Entre as variedades de carne que temos en Pulpería Porta Catering, unha das máis demandadas é a de cordeiro. Os nosos chefs profesionais teñen unha técnica especial para preparar carne de cordeiro, mellorando aínda máis o peculiar sabor desta carne.
Axudámosche a sorprender aos teus convidados con pratos de cordeiro espectaculares. Esta carne é a base de moitos pratos rexionais e a preparación máis típica do cordeiro á prancha, logrando o recoñecido prato de 'carneiro ou espeto', unha das festas máis celebradas en Galicia, concretamente na localidade de Moraña.
Todos os veráns na parroquia de Moraña organízase unha romaría para a degustación de carne de cordeiro preparada na prancha. Esta romaría recibe o nome de "festa do carneiro ou espeto" e cada ano ten un maior auxe.
¿Coñeces todos os tipos de cordeiro?
Cando falamos deste animal atopamos varias formas de designalo, dependendo da idade do animal no momento do seu sacrificio. As diferentes formas de nomear ao año son:
- Cordeiro lechal: Estes animais non superan o mes e medio, a súa dieta consiste en leite materno e non adoitan superar os 9 quilos.
- Recental ou ternasco: son cordeiros de menos de 4 meses, xa alimentados con pensos naturais. O seu peso habitual é de entre 9 e 16 quilos e é o tipo de año máis consumido en España.
- Cordeiro de pascua: a idade deste animal varía entre os 6 meses e o ano, superando os 16 quilos de peso. O seu sabor é máis forte que o de cordeiro e a súa carne é de cor vermella forte.
- Carneiro ou ovella vella: ten máis dun ano e a súa carne adoita ser bastante dura e cun sabor moi forte. Normalmente úsase para exportacións.
Cales son as distintas pezas de año?
As partes de cordeiro máis empregadas para a elaboración de pratos gastronómicos son:
- O pescozo: a forma máis común de cociñar esta parte do año está en guisos e guisos.
- A saia: desta parte é onde se retira a parte da churrascada e proporciona un sabor magnífico preparado na grella.
- A pata: os seus métodos de preparación máis comúns son asados e cocidos.
- O ombreiro: é a parte máis apreciada do cordeiro grazas ao seu peculiar sabor. A forma máis común de preparalo é asar.
Pulpería Porta Catering, especialista en pratos de cordeiro
Os profesionais do equipo de Pulpería Porta Catering son os encargados de elaborar pratos de cordeiro asados, asegurándose de que cada unha das pezas de cordeiro teña un sabor único e se cociña do xeito máis axeitado.