Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

As mellores pulperías de Galicia

Publicado: 16 de outubro de 2023, 15:05
  1. Pulpería
As mellores pulperías de Galicia

Se dicimos que o polbo en Galicia é pouco menos que unha relixión, non imos sorprender a ninguén. É un dos nosos bocados máis tradicionais e coñecidos a nivel mundial e, a pesar de que a súa preparación poida parecer sinxela, ten os seus trucos, que manexan á perfección as mellores pulperías como Pulpería Porta. A nosa especialización son os caterings e eventos, así que moi posiblemente xa terá degustado nalgunha ocasión o polbo co que traballamos para os nosos clientes.

Pero, que deben ofrecer as mellores pulperías de Galicia?

As pulperías máis destacadas en Galicia son aquelas que -sen ningunha dúbida- ofrecen un produto de calidade, unha cocción adecuada e un servizo amable e profesional. En canto ao primeiro, ofrecer polbo fresco e da mellor calidade é algo moi sinxelo en Galicia: chega directo das nosas costas e lonxas.

Como dicimos, non obstante, non hai unha maneira única de preparar o polbo, xa que existen certos aspectos que se deben considerar para obter un resultado óptimo e do gusto dos clientes:

  • É fundamental que o polbo sexa fresco e proveña das costas galegas, onde se captura de maneira respectuosa co medio ambiente mediante nasas. O polbo galego, de sabor máis delicioso e tamaño máis reducido en comparación co procedente de outros puntos xeográficos, é o máis apreciado e o que traballamos en Pulpería Porta.
  • Para ablandar as fibras do polbo e evitar que quede duro, é recomendable conxelalo previamente e logo desconxelalo lentamente na neveira.
  • A cocción do polbo lévase a cabo nunha caldeira de cobre con auga fervendo e sen sal. Introdúcese e sácase da auga varias veces para asustalo, o que axuda a que a pel non se desprenda. O tempo de cocción varía segundo o tamaño do polbo, pero xeralmente oscila entre 20 e 40 minutos.
  • Unha vez cocido, o polbo córtase en trozos regulares con tesoiras e preséntase nunha táboa de madeira redonda. Aliñase con aceite de oliva virxe extra, pemento doce ou picante e sal gorda. Sóese acompañar de cachelos (patacas cocidas con pel) ou pan de millo.
  • Para disfrutar do polbo, é tradicional utilizar palillos de madeira e maridalo cun viño branco novo e afrutado. Un albariño sempre lle quedará perfecto.

Polbo á feira, unha tradición recoñecida mundialmente

O polbo á feira ou á galega é a forma máis popular e tradicional de consumilo en Galicia. Aínda que sexa a máis coñecida a nivel internacional, desde Pulpería Porta podemos asegurarche que as mellores pulperías de Galicia teñen outras deliciosas maneiras de presentalo. ¿Uns exemplos? O polbo caldeirada, que se guisa con patacas, cebola, allo e pemento; o polbo á mugardesa, que se cociña con cebola, loureiro, pemento e viño branco; ou o polbo á prancha, que se adereza con allo, pereixel e limón.

O esencial, en calquera caso, é elixir un lugar que respecte a materia prima, a tradición e o gusto do cliente. Queres preguntarnos algo máis sobre as mellores pulperías de Galicia? Pois en Porta pomos á túa disposición.

Noticias relacionadas

¿Coñece a maxia do pulpo tradicional? 15 Xul

¿Coñece a maxia do pulpo tradicional?

15/07/2024 Pulpería
En Galicia, o polbo non é só un prato, é unha tradición, unha cultura gastronómica que se foi transmitindo de xeración en xeración. En Pulpería Porta Cátering, como o noso propio nome indica, somos perfectamente conscientes diso. Por este motivo, nos enorgullece ser unha das empresas de cátering de
Descobre o Mellor Polbo de Galicia! 4 Xuñ

Descobre o Mellor Polbo de Galicia!

04/06/2024 Pulpería
Se hai algo que distingue a Galicia, ademais das súas paisaxes verdes e as súas praias impresionantes, é a súa gastronomía. E dentro dela, un prato destaca por encima de todos: o polbo á feira. Esta delicia, sinxela pero sublime, é a alma de calquera celebración nesta terra. Pero, que fai que sexa
Tempo de cocción do polbo, pódese facer xa coas patacas? 24 Mai

Tempo de cocción do polbo, pódese facer xa coas patacas?

24/05/2024 Pulpería
Algunha vez preguntouse se é posible cociñar o polbo á feira e as patacas ao mesmo tempo? Este método podería aforrar tempo e esforzo, pero afectará o sabor ou a textura do prato? A esta cuestión respondémosche con moitos máis detalles desde Pulpería Porta Cátering, os teus mellores expertos en
Pulpo a feira: o sabor da gastronomía galega 18 Xan

Pulpo a feira: o sabor da gastronomía galega

18/01/2024 Pulpería
¿Gústache o polbo? Se é así, estamos máis que seguros de que probaches algunha vez o polbo á feira, o prato máis típico da gastronomía galega e unha das tapas máis populares en toda España. Pero, ¿sabes como se prepara este delicioso manxar en pulperías tradicionais como Pulpería Porta? Neste

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.