Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Cordeiro, a carne perfecta para unha celebración

Publicado: 17 de setembro de 2019, 11:00
  1. Carnes
Cordeiro, a carne perfecta para unha celebración

Entre as variedades de carne que temos en Pulpería Porta Catering, unha das máis demandadas é a de cordeiro. Os nosos chefs profesionais teñen unha técnica especial para preparar carne de cordeiro, mellorando aínda máis o peculiar sabor desta carne.

Axudámosche a sorprender aos teus convidados con pratos de cordeiro espectaculares. Esta carne é a base de moitos pratos rexionais e a preparación máis típica do cordeiro á prancha, logrando o recoñecido prato de 'carneiro ou espeto', unha das festas máis celebradas en Galicia, concretamente na localidade de Moraña.

Todos os veráns na parroquia de Moraña organízase unha romaría para a degustación de carne de cordeiro preparada na prancha. Esta romaría recibe o nome de "festa do carneiro ou espeto" e cada ano ten un maior auxe.

¿Coñeces todos os tipos de cordeiro?

Cando falamos deste animal atopamos varias formas de designalo, dependendo da idade do animal no momento do seu sacrificio. As diferentes formas de nomear ao año son:

  • Cordeiro lechal: Estes animais non superan o mes e medio, a súa dieta consiste en leite materno e non adoitan superar os 9 quilos.
  • Recental ou ternasco: son cordeiros de menos de 4 meses, xa alimentados con pensos naturais. O seu peso habitual é de entre 9 e 16 quilos e é o tipo de año máis consumido en España.
  • Cordeiro de pascua: a idade deste animal varía entre os 6 meses e o ano, superando os 16 quilos de peso. O seu sabor é máis forte que o de cordeiro e a súa carne é de cor vermella forte.
  • Carneiro ou ovella vella: ten máis dun ano e a súa carne adoita ser bastante dura e cun sabor moi forte. Normalmente úsase para exportacións.

Cordeiro, a carne perfecta para unha celebración - Imagen 1

Cales son as distintas pezas de año?

As partes de cordeiro máis empregadas para a elaboración de pratos gastronómicos son:

  • O pescozo: a forma máis común de cociñar esta parte do año está en guisos e guisos.
  • A saia: desta parte é onde se retira a parte da churrascada e proporciona un sabor magnífico preparado na grella.
  • A pata: os seus métodos de preparación máis comúns son asados e cocidos.
  • O ombreiro: é a parte máis apreciada do cordeiro grazas ao seu peculiar sabor. A forma máis común de preparalo é asar.

Pulpería Porta Catering, especialista en pratos de cordeiro

Os profesionais do equipo de Pulpería Porta Catering son os encargados de elaborar pratos de cordeiro asados, asegurándose de que cada unha das pezas de cordeiro teña un sabor único e se cociña do xeito máis axeitado.

Noticias relacionadas

Preparando a primeira churrascada do ano 3 Xan

Preparando a primeira churrascada do ano

03/01/2024 Carnes
2024 chegou, e con el as ilusións tan típicas destas datas, nas que os cadernos de notas comezan a encherse de propósitos de ano novo. Pero o obxectivo final é sempre o mesmo; é dicir, ser feliz. E unha das mellores maneiras de desfrutar da vida é desfrutando ao aire libre dunha churrascada con
Organizando unha churrascada para a Noite de San Xoán 22 Xuñ

Organizando unha churrascada para a Noite de San Xoán

22/06/2023 Carnes
A Noite de San Xoán é unha festividade moi especial en Galicia, na que celebramos a chegada do verán coas tradicionais fogueiras e rituais que enchemos de maxia e boas enerxías. Unha das formas máis populares de gozar desta noite tan especial é organizando unha churrascada con amigos e familiares.
Como preparar unha parrillada de churrasco na casa? 19 Mai

Como preparar unha parrillada de churrasco na casa?

19/05/2023 Carnes
A gastronomía galega é famosa polo seu sabor intenso e auténtico, e un prato que non pode faltar nunha boa comida é o churrasco. Se tes vontade de preparar unha parrillada de churrasco na comodidade do teu fogar, este artigo en Pulpería Porta, o teu cátering a domicilio en Galicia, guiámoste a
Canto tempo se tarda en facer carne ao espeto? 11 Xul

Canto tempo se tarda en facer carne ao espeto?

11/07/2022 Carnes
Paseniño, con mimo e moito arte. Non é casualidade que as receitas que mellor saben e que máis tempo se manteñen na nosa memoria -e mais no noso padal- sexan tamén as que se fan con maior agarimo. Sucede así cun dos pratos estrela de Pulpería Porta, o seu catering galego a domicilio: a nosa afamada

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.