Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nosotros

Temas

Sobremesas típicas galegas para gozar no outono

12/11/2020
  1. Sobremesas

O outono é unha época moi característica en Galicia. Esta é unha terra moi ancorada pola natureza e, polo tanto, os cambios de estación afectan moito ao noso modo de vida, paisaxes, gastronomía e celebracións.

En Pulpería Porta Catering, como empresa de catering en Galicia especializada en comida tradicional galega, encántanos gozar de pratos e sobremesas na súa época característica do ano. Todos coincidimos en que o turrón, por exemplo, non se goza igual no verán que na Noiteboa... Todo á súa hora.

Sobremesas típicas do outono galego

Precisamente por este motivo, nesta entrada imos falarvos das sobremesas máis típicas do outono galego. Un tempo moi especial en Galicia, xa que é un momento de transición entre os nosos marabillosos veráns, cheo de festas e incribles paisaxes marítimos ... aos nosos invernos duros, húmidos e fríos. Este contraste é sen dúbida unha das cousas que máis marcan o carácter dos galegos: podemos ser os máis alegres e saíntes ou os máis serios e caseiros. Só... ¡Depende!

Chega o outono coas follas cubrindo cidades, vilas e terras, cos primeiros días de choiva e orballo... e con cheiro a castañas. Deixamos atrás as churrascadas e adentrámonos de cheo no tempo dos magostos. Hoxe, na Pulpería Porta Catering, imos ver cales son as sobremesas máis típicas para gozar no outono de Galicia:

  • Papanduxas: camiñamos por calquera camiño e non deixamos de atopar mazás no chan. Estas mazás que ninguén quere nin esixe son precisamente as idóneas para facer deliciosas papanduxas ou mazás asadas. Toma unha bolsa e recolle as mazás, lévaas a casa, engade un pouco de azucre, un chorriño de augardente... e ao forno. Unha sobremesa típica e bastante saudable para gozar dun bo postre despois da cea no outono.

Sobremesas típicas galegas para gozar no outono - Imagen 1

  • Membrillo: un clásico adorado por case todos. Os marmelos recóllense en outubro, razón pola que esta sobremesa é moi propia da época do outono. Estes froitos atópanse principalmente nas zonas do interior de Galicia. Mesturado con queixo fresco, requeixo ou calquera dos nosos queixos típicos (algúns cun sabor suave); é unha sobremesa perfecta para o outono. Tamén nos serve para almorzar, merendar... Mentres non nos impidan, comémolo a tódalas horas.
  • Castañas asadas: as raíñas do outono galego, sen dúbida. O outono é a época do magosto, unha das festas máis arraigadas de Galicia xunto co Entroido e a noite de cacharelas de San Xoán. O magosto non ten unha data fixa, pero é unha celebración semellante á vendima: en vez de con uvas, con castañas. En todos os bosques e incluso zonas verdes urbanas de Galicia podemos atopar castañas. É a hora de recollelas e asalas para gozar da sobremesa máis sinxela e deliciosa do outono galego. Non esquezas cortalas antes de metelas no forno.
  • Castañas, castañas, castañas: as castañas asadas son o xeito máis típico de comer estas froitas, pero pódense gozar de mil xeitos diferentes: como guarnición, en marmelada ou podemos facer un bolo de castañas.

Pulpería Porta Catering, un servizo de restauración en Galicia especializado en cociña galega

Como podes ver, se queres preparar unha sobremesa típica galega para o outono, tes unha opción. O mellor destas sobremesas é que están feitas con ingredientes que podemos atopar preto de casa, nos nosos bosques ou hortas. Así, recordaremos a sorte que temos de vivir neste recuncho do mundo e de ter unha cultura gastronómica tan natural.

En Pulpería Porta Catering somos amantes da cociña tradicional galega e profesionais da restauración para celebracións e na casa. Máis información sobre os nosos servizos e non dubide en contactar connosco.

Noticias relacionadas
Sobremesas do entroido en Galicia

Sobremesas do entroido en Galicia

21/02/2022
En Galicia o entroido é moito máis que disfraces, desfiles e charangas. Ningunha festa na comunidade galega líbrase das súas comidas típicas e na nosa comunidade o máis estendido nestas datas son sempre as sobremesas. Hoxe en Pulpería Porta imos facer un repaso polas nosas sobremesas máis
Sobremesas máis típicas en Galicia

Sobremesas máis típicas en Galicia

10/01/2022
Se hai algo que nos endoza a vida estes son os nosos postres. En Galicia podemos disfrutar dunha gran variedades de postres que se consagraron xa como grandes sobremeses, tanto para nós como para todos os turistas que nos visitan ano tras ano. Queres saber cales son os postres que non te podes
Canto tempo debe cociñarse un polbo?

Canto tempo debe cociñarse un polbo?

26/05/2022
Exquisito manxar que non debe faltar en ningunha celebración que se prece, o polbo é o protagonista da mesa en moitos eventos e efemérides galegas. Conseguir o mellor sabor deste delicioso produto de mar é unha arte que comeza por unha cocción correcta. E é que un dos segredos mellor gardados á
Que son os cachelos e como se preparan?

Que son os cachelos e como se preparan?

05/05/2022
E o mesmo un cachelo que unha pataca cocida? Imos dar unha resposta á galega: depende. Seguro escoitaches falar dos cachelos, un acompañamento riquísimo e moi popular para moitos pratos de carne e peixe en Galicia. Pero, iso si, o significado que lle deas a “cachelo” vai depender moito da zona de

Compárteo!

Contacta con Pulpería Porta

¿Está interesado en nuestros servicios? Llámenos, estaremos encantados de atenderle.

ipt>