Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

As mellores pulperías de Galicia

Publicado: 16 de outubro de 2023, 15:05
  1. Pulpería
As mellores pulperías de Galicia

Se dicimos que o polbo en Galicia é pouco menos que unha relixión, non imos sorprender a ninguén. É un dos nosos bocados máis tradicionais e coñecidos a nivel mundial e, a pesar de que a súa preparación poida parecer sinxela, ten os seus trucos, que manexan á perfección as mellores pulperías como Pulpería Porta. A nosa especialización son os caterings e eventos, así que moi posiblemente xa terá degustado nalgunha ocasión o polbo co que traballamos para os nosos clientes.

Pero, que deben ofrecer as mellores pulperías de Galicia?

As pulperías máis destacadas en Galicia son aquelas que -sen ningunha dúbida- ofrecen un produto de calidade, unha cocción adecuada e un servizo amable e profesional. En canto ao primeiro, ofrecer polbo fresco e da mellor calidade é algo moi sinxelo en Galicia: chega directo das nosas costas e lonxas.

Como dicimos, non obstante, non hai unha maneira única de preparar o polbo, xa que existen certos aspectos que se deben considerar para obter un resultado óptimo e do gusto dos clientes:

  • É fundamental que o polbo sexa fresco e proveña das costas galegas, onde se captura de maneira respectuosa co medio ambiente mediante nasas. O polbo galego, de sabor máis delicioso e tamaño máis reducido en comparación co procedente de outros puntos xeográficos, é o máis apreciado e o que traballamos en Pulpería Porta.
  • Para ablandar as fibras do polbo e evitar que quede duro, é recomendable conxelalo previamente e logo desconxelalo lentamente na neveira.
  • A cocción do polbo lévase a cabo nunha caldeira de cobre con auga fervendo e sen sal. Introdúcese e sácase da auga varias veces para asustalo, o que axuda a que a pel non se desprenda. O tempo de cocción varía segundo o tamaño do polbo, pero xeralmente oscila entre 20 e 40 minutos.
  • Unha vez cocido, o polbo córtase en trozos regulares con tesoiras e preséntase nunha táboa de madeira redonda. Aliñase con aceite de oliva virxe extra, pemento doce ou picante e sal gorda. Sóese acompañar de cachelos (patacas cocidas con pel) ou pan de millo.
  • Para disfrutar do polbo, é tradicional utilizar palillos de madeira e maridalo cun viño branco novo e afrutado. Un albariño sempre lle quedará perfecto.

Polbo á feira, unha tradición recoñecida mundialmente

O polbo á feira ou á galega é a forma máis popular e tradicional de consumilo en Galicia. Aínda que sexa a máis coñecida a nivel internacional, desde Pulpería Porta podemos asegurarche que as mellores pulperías de Galicia teñen outras deliciosas maneiras de presentalo. ¿Uns exemplos? O polbo caldeirada, que se guisa con patacas, cebola, allo e pemento; o polbo á mugardesa, que se cociña con cebola, loureiro, pemento e viño branco; ou o polbo á prancha, que se adereza con allo, pereixel e limón.

O esencial, en calquera caso, é elixir un lugar que respecte a materia prima, a tradición e o gusto do cliente. Queres preguntarnos algo máis sobre as mellores pulperías de Galicia? Pois en Porta pomos á túa disposición.

Noticias relacionadas

O polbo, o rei das festas de inverno. 4 Dec

O polbo, o rei das festas de inverno.

04/12/2023 Pulpería
En Galicia, terra de tradicións e exquisiteces culinarias, o polbo eríxese como o monarca das celebracións invernais. En Pulpería Porta Catering, como especialistas en levar ata os nosos caterings este bocado imprescindible, coñecemos moi ben a importancia que ten en moitas festas e eventos da
Pratos de culler con polbos da ría 21 Nov

Pratos de culler con polbos da ría

21/11/2023 Pulpería
Galicia, terra de tradicións enraizadas e sabores auténticos, ofrécenos a oportunidade de mergullarnos na súa rica cultura culinaria a través de deliciosas receitas, como os pratos de culler con polbo da ría. En Pulpería Porta Catering logramos labrarnos un nome e lugar especial no corazón dos
Como preparar o auténtico polbo á galega? 10 Nov

Como preparar o auténtico polbo á galega?

10/11/2023 Pulpería
Na Pulpería Porta fainos moi felices levar a esencia da tradición culinaria galega a diferentes festas e eventos. A nosa paixón polos sabores auténticos e a calidade da nosa gastronomía nos distingue, e un dos nosos pratos estrela, o polbo á galega, é un auténtico tributo á riqueza da nosa terra,
Recetas con polbo para celebrar o outono 5 Out

Recetas con polbo para celebrar o outono

05/10/2023 Pulpería
O tempo voa e o verán xa dixo adeus. Pouco a pouco, os días cálidos despidense para dar paso a temperaturas máis frescas e á choiva, tan típica da nosa querida Galicia. O outono, esa estación intermedia que marca a transición entre o calor estival e o frío invernal, emerxe co seu encanto

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.