Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

As mellores pulperías de Galicia

Publicado: 16 de outubro de 2023, 15:05
  1. Pulpería
As mellores pulperías de Galicia

Se dicimos que o polbo en Galicia é pouco menos que unha relixión, non imos sorprender a ninguén. É un dos nosos bocados máis tradicionais e coñecidos a nivel mundial e, a pesar de que a súa preparación poida parecer sinxela, ten os seus trucos, que manexan á perfección as mellores pulperías como Pulpería Porta. A nosa especialización son os caterings e eventos, así que moi posiblemente xa terá degustado nalgunha ocasión o polbo co que traballamos para os nosos clientes.

Pero, que deben ofrecer as mellores pulperías de Galicia?

As pulperías máis destacadas en Galicia son aquelas que -sen ningunha dúbida- ofrecen un produto de calidade, unha cocción adecuada e un servizo amable e profesional. En canto ao primeiro, ofrecer polbo fresco e da mellor calidade é algo moi sinxelo en Galicia: chega directo das nosas costas e lonxas.

Como dicimos, non obstante, non hai unha maneira única de preparar o polbo, xa que existen certos aspectos que se deben considerar para obter un resultado óptimo e do gusto dos clientes:

  • É fundamental que o polbo sexa fresco e proveña das costas galegas, onde se captura de maneira respectuosa co medio ambiente mediante nasas. O polbo galego, de sabor máis delicioso e tamaño máis reducido en comparación co procedente de outros puntos xeográficos, é o máis apreciado e o que traballamos en Pulpería Porta.
  • Para ablandar as fibras do polbo e evitar que quede duro, é recomendable conxelalo previamente e logo desconxelalo lentamente na neveira.
  • A cocción do polbo lévase a cabo nunha caldeira de cobre con auga fervendo e sen sal. Introdúcese e sácase da auga varias veces para asustalo, o que axuda a que a pel non se desprenda. O tempo de cocción varía segundo o tamaño do polbo, pero xeralmente oscila entre 20 e 40 minutos.
  • Unha vez cocido, o polbo córtase en trozos regulares con tesoiras e preséntase nunha táboa de madeira redonda. Aliñase con aceite de oliva virxe extra, pemento doce ou picante e sal gorda. Sóese acompañar de cachelos (patacas cocidas con pel) ou pan de millo.
  • Para disfrutar do polbo, é tradicional utilizar palillos de madeira e maridalo cun viño branco novo e afrutado. Un albariño sempre lle quedará perfecto.

Polbo á feira, unha tradición recoñecida mundialmente

O polbo á feira ou á galega é a forma máis popular e tradicional de consumilo en Galicia. Aínda que sexa a máis coñecida a nivel internacional, desde Pulpería Porta podemos asegurarche que as mellores pulperías de Galicia teñen outras deliciosas maneiras de presentalo. ¿Uns exemplos? O polbo caldeirada, que se guisa con patacas, cebola, allo e pemento; o polbo á mugardesa, que se cociña con cebola, loureiro, pemento e viño branco; ou o polbo á prancha, que se adereza con allo, pereixel e limón.

O esencial, en calquera caso, é elixir un lugar que respecte a materia prima, a tradición e o gusto do cliente. Queres preguntarnos algo máis sobre as mellores pulperías de Galicia? Pois en Porta pomos á túa disposición.

Noticias relacionadas

Que diferenza hai entre polbo a feira e polbo á galega? 22 Abr

Que diferenza hai entre polbo a feira e polbo á galega?

22/04/2025 Pulpería
O polbo é un dos grandes protagonistas da gastronomía galega, pero a miúdo xorde a dúbida: que diferenza hai entre o polbo a feira e o polbo á galega? Non son poucas as persoas que dan por sentado que se trata do mesmo, e logo sorpréndense cando os especialistas dicímoslles que existen determinados
Como é a captura do polbo? 8 Abr

Como é a captura do polbo?

08/04/2025 Pulpería
Se algunha vez desfrutaches dun bo polbo á feira, o que chegou ao teu prato non é só gastronomía, senón o resultado dunha tradición mariñeira que se mantén viva en Galicia durante xeracións. A captura do polbo nestas augas non é só pesca: é unha fusión de coñecemento, paciencia e respecto polo mar
Polbo de calidade ao alcance de todos 6 Feb

Polbo de calidade ao alcance de todos

06/02/2025 Pulpería
En Pulpería Porta Cátering levamos trinta anos percorrendo toda Galicia para levar o auténtico sabor da nosa terra a cada recuncho. A nosa paixón pola boa comida, e en especial polo polbo, levounos a converternos nunha empresa de cátering de referencia en toda a comunidade. Neste artigo imos falar
A mellor comida tradicional das Rías Baixas! 13 Xan

A mellor comida tradicional das Rías Baixas!

13/01/2025 Pulpería
En Pulpería Porta Catering acabamos de cumprir tres décadas como empresa de catering en Galicia. Durante todos estes anos enchemos mesas en moitas celebracións públicas e privadas, homenaxeando a deliciosa gastronomía das Rías Baixas e, por extensión, de toda a nosa comarca. A nosa paixón pola

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.