Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

A pulpería, imprescindible en tódalas festas de maio

Publicado: 11 de maio de 2023, 10:41
  1. Pulpería
A pulpería, imprescindible en tódalas festas de maio

En Galicia, as festas de maio son unha tradición moi arraigada e unha das cousas máis típicas en todas elas é a presenza da pulpería. Aínda que pode haber outros pratos e bebidas, o polbo á feira é sen dúbida o prato estrela destas celebracións e a pulpería é o lugar onde se prepara e se serve con toda a súa autenticidade e sabor. Na Pulpería Porta, somos especialistas nesta deliciosa receita e coñecemos ben a importancia que ten para a nosa cultura e para as celebracións populares. Por iso mesmo, asegurámonos de poder ofrecer sempre o mellor cátering a domicilio.

O mellor sabor da tradición

O polbo á feira é un prato moi popular en Galicia. A súa orixe remóntase a finais do século XIX e, desde entón, converteuse nunha verdadeira institución. O segredo do seu éxito está na súa sinxeleza: o polbo cociñase en grandes potes de cobre, cos tentáculos suaves e tenros, cortados en pequenos trozos e acompañados de pementón e aceite de oliva. Servido en pratos de madeira e acompañado de cunca de viño ou cervexa, é unha verdadeira delicia para o paladar.

A pulpería é un lugar moi especial nas festas de maio, onde as familias e amigos se xuntan para gozar do ambiente festivo e da gastronomía tradicional. As pulpeiras e pulpeiros encárganse de preparar o polbo e atender aos comensais, a quen lles ofrecen ademais outros pratos típicos como a empanada, o lacón ou as chourizas. Pero, sen dúbida, o polbo é o protagonista indiscutible. 

A importancia da pulpería na cultura galega é tal que, ademais das festas de maio, tamén está presente en moitas outras celebracións e eventos, como romarías, feiras gastronómicas ou encontros de amigos. O seu carácter popular e auténtico fai que sexa un lugar moi querido por todos e que estea presente en case todas as festas.

Na Pulpería Porta, somos conscientes desta tradición e traballamos cada día para ofrecer o mellor polbo á feira aos nosos clientes. Utilizamos os mellores ingredientes, cociñamos o polbo na súa propia auga e coñecemos os segredos para conseguir que sexa tenro e suave. Na Pulpería Porta, estamos orgullosos de ser parte desta tradición e traballamos cada día para ofrecer o mellor servizo e o mellor sabor aos nosos clientes. Se está a buscar unha verdadeira experiencia de pulpería en Galicia, conte connosco e descubra todo o sabor do noso inconfundible polbo á feira. Lembre que, para aproximar este manxar á súa mesa, contamos cun servizo de catering en toda Galicia. Pregúntenos sen compromiso!

Noticias relacionadas

¿Coñece a maxia do pulpo tradicional? 15 Xul

¿Coñece a maxia do pulpo tradicional?

15/07/2024 Pulpería
En Galicia, o polbo non é só un prato, é unha tradición, unha cultura gastronómica que se foi transmitindo de xeración en xeración. En Pulpería Porta Cátering, como o noso propio nome indica, somos perfectamente conscientes diso. Por este motivo, nos enorgullece ser unha das empresas de cátering de
Descobre o Mellor Polbo de Galicia! 4 Xuñ

Descobre o Mellor Polbo de Galicia!

04/06/2024 Pulpería
Se hai algo que distingue a Galicia, ademais das súas paisaxes verdes e as súas praias impresionantes, é a súa gastronomía. E dentro dela, un prato destaca por encima de todos: o polbo á feira. Esta delicia, sinxela pero sublime, é a alma de calquera celebración nesta terra. Pero, que fai que sexa
Tempo de cocción do polbo, pódese facer xa coas patacas? 24 Mai

Tempo de cocción do polbo, pódese facer xa coas patacas?

24/05/2024 Pulpería
Algunha vez preguntouse se é posible cociñar o polbo á feira e as patacas ao mesmo tempo? Este método podería aforrar tempo e esforzo, pero afectará o sabor ou a textura do prato? A esta cuestión respondémosche con moitos máis detalles desde Pulpería Porta Cátering, os teus mellores expertos en
Pulpo a feira: o sabor da gastronomía galega 18 Xan

Pulpo a feira: o sabor da gastronomía galega

18/01/2024 Pulpería
¿Gústache o polbo? Se é así, estamos máis que seguros de que probaches algunha vez o polbo á feira, o prato máis típico da gastronomía galega e unha das tapas máis populares en toda España. Pero, ¿sabes como se prepara este delicioso manxar en pulperías tradicionais como Pulpería Porta? Neste

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.