Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nosotros

Temas

Receita de lacón con grelos: comida típica do Entroido galego

08/02/2021 · Carnes

Unha das receitas máis tradicionais de Galicia, ademais da empanada ou o polbo á feira, é o lacón con grelos. Nestes fríos meses é habitual que este prato se presente nas mesas de todos os fogares galegos, por exemplo, unha vez por semana.

A preparación do lacón con grelos é sinxela e o número de ingredientes necesarios para facer a receita perfecta son poucos. Dende Pulpería Porta Catering dámosche todos os detalles para que poidas cociñar esta receita tradicional de Galicia para a túa familia e amigos.

Ingredientes lacón con grelos para 4 persoas

  • Un anaco de lacón salgado duns 2 kg
  • 2 manoxos de grelos frescos
  • 4 salchichas frescas
  • 8 patacas galegas
  • Aceite de oliva

Preparación da receita do lacón con grelos

O primeiro que temos que ter claro antes de comezar a receita é que se queremos cociñala temos que cociñala polo menos 48 horas antes. Isto é así porque é o momento que necesitamos para poder desalgar o lacón e preparalo para a súa cocción posterior. Para iso, o que necesitamos é mergullalo en auga fría que cambiaremos cada 8 horas.

Despois disto, a noite anterior ao día da súa preparación, o que faremos é colocar o lacón nunha pota con auga que deixaremos ferver durante uns 20 minutos. Apagámolo e deixámolo repousar neste mesmo recipiente ata a mañá seguinte.

Coceremos a carne unhas dúas horas no mesmo caldo. Unha vez que vexamos que o lacón xa está tenro, retiraremos o caldo para empregalo noutra cazola na que engadiremos as patacas (enteiras ou en anacos), as salchichas e tamén os grelos que limparemos previamente.

Debemos comprobar a cocción, por exemplo, picando unha das patacas para apagar o lume no punto exacto.

É importante servir este prato moi quente e acompañalo cun chorriño de aceite de oliva virxe.

¿Cando é típico comer lacón con grelos?

Moitos cren que esta receita é a "irmá pequena" do cocido, pero este prato ben preparado non ten nada que envexar a ningún outro.

Normalmente, en Galicia, o lacón prepárase con grelos nos meses fríos e chuviosos: decembro, xaneiro, febreiro... meses nos que normalmente coincide a matanza do porco e, polo tanto, temos ingredientes frescos e a mellor das calidades.

É moi típico durante as celebracións do entroido que en moitas das celebracións ou eventos amigos ou familiares se reúnan arredor dunha mesa para degustar un delicioso prato de lacón con grelos.

Se queres probar esta receita tradicional galega perfectamente preparada, non dubides en contactar co equipo da Pulpería Porta Catering da Estrada. Lembra que temos un servizo de catering na casa no que preparamos deliciosos pratos sempre cos mellores ingredientes.

Compárteo!

Contacta con Pulpería Porta

¿Está interesado en nuestros servicios? Llámenos, estaremos encantados de atenderle.

ipt>