esta operación tres veces. Este proceso, coñecido como "asustar" o polbo, axuda a que a pel se manteña intacta durante a cocción.
- O tempo. Unha vez "asustado", introduza o polbo enteiro na pota e cócino a lume medio. O tempo de cocción dependerá do tamaño do polbo, pero xeralmente calcúlase uns 15-20 minutos por cada quilo. Un truco para saber se está listo é picalo cun garfo; debe estar tenro, pero non demasiado brando.
- O repouso. Unha vez cocido, deixe que o polbo repouse na auga de cocción durante uns 15-20 minutos. Este paso é crucial para que a carne se manteña tenra e xugosa.
O corte e o aliño
- Unha vez que o polbo estea temperado, córteo en rodajas de aproximadamente un centímetro de grosor.
- Aliñe o polbo con aceite de oliva virxe extra, pemento doce ou picante (ao gusto) e sal groso.
Consellos adicionais
- Se desexa cocer patacas para acompañar o polbo, pode facelo na mesma auga despois de retirar o polbo.
¿Busca unha pulpería especializada en festas e eventos en Galicia? Contacte con nós!
En Pulpería Porta Catering apasiónanos ofrecer aos nosos clientes a auténtica experiencia do polbo galego. Póñase en contacto connosco se desexa organizar un evento e quere que nos ocupemos de todo, desde a comida ata a montaxe de carpas, mesas, cadeiras e demais. Confíe no noso bo facer!