Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Receita de lacón con grelos: comida típica do Entroido galego

Publicado: 08 de febreiro de 2021, 13:27
  1. Carnes
Receita de lacón con grelos: comida típica do Entroido galego

Unha das receitas máis tradicionais de Galicia, ademais da empanada ou o polbo á feira, é o lacón con grelos. Nestes fríos meses é habitual que este prato se presente nas mesas de todos os fogares galegos, por exemplo, unha vez por semana.

A preparación do lacón con grelos é sinxela e o número de ingredientes necesarios para facer a receita perfecta son poucos. Dende Pulpería Porta Catering dámosche todos os detalles para que poidas cociñar esta receita tradicional de Galicia para a túa familia e amigos.

Ingredientes lacón con grelos para 4 persoas

  • Un anaco de lacón salgado duns 2 kg
  • 2 manoxos de grelos frescos
  • 4 salchichas frescas
  • 8 patacas galegas
  • Aceite de oliva

Preparación da receita do lacón con grelos

O primeiro que temos que ter claro antes de comezar a receita é que se queremos cociñala temos que cociñala polo menos 48 horas antes. Isto é así porque é o momento que necesitamos para poder desalgar o lacón e preparalo para a súa cocción posterior. Para iso, o que necesitamos é mergullalo en auga fría que cambiaremos cada 8 horas.

Despois disto, a noite anterior ao día da súa preparación, o que faremos é colocar o lacón nunha pota con auga que deixaremos ferver durante uns 20 minutos. Apagámolo e deixámolo repousar neste mesmo recipiente ata a mañá seguinte.

Coceremos a carne unhas dúas horas no mesmo caldo. Unha vez que vexamos que o lacón xa está tenro, retiraremos o caldo para empregalo noutra cazola na que engadiremos as patacas (enteiras ou en anacos), as salchichas e tamén os grelos que limparemos previamente.

Debemos comprobar a cocción, por exemplo, picando unha das patacas para apagar o lume no punto exacto.

É importante servir este prato moi quente e acompañalo cun chorriño de aceite de oliva virxe.

¿Cando é típico comer lacón con grelos?

Moitos cren que esta receita é a "irmá pequena" do cocido, pero este prato ben preparado non ten nada que envexar a ningún outro.

Normalmente, en Galicia, o lacón prepárase con grelos nos meses fríos e chuviosos: decembro, xaneiro, febreiro... meses nos que normalmente coincide a matanza do porco e, polo tanto, temos ingredientes frescos e a mellor das calidades.

É moi típico durante as celebracións do entroido que en moitas das celebracións ou eventos amigos ou familiares se reúnan arredor dunha mesa para degustar un delicioso prato de lacón con grelos.

Se queres probar esta receita tradicional galega perfectamente preparada, non dubides en contactar co equipo da Pulpería Porta Catering da Estrada. Lembra que temos un servizo de catering na casa no que preparamos deliciosos pratos sempre cos mellores ingredientes.

Noticias relacionadas

Preparando a primeira churrascada do ano 3 Xan

Preparando a primeira churrascada do ano

03/01/2024 Carnes
2024 chegou, e con el as ilusións tan típicas destas datas, nas que os cadernos de notas comezan a encherse de propósitos de ano novo. Pero o obxectivo final é sempre o mesmo; é dicir, ser feliz. E unha das mellores maneiras de desfrutar da vida é desfrutando ao aire libre dunha churrascada con
Organizando unha churrascada para a Noite de San Xoán 22 Xuñ

Organizando unha churrascada para a Noite de San Xoán

22/06/2023 Carnes
A Noite de San Xoán é unha festividade moi especial en Galicia, na que celebramos a chegada do verán coas tradicionais fogueiras e rituais que enchemos de maxia e boas enerxías. Unha das formas máis populares de gozar desta noite tan especial é organizando unha churrascada con amigos e familiares.
Como preparar unha parrillada de churrasco na casa? 19 Mai

Como preparar unha parrillada de churrasco na casa?

19/05/2023 Carnes
A gastronomía galega é famosa polo seu sabor intenso e auténtico, e un prato que non pode faltar nunha boa comida é o churrasco. Se tes vontade de preparar unha parrillada de churrasco na comodidade do teu fogar, este artigo en Pulpería Porta, o teu cátering a domicilio en Galicia, guiámoste a
Canto tempo se tarda en facer carne ao espeto? 11 Xul

Canto tempo se tarda en facer carne ao espeto?

11/07/2022 Carnes
Paseniño, con mimo e moito arte. Non é casualidade que as receitas que mellor saben e que máis tempo se manteñen na nosa memoria -e mais no noso padal- sexan tamén as que se fan con maior agarimo. Sucede así cun dos pratos estrela de Pulpería Porta, o seu catering galego a domicilio: a nosa afamada

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.