Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

O cocido galego: prato principal no inverno

Publicado: 26 de outubro de 2022, 09:59
  1. Cocido galego
O cocido galego: prato principal no inverno

especial que diferenza este manxar doutras modalidades no resto de países.

E é que o sabor do cocido tradicional galego é xa toda unha institución coa que moitos comensais, ano tras ano durante o inverno e en particular no entroido, renden homenaxe ás delicias de Galicia.

En Pulpería Porta, o teu catering a domicilio para toda Galicia somos abandeirados deste sabor do noso: famosos pola nosa preparación do cocido tradicional galego, servímolo para calquera recuncho de Galicia a domicilio. Descubre todos os segredos que se agochan tras este prato único.

En que consiste o cocido galego

Cocido galego ou cocido de entroido, no hai padal que se resista a esta preparación que enche calquera acontecemento gastronómico.

A receita tradicional no cocido ten, por suposto, á carne coma protagonista. O porco é o animal que máis se atopa neste prato, se ben a vaca tamén pode formar parte. Unha das cuestións que máis populares fan este prato delicioso é a súa coidada combinación de ingredientes en perfecto equilibrio: as verduras coma os grelos, as nabizas, a verzas ou o repolo, legumes coma os garavanzos, patacas cocidas, e, por suposto, todas as partes do porco que lle dan ese inconfundible sabor: o lacón, a orella, a cachucha, a costela, a lingua, o fociño e máis o rabo. Todo se aproveita no cocido e, en moitas ocasión, engádeselle tamén carne de tenreira galega da mellor calidade. En versións menos comúns, o cocido galego conta tamén coa presenza da galiña ou do polo.

Se hai un lugar coñecido polo seu riquísimo cocido é Lalín, onde se celebra, o domingo anterior a entroido, a tradicional feira do cocido. Porén, podemos considerar que o cocido galego é xa un emblema de toda Galicia que a miúdo degustamos e gozamos nos meses máis fríos do ano, momento no que un bo cocido resulta especialmente reconfortante.

Equilibrado en sabores, rico en valor nutricional e, sobre todo, delicioso para todos os padais, non hai festa que se lle resista a un bo cocido. Prato protagonista de todo xuntoiro. Se ti tamén queres degustar este manxar único en Galicia con ingredientes de primeira calidade e mais cunha preparación por parte das mellores cociñeiras tradicionais, conta con Pulpería Porta

Achegamos a nosa receita única de cocido galego a todos os recunchos da xeografía galega para que a celebración dese evento que tes en mente sexa todo un éxito. Contacta connosco sen ningún tipo de compromiso e pide o teu presuposto. Elaboramos menús completos á medida das vosas necesidades, para que o día da degustación todo estea, e nunca mellor dito, a pedir de boca. 

Noticias relacionadas

A mellor comida tradicional das Rías Baixas! 13 Xan

A mellor comida tradicional das Rías Baixas!

Onte Pulpería
En Pulpería Porta Catering acabamos de cumprir tres décadas como empresa de catering en Galicia. Durante todos estes anos enchemos mesas en moitas celebracións públicas e privadas, homenaxeando a deliciosa gastronomía das Rías Baixas e, por extensión, de toda a nosa comarca. A nosa paixón pola
Debilidade por as sobremesas caseiras 19 Dec

Debilidade por as sobremesas caseiras

19/12/2024 Sobremesas
En Pulpería Porta Catering sabemos que, se hai algo que nos apaixona aos galegos coma un bo polbo, é unha sobremesa caseira que nos transporta á cociña das nosas avoas. Nestas terras, o despois da comida é sagrado e un bo doce é o broche final de calquera comida. Lembras aquelas tardes de infancia
¿Qué é 5 Dec

¿Qué é "Ó espeto"?

05/12/2024 Carnes
Escoitaches falar de costelas de tenreira ó espeto? Se es un amante da carne á prancha, esta preparación conquistarache. É unha técnica de cociña milenaria que consiste en ensartar un anaco de costela de tenreira nun espeto longo de madeira, chamado espeto, e asar pouco a pouco sobre brasas de
Como facemos o polbo en Pulpería Porta? 20 Nov

Como facemos o polbo en Pulpería Porta?

20/11/2024 Catering
O polbo á galega é máis que un simple prato, é unha tradición que conecta xeracións e coa que celebramos a esencia de Galicia. En Polbeira Porta, polbería especializada en grandes cáterings na Estrada, nos enorgullece seguir o método tradicional para a elaboración deste manxar, respectando os

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.