Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Canto tempo debe cociñarse un polbo?

Publicado: 26 de maio de 2022, 15:45
  1. Pulpería
Canto tempo debe cociñarse un polbo?

Exquisito manxar que non debe faltar en ningunha celebración que se prece, o polbo é o protagonista da mesa en moitos eventos e efemérides galegas. Conseguir o mellor sabor deste delicioso produto de mar é unha arte que comeza por unha cocción correcta. E é que un dos segredos mellor gardados á hora de cociñas o polbo está en saber canto tempo e con que intensidade debe ser esta cocción.

Dende Pulpería Porta, o teu catering a domicilio en Galicia, compartimos hoxe unha das mellores receitas da nosa terra e desvelamos todos os trucos para que o resultado sexa tan delicioso como esperamos.

Cocción do polbo nunha pota común

Se non temos unha olla rápida e imos cociñar o polbo nunha olla común, o primeiro que temos que facer son tres inmersións rápidas cando a auga estea fervendo. Cada inmersión bastará con que sexa duns cinco segundos, unha operación que se coñece como “asustar o polbo” e que mellora o sabor deste produto

A continuación, atinar co tempo de cocción preciso realmente depende moito dos quilos que vaiamos cociñar. Para facérmonos unha idea, podemos tomar coma referencia os quince minutos de cocción para cada quilo de polbo, contando, claro está, dende o momento no que a auga xa ferve ata o momento no que baixaremos un pouco o lume.

O ideal para cociñar o polbo de facelo coa olla destapada. Despois dos 15 ou 20 minutos iniciais, deixaremos repousar o polbo por outros 15 minutos e compraremos si se atopa no punto cravando un palillo. 

Cocción do polbo nunha pota rápida

Si temos á nosa disposición unha pota rápida, vai variar o tempo de cocción: uns oito minutos será suficientes para preparar ese quilo de polbo que tomamos antes coma referencia.

Contaremos o inicio deste tempo de cocción cando a válvula suba, unha vez concluído este lapso, retirarémolo do lume e deixaremos que a válvula baixe. Por cada quilo de polbo, engadiremos uns dous ou tres minutos máis ao tempo total da cocción.

Cocción do polbo no seu xugo

Outra opción non menos suculenta é a cocción no polbo na súa propia auga. Tamén aquí variarán os tempos de cocción segundo teñamos unha pota estándar ou rápida. No primeiro caso, cociñaremos o quilo de polbo en vinte minutos, sen destapar a pota ata o final, momento no que comprobaremos si o produto está a punto coa axuda dun garfo. En caso de que empreguemos pota rápida, o tempo de cocción baixará a 8 minutos.

Si queres que este manxar acompañe o teu evento cunha calidade e un sabor extraordinario, confía en Pulpería Porta, o teu catering a domicilio en Galicia. Encargarémonos de que todo estea perfecto para ese momento tan especial.

Noticias relacionadas

¿Coñece a maxia do pulpo tradicional? 15 Xul

¿Coñece a maxia do pulpo tradicional?

15/07/2024 Pulpería
En Galicia, o polbo non é só un prato, é unha tradición, unha cultura gastronómica que se foi transmitindo de xeración en xeración. En Pulpería Porta Cátering, como o noso propio nome indica, somos perfectamente conscientes diso. Por este motivo, nos enorgullece ser unha das empresas de cátering de
Descobre o Mellor Polbo de Galicia! 4 Xuñ

Descobre o Mellor Polbo de Galicia!

04/06/2024 Pulpería
Se hai algo que distingue a Galicia, ademais das súas paisaxes verdes e as súas praias impresionantes, é a súa gastronomía. E dentro dela, un prato destaca por encima de todos: o polbo á feira. Esta delicia, sinxela pero sublime, é a alma de calquera celebración nesta terra. Pero, que fai que sexa
Tempo de cocción do polbo, pódese facer xa coas patacas? 24 Mai

Tempo de cocción do polbo, pódese facer xa coas patacas?

24/05/2024 Pulpería
Algunha vez preguntouse se é posible cociñar o polbo á feira e as patacas ao mesmo tempo? Este método podería aforrar tempo e esforzo, pero afectará o sabor ou a textura do prato? A esta cuestión respondémosche con moitos máis detalles desde Pulpería Porta Cátering, os teus mellores expertos en
Pulpo a feira: o sabor da gastronomía galega 18 Xan

Pulpo a feira: o sabor da gastronomía galega

18/01/2024 Pulpería
¿Gústache o polbo? Se é así, estamos máis que seguros de que probaches algunha vez o polbo á feira, o prato máis típico da gastronomía galega e unha das tapas máis populares en toda España. Pero, ¿sabes como se prepara este delicioso manxar en pulperías tradicionais como Pulpería Porta? Neste

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.