Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

O cocido galego: prato principal no inverno

Publicado: 26 de outubro de 2022, 09:59
  1. Cocido galego
O cocido galego: prato principal no inverno

especial que diferenza este manxar doutras modalidades no resto de países.

E é que o sabor do cocido tradicional galego é xa toda unha institución coa que moitos comensais, ano tras ano durante o inverno e en particular no entroido, renden homenaxe ás delicias de Galicia.

En Pulpería Porta, o teu catering a domicilio para toda Galicia somos abandeirados deste sabor do noso: famosos pola nosa preparación do cocido tradicional galego, servímolo para calquera recuncho de Galicia a domicilio. Descubre todos os segredos que se agochan tras este prato único.

En que consiste o cocido galego

Cocido galego ou cocido de entroido, no hai padal que se resista a esta preparación que enche calquera acontecemento gastronómico.

A receita tradicional no cocido ten, por suposto, á carne coma protagonista. O porco é o animal que máis se atopa neste prato, se ben a vaca tamén pode formar parte. Unha das cuestións que máis populares fan este prato delicioso é a súa coidada combinación de ingredientes en perfecto equilibrio: as verduras coma os grelos, as nabizas, a verzas ou o repolo, legumes coma os garavanzos, patacas cocidas, e, por suposto, todas as partes do porco que lle dan ese inconfundible sabor: o lacón, a orella, a cachucha, a costela, a lingua, o fociño e máis o rabo. Todo se aproveita no cocido e, en moitas ocasión, engádeselle tamén carne de tenreira galega da mellor calidade. En versións menos comúns, o cocido galego conta tamén coa presenza da galiña ou do polo.

Se hai un lugar coñecido polo seu riquísimo cocido é Lalín, onde se celebra, o domingo anterior a entroido, a tradicional feira do cocido. Porén, podemos considerar que o cocido galego é xa un emblema de toda Galicia que a miúdo degustamos e gozamos nos meses máis fríos do ano, momento no que un bo cocido resulta especialmente reconfortante.

Equilibrado en sabores, rico en valor nutricional e, sobre todo, delicioso para todos os padais, non hai festa que se lle resista a un bo cocido. Prato protagonista de todo xuntoiro. Se ti tamén queres degustar este manxar único en Galicia con ingredientes de primeira calidade e mais cunha preparación por parte das mellores cociñeiras tradicionais, conta con Pulpería Porta

Achegamos a nosa receita única de cocido galego a todos os recunchos da xeografía galega para que a celebración dese evento que tes en mente sexa todo un éxito. Contacta connosco sen ningún tipo de compromiso e pide o teu presuposto. Elaboramos menús completos á medida das vosas necesidades, para que o día da degustación todo estea, e nunca mellor dito, a pedir de boca. 

Noticias relacionadas

Que diferenza hai entre polbo a feira e polbo á galega? 22 Abr

Que diferenza hai entre polbo a feira e polbo á galega?

22/04/2025 Pulpería
O polbo é un dos grandes protagonistas da gastronomía galega, pero a miúdo xorde a dúbida: que diferenza hai entre o polbo a feira e o polbo á galega? Non son poucas as persoas que dan por sentado que se trata do mesmo, e logo sorpréndense cando os especialistas dicímoslles que existen determinados
Que é unha richada e por que é un prato imprescindible en Galicia? 9 Abr

Que é unha richada e por que é un prato imprescindible en Galicia?

09/04/2025 Carnes
Para os galegos, a cociña non é só cociña. Estamos a falar de algo que nós vemos como unha herdanza, un aceno da nosa identidade e, sobre todo, é unha forma de compartir cos demais. Desde Pulpería Porta Cátering,  pulpeiría especializada en eventos en A Estrada, pensamos que se hai un prato que
Como é a captura do polbo? 8 Abr

Como é a captura do polbo?

08/04/2025 Pulpería
Se algunha vez desfrutaches dun bo polbo á feira, o que chegou ao teu prato non é só gastronomía, senón o resultado dunha tradición mariñeira que se mantén viva en Galicia durante xeracións. A captura do polbo nestas augas non é só pesca: é unha fusión de coñecemento, paciencia e respecto polo mar
 Menús a medida para todo tipo de celebracións 18 Mar

Menús a medida para todo tipo de celebracións

18/03/2025 Catering
Cada celebración é única, e en Pulpería Porta, o teu servizo de cátering de referencia en Galicia, sabémolo por propia experiencia. Por este motivo, se estás a organizar un evento e buscas un servizo de cátering a medida, estamos á túa disposición para ofrecerche solucións personalizadas, cos

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.