Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Que non pode faltar nun bo cocido galego?

Publicado: 25 de novembro de 2021, 10:35
  1. Carnes
Que non pode faltar nun bo cocido galego?

Aínda que o cocido é unha comida atemporal para todo bo galego, a época das chuvias e do vento sempre se presta para facer unha boa pota de cocido. É unha das comidas galegas máis naturais e da que podes desfrutar durante varios días. Ademais ten o engadido de que permite facer multitude de comidas a maiores co que sobre, como unhas boas croquetas de cocido.

O normal é que cada familia teña a súa propia receita de cocido, que vai pasando de xeración en xeración, pero nesta noticia vamos poñer os ingredientes imprescindibles a hora de facer un cocido para que sexa un total éxito. Confía nos profesionais da cocina, Pulpería Porta na Estrada.

Todo o que ten que levar un cocido galego triunfador

Comezamos co apartado máis natural, verduras e legumes:

  • Os garavanzos son un legume que non pode faltar xa que aporta un gran sabor ao caldo e teñen unha gran cantidade de beneficios para a saúde.
  • Un par de repolos algo grandes, esta verdura branca e algo imprescindible nesta comida, xa que soe ser unha das grandes protagonistas.
  • Unha boa cantidade de patacas, un cocido que non leve moitos de estes tubérculos non teñen o mesmo sabor, é o ingrediente que come todo o mundo para acompañar dos seus complementos favoritos.

Agora imos falar da parte máis consistente que ten que aparecer nun bo cocido:

  • A cachucha do porco: a lingua, as orellas, o fociño e o rabo. Non ten porque levar todas as partes xuntas, iso xa e cuestión das preferencias de cada un. Pero este animal e o protagonista da carne do cocido.
  • Chourizo, o toque picante que todo cocido ten que levar. Un chourizo da casa no seu punto, nin moi duro nin que se desfaga, pode ser unha gran estrela nesta comida.
  • Un cacho de tenreira, é unha boa variante ante tanto porco.
  • Unha peza de costela, para os amantes da carne é algo moi necesario, xa que se desfai de maneira doada.  
  • O touciño, outórgalle moita graxa ao cocido e por ende moito sabor ao caldo.
  • Un bo lacón, porque non soamente tómase con grelos, non pode faltar nesta elaboración.
  • A maiores hai condimentos como o sal, aceite, unha peza de unto e a auga que xa se dan por incluídos para completar a receita.

Especialistas en comida galega, Pulpería Porta

Para os amantes da comida, nada mellor que a gastronomía galega. Un bo cocido, un pouco de polvo, carne ao caldeiro… Se andas a buscar unha comida caseira con produtos de primeira calidade, contrata o servizo de cátering de Pulpería Porta. ¡Quedarás con ganas de máis!

Noticias relacionadas

Preparando a primeira churrascada do ano 3 Xan

Preparando a primeira churrascada do ano

03/01/2024 Carnes
2024 chegou, e con el as ilusións tan típicas destas datas, nas que os cadernos de notas comezan a encherse de propósitos de ano novo. Pero o obxectivo final é sempre o mesmo; é dicir, ser feliz. E unha das mellores maneiras de desfrutar da vida é desfrutando ao aire libre dunha churrascada con
Organizando unha churrascada para a Noite de San Xoán 22 Xuñ

Organizando unha churrascada para a Noite de San Xoán

22/06/2023 Carnes
A Noite de San Xoán é unha festividade moi especial en Galicia, na que celebramos a chegada do verán coas tradicionais fogueiras e rituais que enchemos de maxia e boas enerxías. Unha das formas máis populares de gozar desta noite tan especial é organizando unha churrascada con amigos e familiares.
Como preparar unha parrillada de churrasco na casa? 19 Mai

Como preparar unha parrillada de churrasco na casa?

19/05/2023 Carnes
A gastronomía galega é famosa polo seu sabor intenso e auténtico, e un prato que non pode faltar nunha boa comida é o churrasco. Se tes vontade de preparar unha parrillada de churrasco na comodidade do teu fogar, este artigo en Pulpería Porta, o teu cátering a domicilio en Galicia, guiámoste a
Canto tempo se tarda en facer carne ao espeto? 11 Xul

Canto tempo se tarda en facer carne ao espeto?

11/07/2022 Carnes
Paseniño, con mimo e moito arte. Non é casualidade que as receitas que mellor saben e que máis tempo se manteñen na nosa memoria -e mais no noso padal- sexan tamén as que se fan con maior agarimo. Sucede así cun dos pratos estrela de Pulpería Porta, o seu catering galego a domicilio: a nosa afamada

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.