Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nosotros

Temas

Que non pode faltar nun bo cocido galego?

25/11/2021
  1. Carnes

Aínda que o cocido é unha comida atemporal para todo bo galego, a época das chuvias e do vento sempre se presta para facer unha boa pota de cocido. É unha das comidas galegas máis naturais e da que podes desfrutar durante varios días. Ademais ten o engadido de que permite facer multitude de comidas a maiores co que sobre, como unhas boas croquetas de cocido.

O normal é que cada familia teña a súa propia receita de cocido, que vai pasando de xeración en xeración, pero nesta noticia vamos poñer os ingredientes imprescindibles a hora de facer un cocido para que sexa un total éxito. Confía nos profesionais da cocina, Pulpería Porta na Estrada.

Todo o que ten que levar un cocido galego triunfador

Comezamos co apartado máis natural, verduras e legumes:

  • Os garavanzos son un legume que non pode faltar xa que aporta un gran sabor ao caldo e teñen unha gran cantidade de beneficios para a saúde.
  • Un par de repolos algo grandes, esta verdura branca e algo imprescindible nesta comida, xa que soe ser unha das grandes protagonistas.
  • Unha boa cantidade de patacas, un cocido que non leve moitos de estes tubérculos non teñen o mesmo sabor, é o ingrediente que come todo o mundo para acompañar dos seus complementos favoritos.

Agora imos falar da parte máis consistente que ten que aparecer nun bo cocido:

  • A cachucha do porco: a lingua, as orellas, o fociño e o rabo. Non ten porque levar todas as partes xuntas, iso xa e cuestión das preferencias de cada un. Pero este animal e o protagonista da carne do cocido.
  • Chourizo, o toque picante que todo cocido ten que levar. Un chourizo da casa no seu punto, nin moi duro nin que se desfaga, pode ser unha gran estrela nesta comida.
  • Un cacho de tenreira, é unha boa variante ante tanto porco.
  • Unha peza de costela, para os amantes da carne é algo moi necesario, xa que se desfai de maneira doada.  
  • O touciño, outórgalle moita graxa ao cocido e por ende moito sabor ao caldo.
  • Un bo lacón, porque non soamente tómase con grelos, non pode faltar nesta elaboración.
  • A maiores hai condimentos como o sal, aceite, unha peza de unto e a auga que xa se dan por incluídos para completar a receita.

Especialistas en comida galega, Pulpería Porta

Para os amantes da comida, nada mellor que a gastronomía galega. Un bo cocido, un pouco de polvo, carne ao caldeiro… Se andas a buscar unha comida caseira con produtos de primeira calidade, contrata o servizo de cátering de Pulpería Porta. ¡Quedarás con ganas de máis!

Noticias relacionadas
Trucos para cociñar ben o churrasco á brasa

Trucos para cociñar ben o churrasco á brasa

12/07/2021
Na nosa comunidade hai una gran cantidade de pratos típicos con fama e renome, pero o churrasco a brasa é un dos que máis paixón esperta entre galegos e estranxeiros. En Pulpería Porta, ademais de ser expertos na elaboración de polbo a feira, tamén somos especialistas en cociñar una gran variedade
Receita de lacón con grelos: comida típica do Entroido galego

Receita de lacón con grelos: comida típica do Entroido galego

08/02/2021
Unha das receitas máis tradicionais de Galicia, ademais da empanada ou o polbo á feira, é o lacón con grelos. Nestes fríos meses é habitual que este prato se presente nas mesas de todos os fogares galegos, por exemplo, unha vez por semana. A preparación do lacón con grelos é sinxela e o número de
Coñeces os cortes da tenreira?

Coñeces os cortes da tenreira?

23/09/2020
A carne úsase en miles de receitas e todas son deliciosas. Ten un sabor peculiar cunha extraordinaria textura que cautiva o padal de todos os amantes da carne, ademais, a súa cocción é sinxela e adáptase aos gustos de cada comensal, podendo preparar a mesma receita coa carne en diferentes puntos:
Cordeiro, a carne perfecta para unha celebración

Cordeiro, a carne perfecta para unha celebración

17/09/2019
Entre as variedades de carne que temos en Pulpería Porta Catering, unha das máis demandadas é a de cordeiro. Os nosos chefs profesionais teñen unha técnica especial para preparar carne de cordeiro, mellorando aínda máis o peculiar sabor desta carne. Axudámosche a sorprender aos teus convidados con

Compárteo!

Contacta con Pulpería Porta

¿Está interesado en nuestros servicios? Llámenos, estaremos encantados de atenderle.

ipt>