Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nosotros

Temas

Cordeiro, a carne perfecta para unha celebración

17/09/2019
  1. Carnes

Entre as variedades de carne que temos en Pulpería Porta Catering, unha das máis demandadas é a de cordeiro. Os nosos chefs profesionais teñen unha técnica especial para preparar carne de cordeiro, mellorando aínda máis o peculiar sabor desta carne.

Axudámosche a sorprender aos teus convidados con pratos de cordeiro espectaculares. Esta carne é a base de moitos pratos rexionais e a preparación máis típica do cordeiro á prancha, logrando o recoñecido prato de 'carneiro ou espeto', unha das festas máis celebradas en Galicia, concretamente na localidade de Moraña.

Todos os veráns na parroquia de Moraña organízase unha romaría para a degustación de carne de cordeiro preparada na prancha. Esta romaría recibe o nome de "festa do carneiro ou espeto" e cada ano ten un maior auxe.

¿Coñeces todos os tipos de cordeiro?

Cando falamos deste animal atopamos varias formas de designalo, dependendo da idade do animal no momento do seu sacrificio. As diferentes formas de nomear ao año son:

  • Cordeiro lechal: Estes animais non superan o mes e medio, a súa dieta consiste en leite materno e non adoitan superar os 9 quilos.
  • Recental ou ternasco: son cordeiros de menos de 4 meses, xa alimentados con pensos naturais. O seu peso habitual é de entre 9 e 16 quilos e é o tipo de año máis consumido en España.
  • Cordeiro de pascua: a idade deste animal varía entre os 6 meses e o ano, superando os 16 quilos de peso. O seu sabor é máis forte que o de cordeiro e a súa carne é de cor vermella forte.
  • Carneiro ou ovella vella: ten máis dun ano e a súa carne adoita ser bastante dura e cun sabor moi forte. Normalmente úsase para exportacións.

Cordeiro, a carne perfecta para unha celebración - Imagen 1

Cales son as distintas pezas de año?

As partes de cordeiro máis empregadas para a elaboración de pratos gastronómicos son:

  • O pescozo: a forma máis común de cociñar esta parte do año está en guisos e guisos.
  • A saia: desta parte é onde se retira a parte da churrascada e proporciona un sabor magnífico preparado na grella.
  • A pata: os seus métodos de preparación máis comúns son asados e cocidos.
  • O ombreiro: é a parte máis apreciada do cordeiro grazas ao seu peculiar sabor. A forma máis común de preparalo é asar.

Pulpería Porta Catering, especialista en pratos de cordeiro

Os profesionais do equipo de Pulpería Porta Catering son os encargados de elaborar pratos de cordeiro asados, asegurándose de que cada unha das pezas de cordeiro teña un sabor único e se cociña do xeito máis axeitado.

Noticias relacionadas
Que non pode faltar nun bo cocido galego?

Que non pode faltar nun bo cocido galego?

25/11/2021
Aínda que o cocido é unha comida atemporal para todo bo galego, a época das chuvias e do vento sempre se presta para facer unha boa pota de cocido. É unha das comidas galegas máis naturais e da que podes desfrutar durante varios días. Ademais ten o engadido de que permite facer multitude de comidas
Trucos para cociñar ben o churrasco á brasa

Trucos para cociñar ben o churrasco á brasa

12/07/2021
Na nosa comunidade hai una gran cantidade de pratos típicos con fama e renome, pero o churrasco a brasa é un dos que máis paixón esperta entre galegos e estranxeiros. En Pulpería Porta, ademais de ser expertos na elaboración de polbo a feira, tamén somos especialistas en cociñar una gran variedade
Receita de lacón con grelos: comida típica do Entroido galego

Receita de lacón con grelos: comida típica do Entroido galego

08/02/2021
Unha das receitas máis tradicionais de Galicia, ademais da empanada ou o polbo á feira, é o lacón con grelos. Nestes fríos meses é habitual que este prato se presente nas mesas de todos os fogares galegos, por exemplo, unha vez por semana. A preparación do lacón con grelos é sinxela e o número de
Coñeces os cortes da tenreira?

Coñeces os cortes da tenreira?

23/09/2020
A carne úsase en miles de receitas e todas son deliciosas. Ten un sabor peculiar cunha extraordinaria textura que cautiva o padal de todos os amantes da carne, ademais, a súa cocción é sinxela e adáptase aos gustos de cada comensal, podendo preparar a mesma receita coa carne en diferentes puntos:

Compárteo!

Contacta con Pulpería Porta

¿Está interesado en nuestros servicios? Llámenos, estaremos encantados de atenderle.

ipt>