Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Pratos máis típicos do Nadal galego

Publicado: 13 de decembro de 2022, 17:36
  1. Catering
Pratos máis típicos do Nadal galego

En Galicia, xa se sabe, todas as festas que xiran a carón da gastronomía son sagradas. E por suposto que o Nadal non ía ser una excepción: unha festividade que en terras galegas ten o seu propio sabor. Dende Pulpería Porta Catering queremos renderlle homenaxe a unha das épocas máis entrañables do ano facendo un repaso deses pratos únicos, protagonistas indiscutible da nosa mesa, que non deben faltar nestas datas tan sinaladas.

 

O marisco

Por suposto, non falaríamos dun Nadal galego sen ter en conta o noso marisco de primeira calidade. Un dos alimentos máis representativos da nosa gastronomía é tamén un dos máis desexados nas celebración de Noiteboa, Nadal ou Aninovo. Os percebes, as gambas, as ameixas, os mexillóns, as navallas, os berberechos... A variedade está servida e o padal, claro, contento.

O marisco soe ser o entrante estrela nestas datas sinaladas, con preparacións de todo tipo: gambas á cazola, ameixas en salsa verde, gambas á prancha, vieiras recheas... De feito, unha das cuestións máis características da maneira de degustar o marisco en Galicia é facelo en toda a súa variedade, tanto de tipos de mariscos como tipos de receitas que admiten todos estes produtos. 

 

Carnes

Unha boa carne ao forno serve sempre coma un contundente prato principal, delicioso e moi apropiado para ser o centro do menú de Noiteboa.

O capón é unha das máis demandadas, se falamos de pratos que teñan a carne coma protagonista. Dende Pulpería Porta, para un trunfo asegurado, recomendamos preparar o capón recheo, cun riquísimo acompañamento de castañas asadas.

Por suposto que unha boa tenreira galega non podía estar ausente nunha magnífica selección de carnes para unha data tan especial coma o Nadal. Guisada en viño tinto é quizais unha das receitas máis saborosas para degustar este manxar da terra.

 

Peixes

Para os amantes do peixe antes que da carne, os pratos da gastronomía clásica galega teñen tamén aquí moito que achegar e, ademais, combinarán de marabilla coma primeiro prato despois duns entrantes a base de marisco. Aquí, a pescada, raíña de todos os peixes, é sen dúbida o prato estrela. Se ben é certo tamén que moitas familias galegas elixen nestas datas o característico sabor do bacallau. Con repolo, á prancha, con coliflor cocida, con cachelos... Todas as variedades son estupendas para este esencial de Nadal. 

 

Precisas de máis inspiración para conseguir un menú perfecto para este Nadal? Sodes moitos a cear e buscar unha selección que estea á altura destas datas sinaladas? Contacta con servizo de catering a domicilio que che ofrecemos a toda Galicia dende Pulpería Porta. Encargámonos de facervos chegar a casa todo o sabor da nosa tradición. Agardámosvos.

Noticias relacionadas

A gastronomía galega en vodas: un toque único para a túa celebración 27 Mai

A gastronomía galega en vodas: un toque único para a túa celebración

27/05/2025 Catering
Se estás a organizar a túa voda e apetéceche que sexa algo especial, auténtico e moi teu, hai unha idea que non se che pode pasar por alto: apostar pola gastronomía galega. Porque, como xa se demostrou en infinidade de ocasións ao longo da historia, en Galicia a comida non é só comida… é cultura,
Os 3 pratos máis solicitados nos eventos de Pulpería  Porta 12 Mai

Os 3 pratos máis solicitados nos eventos de Pulpería Porta

12/05/2025 Catering
En pulpería Porta Catering sabemos que a clave para un evento exitoso radica en ofrecer unha experiencia gastronómica deliciosa. Por iso, desde a nosa empresa de cátering en Galicia estamos moi orgullosos de presentar os nosos tres pratos estrela, os máis solicitados polos nosos clientes, que
 Menús a medida para todo tipo de celebracións 18 Mar

Menús a medida para todo tipo de celebracións

18/03/2025 Catering
Cada celebración é única, e en Pulpería Porta, o teu servizo de cátering de referencia en Galicia, sabémolo por propia experiencia. Por este motivo, se estás a organizar un evento e buscas un servizo de cátering a medida, estamos á túa disposición para ofrecerche solucións personalizadas, cos
Como facemos o polbo en Pulpería Porta? 20 Nov

Como facemos o polbo en Pulpería Porta?

20/11/2024 Catering
O polbo á galega é máis que un simple prato, é unha tradición que conecta xeracións e coa que celebramos a esencia de Galicia. En Polbeira Porta, polbería especializada en grandes cáterings na Estrada, nos enorgullece seguir o método tradicional para a elaboración deste manxar, respectando os

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.