Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Canto tempo debe cociñarse un polbo?

Publicado: 26 de maio de 2022, 15:45
  1. Pulpería
Canto tempo debe cociñarse un polbo?

Exquisito manxar que non debe faltar en ningunha celebración que se prece, o polbo é o protagonista da mesa en moitos eventos e efemérides galegas. Conseguir o mellor sabor deste delicioso produto de mar é unha arte que comeza por unha cocción correcta. E é que un dos segredos mellor gardados á hora de cociñas o polbo está en saber canto tempo e con que intensidade debe ser esta cocción.

Dende Pulpería Porta, o teu catering a domicilio en Galicia, compartimos hoxe unha das mellores receitas da nosa terra e desvelamos todos os trucos para que o resultado sexa tan delicioso como esperamos.

Cocción do polbo nunha pota común

Se non temos unha olla rápida e imos cociñar o polbo nunha olla común, o primeiro que temos que facer son tres inmersións rápidas cando a auga estea fervendo. Cada inmersión bastará con que sexa duns cinco segundos, unha operación que se coñece como “asustar o polbo” e que mellora o sabor deste produto

A continuación, atinar co tempo de cocción preciso realmente depende moito dos quilos que vaiamos cociñar. Para facérmonos unha idea, podemos tomar coma referencia os quince minutos de cocción para cada quilo de polbo, contando, claro está, dende o momento no que a auga xa ferve ata o momento no que baixaremos un pouco o lume.

O ideal para cociñar o polbo de facelo coa olla destapada. Despois dos 15 ou 20 minutos iniciais, deixaremos repousar o polbo por outros 15 minutos e compraremos si se atopa no punto cravando un palillo. 

Cocción do polbo nunha pota rápida

Si temos á nosa disposición unha pota rápida, vai variar o tempo de cocción: uns oito minutos será suficientes para preparar ese quilo de polbo que tomamos antes coma referencia.

Contaremos o inicio deste tempo de cocción cando a válvula suba, unha vez concluído este lapso, retirarémolo do lume e deixaremos que a válvula baixe. Por cada quilo de polbo, engadiremos uns dous ou tres minutos máis ao tempo total da cocción.

Cocción do polbo no seu xugo

Outra opción non menos suculenta é a cocción no polbo na súa propia auga. Tamén aquí variarán os tempos de cocción segundo teñamos unha pota estándar ou rápida. No primeiro caso, cociñaremos o quilo de polbo en vinte minutos, sen destapar a pota ata o final, momento no que comprobaremos si o produto está a punto coa axuda dun garfo. En caso de que empreguemos pota rápida, o tempo de cocción baixará a 8 minutos.

Si queres que este manxar acompañe o teu evento cunha calidade e un sabor extraordinario, confía en Pulpería Porta, o teu catering a domicilio en Galicia. Encargarémonos de que todo estea perfecto para ese momento tan especial.

Noticias relacionadas

O polbo, o rei das festas de inverno. 4 Dec

O polbo, o rei das festas de inverno.

04/12/2023 Pulpería
En Galicia, terra de tradicións e exquisiteces culinarias, o polbo eríxese como o monarca das celebracións invernais. En Pulpería Porta Catering, como especialistas en levar ata os nosos caterings este bocado imprescindible, coñecemos moi ben a importancia que ten en moitas festas e eventos da
Pratos de culler con polbos da ría 21 Nov

Pratos de culler con polbos da ría

21/11/2023 Pulpería
Galicia, terra de tradicións enraizadas e sabores auténticos, ofrécenos a oportunidade de mergullarnos na súa rica cultura culinaria a través de deliciosas receitas, como os pratos de culler con polbo da ría. En Pulpería Porta Catering logramos labrarnos un nome e lugar especial no corazón dos
Como preparar o auténtico polbo á galega? 10 Nov

Como preparar o auténtico polbo á galega?

10/11/2023 Pulpería
Na Pulpería Porta fainos moi felices levar a esencia da tradición culinaria galega a diferentes festas e eventos. A nosa paixón polos sabores auténticos e a calidade da nosa gastronomía nos distingue, e un dos nosos pratos estrela, o polbo á galega, é un auténtico tributo á riqueza da nosa terra,
As mellores pulperías de Galicia 16 Out

As mellores pulperías de Galicia

16/10/2023 Pulpería
Se dicimos que o polbo en Galicia é pouco menos que unha relixión, non imos sorprender a ninguén. É un dos nosos bocados máis tradicionais e coñecidos a nivel mundial e, a pesar de que a súa preparación poida parecer sinxela, ten os seus trucos, que manexan á perfección as mellores pulperías como

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.