Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

O cocido galego: prato principal no inverno

Publicado: 26 de outubro de 2022, 09:59
  1. Cocido galego
O cocido galego: prato principal no inverno

especial que diferenza este manxar doutras modalidades no resto de países.

E é que o sabor do cocido tradicional galego é xa toda unha institución coa que moitos comensais, ano tras ano durante o inverno e en particular no entroido, renden homenaxe ás delicias de Galicia.

En Pulpería Porta, o teu catering a domicilio para toda Galicia somos abandeirados deste sabor do noso: famosos pola nosa preparación do cocido tradicional galego, servímolo para calquera recuncho de Galicia a domicilio. Descubre todos os segredos que se agochan tras este prato único.

En que consiste o cocido galego

Cocido galego ou cocido de entroido, no hai padal que se resista a esta preparación que enche calquera acontecemento gastronómico.

A receita tradicional no cocido ten, por suposto, á carne coma protagonista. O porco é o animal que máis se atopa neste prato, se ben a vaca tamén pode formar parte. Unha das cuestións que máis populares fan este prato delicioso é a súa coidada combinación de ingredientes en perfecto equilibrio: as verduras coma os grelos, as nabizas, a verzas ou o repolo, legumes coma os garavanzos, patacas cocidas, e, por suposto, todas as partes do porco que lle dan ese inconfundible sabor: o lacón, a orella, a cachucha, a costela, a lingua, o fociño e máis o rabo. Todo se aproveita no cocido e, en moitas ocasión, engádeselle tamén carne de tenreira galega da mellor calidade. En versións menos comúns, o cocido galego conta tamén coa presenza da galiña ou do polo.

Se hai un lugar coñecido polo seu riquísimo cocido é Lalín, onde se celebra, o domingo anterior a entroido, a tradicional feira do cocido. Porén, podemos considerar que o cocido galego é xa un emblema de toda Galicia que a miúdo degustamos e gozamos nos meses máis fríos do ano, momento no que un bo cocido resulta especialmente reconfortante.

Equilibrado en sabores, rico en valor nutricional e, sobre todo, delicioso para todos os padais, non hai festa que se lle resista a un bo cocido. Prato protagonista de todo xuntoiro. Se ti tamén queres degustar este manxar único en Galicia con ingredientes de primeira calidade e mais cunha preparación por parte das mellores cociñeiras tradicionais, conta con Pulpería Porta

Achegamos a nosa receita única de cocido galego a todos os recunchos da xeografía galega para que a celebración dese evento que tes en mente sexa todo un éxito. Contacta connosco sen ningún tipo de compromiso e pide o teu presuposto. Elaboramos menús completos á medida das vosas necesidades, para que o día da degustación todo estea, e nunca mellor dito, a pedir de boca. 

Noticias relacionadas

O polbo, o rei das festas de inverno. 4 Dec

O polbo, o rei das festas de inverno.

04/12/2023 Pulpería
En Galicia, terra de tradicións e exquisiteces culinarias, o polbo eríxese como o monarca das celebracións invernais. En Pulpería Porta Catering, como especialistas en levar ata os nosos caterings este bocado imprescindible, coñecemos moi ben a importancia que ten en moitas festas e eventos da
Pratos de culler con polbos da ría 21 Nov

Pratos de culler con polbos da ría

21/11/2023 Pulpería
Galicia, terra de tradicións enraizadas e sabores auténticos, ofrécenos a oportunidade de mergullarnos na súa rica cultura culinaria a través de deliciosas receitas, como os pratos de culler con polbo da ría. En Pulpería Porta Catering logramos labrarnos un nome e lugar especial no corazón dos
Como preparar o auténtico polbo á galega? 10 Nov

Como preparar o auténtico polbo á galega?

10/11/2023 Pulpería
Na Pulpería Porta fainos moi felices levar a esencia da tradición culinaria galega a diferentes festas e eventos. A nosa paixón polos sabores auténticos e a calidade da nosa gastronomía nos distingue, e un dos nosos pratos estrela, o polbo á galega, é un auténtico tributo á riqueza da nosa terra,
As mellores pulperías de Galicia 16 Out

As mellores pulperías de Galicia

16/10/2023 Pulpería
Se dicimos que o polbo en Galicia é pouco menos que unha relixión, non imos sorprender a ninguén. É un dos nosos bocados máis tradicionais e coñecidos a nivel mundial e, a pesar de que a súa preparación poida parecer sinxela, ten os seus trucos, que manexan á perfección as mellores pulperías como

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.