Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Canto tempo ten que cocer un polbo?

Publicado: 09 de novembro de 2022, 12:17
  1. Pulpería
Canto tempo ten que cocer un polbo?

O tempo de cocción exacto é un dos segredos mellor gardados da gastronomía galega co seu afamadísimo polbo a feira. Unha das nosas receitas estrela en Pulpería Porta, o teu catering a domicilio en Galicia, que hoxe queremos compartir contigo. Toma lapis e papel e prepárate para descubrir un dos modos de elaboración dun prato único e cheo de todo o sabor da tradición.

O polbo cociñado en tixola

Se non temos a man unha pota de cocción rápida, a opción máis recomendable, quizais che sorprenda saber que o polbo tamén pode prepararse nunha tixola común, é todo cuestión de maña e mais de saber ben os procedementos.

Neste caso deberás de agardar a que estea a auga fervendo para facer tres inmersións rápidas, o que popularmente se coñece coma asustar ao polbo, unha técnica tradicional que mellora en grande medida o sabor deste manxar galego. 

Acertar co tempo de cocción é algo que depende moito dos quilos de polbo que vaiamos preparar. Coma referencia inicial: ten en conta que por cada quilo de polbo soen empregarse quince minutos de cocción. Cando a auga xa estea fervendo, baixamos un pouco o lume e deixamos repousar, tras uns 15 ou 20 minutos de cocción, agardando que o polbo estea no seu punto exacto.

O polbo cociñado en pota

Esta sería a mellor opción. Se temos unha olla rápida deberemos agardar a que suba a válvula e, unha vez pasado este intre, retirar o polbo do lume.

Outra opción do máis apetecible é cociñar o polbo no seu propio xugo, unha maneira moi tradicional e saborosa de preparalo. Voltamos aplicar aquí a regra de vinte minutos de cocción por quilo de polbo, cocéndoo sen destapar a tixola ata o final. Na olla rápida que comentabamos ao inicio, como é de supor, o tempo de cocción diminúe de xeito significativo, polo que con 8 minutos de media soe ser suficiente para obter o resultado desexado.

Tedes un gran evento e queredes que o polbo, e todo o sabor da tradición, estean presentes? Nese caso non dubidedes en contactar con Pulpería Porta, o voso catering a domicilio en Galicia de toda confianza. Un equipo de profesionais expertos de primer nivel e amplísima experiencia na preparación tradicional de este clásico galego estará encantando de atendervos e mais de facer que na vosa próxima celebración todo saia -e nunca mellor dito- a saír de boca.

O noso servizo está dispoñible para eventos de todo tipo en toda Galicia. Por iso, en ocasións especiais, non deixes nada ao chou e confía nos mellores profesionais do sector: confía en Pulpería Porta. Agardámosvos!

Noticias relacionadas

Que diferenza hai entre polbo a feira e polbo á galega? 22 Abr

Que diferenza hai entre polbo a feira e polbo á galega?

22/04/2025 Pulpería
O polbo é un dos grandes protagonistas da gastronomía galega, pero a miúdo xorde a dúbida: que diferenza hai entre o polbo a feira e o polbo á galega? Non son poucas as persoas que dan por sentado que se trata do mesmo, e logo sorpréndense cando os especialistas dicímoslles que existen determinados
Como é a captura do polbo? 8 Abr

Como é a captura do polbo?

08/04/2025 Pulpería
Se algunha vez desfrutaches dun bo polbo á feira, o que chegou ao teu prato non é só gastronomía, senón o resultado dunha tradición mariñeira que se mantén viva en Galicia durante xeracións. A captura do polbo nestas augas non é só pesca: é unha fusión de coñecemento, paciencia e respecto polo mar
Polbo de calidade ao alcance de todos 6 Feb

Polbo de calidade ao alcance de todos

06/02/2025 Pulpería
En Pulpería Porta Cátering levamos trinta anos percorrendo toda Galicia para levar o auténtico sabor da nosa terra a cada recuncho. A nosa paixón pola boa comida, e en especial polo polbo, levounos a converternos nunha empresa de cátering de referencia en toda a comunidade. Neste artigo imos falar
A mellor comida tradicional das Rías Baixas! 13 Xan

A mellor comida tradicional das Rías Baixas!

13/01/2025 Pulpería
En Pulpería Porta Catering acabamos de cumprir tres décadas como empresa de catering en Galicia. Durante todos estes anos enchemos mesas en moitas celebracións públicas e privadas, homenaxeando a deliciosa gastronomía das Rías Baixas e, por extensión, de toda a nosa comarca. A nosa paixón pola

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.