Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

A pulpería, imprescindible en tódalas festas de maio

Publicado: 11 de maio de 2023, 10:41
  1. Pulpería
A pulpería, imprescindible en tódalas festas de maio

En Galicia, as festas de maio son unha tradición moi arraigada e unha das cousas máis típicas en todas elas é a presenza da pulpería. Aínda que pode haber outros pratos e bebidas, o polbo á feira é sen dúbida o prato estrela destas celebracións e a pulpería é o lugar onde se prepara e se serve con toda a súa autenticidade e sabor. Na Pulpería Porta, somos especialistas nesta deliciosa receita e coñecemos ben a importancia que ten para a nosa cultura e para as celebracións populares. Por iso mesmo, asegurámonos de poder ofrecer sempre o mellor cátering a domicilio.

O mellor sabor da tradición

O polbo á feira é un prato moi popular en Galicia. A súa orixe remóntase a finais do século XIX e, desde entón, converteuse nunha verdadeira institución. O segredo do seu éxito está na súa sinxeleza: o polbo cociñase en grandes potes de cobre, cos tentáculos suaves e tenros, cortados en pequenos trozos e acompañados de pementón e aceite de oliva. Servido en pratos de madeira e acompañado de cunca de viño ou cervexa, é unha verdadeira delicia para o paladar.

A pulpería é un lugar moi especial nas festas de maio, onde as familias e amigos se xuntan para gozar do ambiente festivo e da gastronomía tradicional. As pulpeiras e pulpeiros encárganse de preparar o polbo e atender aos comensais, a quen lles ofrecen ademais outros pratos típicos como a empanada, o lacón ou as chourizas. Pero, sen dúbida, o polbo é o protagonista indiscutible. 

A importancia da pulpería na cultura galega é tal que, ademais das festas de maio, tamén está presente en moitas outras celebracións e eventos, como romarías, feiras gastronómicas ou encontros de amigos. O seu carácter popular e auténtico fai que sexa un lugar moi querido por todos e que estea presente en case todas as festas.

Na Pulpería Porta, somos conscientes desta tradición e traballamos cada día para ofrecer o mellor polbo á feira aos nosos clientes. Utilizamos os mellores ingredientes, cociñamos o polbo na súa propia auga e coñecemos os segredos para conseguir que sexa tenro e suave. Na Pulpería Porta, estamos orgullosos de ser parte desta tradición e traballamos cada día para ofrecer o mellor servizo e o mellor sabor aos nosos clientes. Se está a buscar unha verdadeira experiencia de pulpería en Galicia, conte connosco e descubra todo o sabor do noso inconfundible polbo á feira. Lembre que, para aproximar este manxar á súa mesa, contamos cun servizo de catering en toda Galicia. Pregúntenos sen compromiso!

Noticias relacionadas

Canto tempo ten que cocer un polbo? 9 Nov

Canto tempo ten que cocer un polbo?

09/11/2022 Pulpería
O tempo de cocción exacto é un dos segredos mellor gardados da gastronomía galega co seu afamadísimo polbo a feira. Unha das nosas receitas estrela en Pulpería Porta, o teu catering a domicilio en Galicia, que hoxe queremos compartir contigo. Toma lapis e papel e prepárate para descubrir un dos
Canto tempo debe cociñarse un polbo? 26 Mai

Canto tempo debe cociñarse un polbo?

26/05/2022 Pulpería
Exquisito manxar que non debe faltar en ningunha celebración que se prece, o polbo é o protagonista da mesa en moitos eventos e efemérides galegas. Conseguir o mellor sabor deste delicioso produto de mar é unha arte que comeza por unha cocción correcta. E é que un dos segredos mellor gardados á
Servizo de pulpeiro: fai da tua celebración unha data inesquecible! 23 Xuñ

Servizo de pulpeiro: fai da tua celebración unha data inesquecible!

23/06/2021 Pulpería
O verán é a época do ano na que se organizan máis celebracións, sobre todo no relativo ás vodas. Cada vez é máis frecuente deixar en mans dun servizo de cátering profesional todo o traballo de preparación de petiscos e comidas para que nunha celebración todo salga perfecto e ninguén teña unha
Cal é o segredo para preparar ben o polvo? 8 Xuñ

Cal é o segredo para preparar ben o polvo?

08/06/2021 Pulpería
O polbo á galega ou polbo a feira é o prato por excelencia da gastronomía galega. Dominar este prato non é sinxelo e por iso hai negocios como as pulperías que fixeron desta elaboración a súa forma de gañarse a vida, exportando a súa boa man entre fogóns para a preparación do polbo a eventos,

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.