Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Cal é o segredo para preparar ben o polvo?

Publicado: 08 de xuño de 2021, 08:07
  1. Pulpería
Cal é o segredo para preparar ben o polvo?

O polbo á galega ou polbo a feira é o prato por excelencia da gastronomía galega. Dominar este prato non é sinxelo e por iso hai negocios como as pulperías que fixeron desta elaboración a súa forma de gañarse a vida, exportando a súa boa man entre fogóns para a preparación do polbo a eventos, festas patronais ou postos itinerantes en plena rúa e en días puntuais.

Hoxe en Pulpería Porta imos contarlle todos os segredos que na nosa pulpería utilizamos para que as nosas elaboracións sempre sexan destacadas e ao gusto de calquera comensal.

Boa materia prima

É moi importante para a preparación de calquera prato, que a materia prima sexa de calidade. Dun mal polbo non vas conseguir un prato perfecto e por iso en Pulpería Porta sempre eliximos materia prima de calidade tanto nos nosos servizos de cátering como nos de pulpería.

Nós apostamos por polbo da ría para explotar a materia prima autóctona da nosa costa e tamén eliximos con mimo as patacas que imos servir como eses cachelos que tanto gustan co noso polbo.

Conxelar antes de ferver

É un clásico iso de “mazar o polbo” antes de cociñalo para que este non sexa moi duro cando o comamos. Non fai falta pegarlle unha malleira ao polbo para poder metelo na pota, simplemente con conxelalo antes é suficiente para que as fibras dos seus tentáculos rompan e estea moito máis tenro cando vaiamos comelo.

Asustar ao polbo

Xa metidos en cociña, coa auga fervendo sen sal e o polbo perfectamente limpo antes de cociñalo, débese mergullar e sacar o polbo da auga fervendo por ata tres veces antes de deixalo definitivamente na auga cociñándose. Isto de “asustar” ao polbo faise para que a pel non se desprenda despois durante a cocción. Hai moitas escolas respecto diso, hai quen o mergulla tres veces ou quen o fai algunha vez máis. O importante é que o polbo estea na auga durante 1 ou 2 segundos e saquémolo despois uns segundos fóra ata volver mergullalo outra vez.

Mida os tempos

O terceiro punto a ter en conta, e case o máis importante de todos, é o de controlar perfectamente os tempos de cocción. De nada vale ter unha materia prima excelente e facer todos os pasos previos de maneira correcta se despois o prato cócese de menos ou nos pasemos de cocción.

Para un polbo de dous quilos, por exemplo, unha cocción de pouco máis de media hora será suficiente. Un indicativo de que nos pasamos do tempo é cando as ventosas dos tentáculos se desprenden.

Presentación

A presentación para unha correcta inxesta do polbo a feira é básica. Prato de madeira, sal groso, chorro de aceite de oliva e pemento doce ou pemento picante ao gusto do comensal. Se se serve con cachelos, estes van no centro do prato e tamén salpimentados ao gusto.

Tendo en conta estes consellos e un material adecuado para cociñar o prato, a pota de cobre é un clásico, podes probar como se che dá a elaboración do teu primeiro polbo a feira. Lembra que se o resultado non é o mellor, todo mellórase con práctica e, mentres tanto, pode gozar do noso prato estrela en Pulpería Porta.

Noticias relacionadas

Pulpo a feira: o sabor da gastronomía galega 18 Xan

Pulpo a feira: o sabor da gastronomía galega

18/01/2024 Pulpería
¿Gústache o polbo? Se é así, estamos máis que seguros de que probaches algunha vez o polbo á feira, o prato máis típico da gastronomía galega e unha das tapas máis populares en toda España. Pero, ¿sabes como se prepara este delicioso manxar en pulperías tradicionais como Pulpería Porta? Neste
 Receitas de polbo da ría para o Nadal 18 Dec

Receitas de polbo da ría para o Nadal

18/12/2023 Pulpería
¿Buscas un xeito de sorprender aos teus convidados nestas festas? Pois desde Pulpería Porta propoñémosche unhas receitas feitas coa mellor materia prima coa que traballamos: polbo da ría. Pódese saborear en calquera época do ano e para o Nadal encaixa á perfección. De feito, sabemos que farán as
O polbo, o rei das festas de inverno. 4 Dec

O polbo, o rei das festas de inverno.

04/12/2023 Pulpería
En Galicia, terra de tradicións e exquisiteces culinarias, o polbo eríxese como o monarca das celebracións invernais. En Pulpería Porta Catering, como especialistas en levar ata os nosos caterings este bocado imprescindible, coñecemos moi ben a importancia que ten en moitas festas e eventos da
Pratos de culler con polbos da ría 21 Nov

Pratos de culler con polbos da ría

21/11/2023 Pulpería
Galicia, terra de tradicións enraizadas e sabores auténticos, ofrécenos a oportunidade de mergullarnos na súa rica cultura culinaria a través de deliciosas receitas, como os pratos de culler con polbo da ría. En Pulpería Porta Catering logramos labrarnos un nome e lugar especial no corazón dos

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.