Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Cal é o segredo para preparar ben o polvo?

Publicado: 08 de xuño de 2021, 08:07
  1. Pulpería
Cal é o segredo para preparar ben o polvo?

O polbo á galega ou polbo a feira é o prato por excelencia da gastronomía galega. Dominar este prato non é sinxelo e por iso hai negocios como as pulperías que fixeron desta elaboración a súa forma de gañarse a vida, exportando a súa boa man entre fogóns para a preparación do polbo a eventos, festas patronais ou postos itinerantes en plena rúa e en días puntuais.

Hoxe en Pulpería Porta imos contarlle todos os segredos que na nosa pulpería utilizamos para que as nosas elaboracións sempre sexan destacadas e ao gusto de calquera comensal.

Boa materia prima

É moi importante para a preparación de calquera prato, que a materia prima sexa de calidade. Dun mal polbo non vas conseguir un prato perfecto e por iso en Pulpería Porta sempre eliximos materia prima de calidade tanto nos nosos servizos de cátering como nos de pulpería.

Nós apostamos por polbo da ría para explotar a materia prima autóctona da nosa costa e tamén eliximos con mimo as patacas que imos servir como eses cachelos que tanto gustan co noso polbo.

Conxelar antes de ferver

É un clásico iso de “mazar o polbo” antes de cociñalo para que este non sexa moi duro cando o comamos. Non fai falta pegarlle unha malleira ao polbo para poder metelo na pota, simplemente con conxelalo antes é suficiente para que as fibras dos seus tentáculos rompan e estea moito máis tenro cando vaiamos comelo.

Asustar ao polbo

Xa metidos en cociña, coa auga fervendo sen sal e o polbo perfectamente limpo antes de cociñalo, débese mergullar e sacar o polbo da auga fervendo por ata tres veces antes de deixalo definitivamente na auga cociñándose. Isto de “asustar” ao polbo faise para que a pel non se desprenda despois durante a cocción. Hai moitas escolas respecto diso, hai quen o mergulla tres veces ou quen o fai algunha vez máis. O importante é que o polbo estea na auga durante 1 ou 2 segundos e saquémolo despois uns segundos fóra ata volver mergullalo outra vez.

Mida os tempos

O terceiro punto a ter en conta, e case o máis importante de todos, é o de controlar perfectamente os tempos de cocción. De nada vale ter unha materia prima excelente e facer todos os pasos previos de maneira correcta se despois o prato cócese de menos ou nos pasemos de cocción.

Para un polbo de dous quilos, por exemplo, unha cocción de pouco máis de media hora será suficiente. Un indicativo de que nos pasamos do tempo é cando as ventosas dos tentáculos se desprenden.

Presentación

A presentación para unha correcta inxesta do polbo a feira é básica. Prato de madeira, sal groso, chorro de aceite de oliva e pemento doce ou pemento picante ao gusto do comensal. Se se serve con cachelos, estes van no centro do prato e tamén salpimentados ao gusto.

Tendo en conta estes consellos e un material adecuado para cociñar o prato, a pota de cobre é un clásico, podes probar como se che dá a elaboración do teu primeiro polbo a feira. Lembra que se o resultado non é o mellor, todo mellórase con práctica e, mentres tanto, pode gozar do noso prato estrela en Pulpería Porta.

Noticias relacionadas

A pulpería, imprescindible en tódalas festas de maio 11 Mai

A pulpería, imprescindible en tódalas festas de maio

11/05/2023 Pulpería
En Galicia, as festas de maio son unha tradición moi arraigada e unha das cousas máis típicas en todas elas é a presenza da pulpería. Aínda que pode haber outros pratos e bebidas, o polbo á feira é sen dúbida o prato estrela destas celebracións e a pulpería é o lugar onde se prepara e se serve con
Canto tempo ten que cocer un polbo? 9 Nov

Canto tempo ten que cocer un polbo?

09/11/2022 Pulpería
O tempo de cocción exacto é un dos segredos mellor gardados da gastronomía galega co seu afamadísimo polbo a feira. Unha das nosas receitas estrela en Pulpería Porta, o teu catering a domicilio en Galicia, que hoxe queremos compartir contigo. Toma lapis e papel e prepárate para descubrir un dos
Canto tempo debe cociñarse un polbo? 26 Mai

Canto tempo debe cociñarse un polbo?

26/05/2022 Pulpería
Exquisito manxar que non debe faltar en ningunha celebración que se prece, o polbo é o protagonista da mesa en moitos eventos e efemérides galegas. Conseguir o mellor sabor deste delicioso produto de mar é unha arte que comeza por unha cocción correcta. E é que un dos segredos mellor gardados á
Servizo de pulpeiro: fai da tua celebración unha data inesquecible! 23 Xuñ

Servizo de pulpeiro: fai da tua celebración unha data inesquecible!

23/06/2021 Pulpería
O verán é a época do ano na que se organizan máis celebracións, sobre todo no relativo ás vodas. Cada vez é máis frecuente deixar en mans dun servizo de cátering profesional todo o traballo de preparación de petiscos e comidas para que nunha celebración todo salga perfecto e ninguén teña unha

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.