Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Sabes cales son as diferenzas entre os callos galegos e os callos madrileños?

Publicado: 07 de xuño de 2019, 11:59
  1. Receitas
Sabes cales son as diferenzas entre os callos galegos e os callos madrileños?

A gastronomía galega é recoñecida en todo o mundo pola súa gran variedade e exquisitez, en Pulpería Porta Catering somos especialistas na cociña tradicional galega con pratos destacados como o polbo á feira, a carne ó caldeiro, a carne ó espeto, a richada, o cocido, os callos...

Cando falamos dun prato de callos, hai diferentes ideas sobre o que contén este prato. Isto débese a que en España hai varias formas de levar a cabo esta receita. Callos á madrileña, callos navarros, callos á galega, callos sultana, callos barineses, callos mallorquinos, callos cataláns, callos andaluces, callos asturianos...

As dúas receitas nacionais máis coñecidas son os callos á madrileña e os callos galegos. Ambos pratos manteñen a mesma esencia pero teñen algunhas características que os diferencian.

Sabes en que se diferencian os callos galegos dos callos madrileños?

O prato máis destacado de todo o menú de Pulpería Porta Catering é o callo galego. Os nosos cociñeiros, grazas á súa gran experiencia, fan a súa preparación do xeito máis tradicional galego, acadando excelentes resultados.

Diferentes ingredientes

Cando falamos dun delicioso prato de callos, veñen á mente os ingredientes principais deste exquisito prato. Garavanzos, callos de tenreira, pata de tenreira, chourizo, touciño, cebola, aceite de oliva virxe extra, pementón, especias de callos...


Aínda que estes son os principais ingredientes que asociamos a un prato de callos, só están contidos no recoñecido prato de callos galego.


Cando falamos dun prato de callos á madrileña, o que máis nos chama a atención é que non conteña garavanzos. Os seus ingredientes principais son callos de tenreira, chourizo asturiano, touciño, morcilla de cebola, salsa de tomate...

Para todos os afeccionados á comida tradicional galega parécenos estraño intentar imaxinar callos sen garavanzos, porque para nós é practicamente o ingrediente principal.

Como é a preparación dos callos?

Facer bos callos require unha gran dedicación de tempo. Desde Pulpería Porta Catering recomendamos comezar coa súa preparación o día anterior para empapar os callos. Se o prato de callos que imos preparar é o prato tradicional galego, tamén debemos remollar os garavanzos do día anterior.

Os chefs de Pulpería Porta Catering cociñan os callos a lume baixo, para conseguir ese toque tradicional que caracteriza os nosos pratos.
Para obter resultados exquisitos, todos os ingredientes deben cociñarse durante aproximadamente catro horas.

Callos ao estilo galego na Pulpería Porta Catering

Se o que queres é degustar un espectacular prato de callos á galega, preparado do xeito máis tradicional para conseguir un sabor aínda máis exquisito, ponte en contacto con Pulpería Porta Catering e deleita o teu padal cun capricho.

 

Noticias relacionadas

A historia detrás dos pratos máis emblemáticos de Galicia 26 Xuñ

A historia detrás dos pratos máis emblemáticos de Galicia

26/06/2025 Receitas
Falar de Galicia é falar de sabor, de tradición e de receitas que pasaron de xeración en xeración sen perder a súa esencia. Unhas preparacións que, loxicamente, alcanzaron as súas cotas de popularidade cimentando todo sobre a súa historia. Moi poucas persoas non escoitaron falar do polbo á feira,
 Como facer polbo á galega en casa de maneira fácil e rápida 20 Feb

Como facer polbo á galega en casa de maneira fácil e rápida

20/02/2025 Receitas
Quen non gozou dun bo prato de polbo á galega e pensou: "Oxalá puidese facelo en casa"? Pois hai algo que deberías saber e que che contamos neste artigo! Chegou o momento de que saibas que non é necesario ser un chef profesional nin dispoñer de ferramentas complicadas para preparalo. Cuns poucos
Cociña con cachelos: sabores únicos 6 Mar

Cociña con cachelos: sabores únicos

06/03/2024 Receitas
En Pulpería Porta Cátering somos especialistas na gastronomía galega, e un dos nosos ingredientes estrela son os cachelos. Estes tubérculos son un alimento básico da nosa rexión, e gozan de moitos adeptos grazas á súa achega nutricional, o seu sabor e a súa textura. Queres saber máis? Segue lendo
Qué é a “carne ó caldeiro”? 22 Feb

Qué é a “carne ó caldeiro”?

22/02/2024 Receitas
En Galicia a comida é moito máis que unha necesidade; é unha celebración da nosa cultura, tradición e sabores poderosos. En Pulpería Porta Catering, na Estrada, estamos orgullosos de ser unha das principais empresas de catering da nosa comarca. Por iso, nos nosos pratos empregamos sempre materias

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.