Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Chega o frío e o cocido volve a Pulpería Porta Catering

Publicado: 18 de outubro de 2019, 12:07
  1. Restauración
Chega o frío e o cocido volve a Pulpería Porta Catering

Estamos inmersos no mes de outubro no que as baixas temperaturas xa son notables. O frío volve a Galicia e no mundo dos restauradores das festas gastronómicas galegas o cocido convértese no prato estrela.

Os profesionais de Pulpería Porta Catering ofrecen un servizo de cociña especializado na preparación do recoñecido prato galego coñecido como cocido.

¿Que ingredientes ten un bo cocido?

O cocido típico galego consiste nunha cantidade innumerable de ingredientes entre os que podemos recoñecer como ingredientes principais o xamón, o fociño, a orella, a costela, as patacas, o chourizo, as verduras e as fabas, entre outros.

Os ingredientes mencionados anteriormente son os máis comúns, pero podemos atopar tantas variedades de cocido como casas galegas. Non é de estrañar que cada fogar teña a súa propia receita para o famoso cocido galego.

Particularidades do cocido

Este recoñecido prato adoita ser o protagonista das casas galegas case todos os domingos de inverno.

Pódese considerar como tradición que o cocido nunca se acaba de día e que tamén é o prato principal os luns. Ademais, unha vez rematados todos os ingredientes, a auga de cocido, coñecida como caldo, convértese no prato estrela dos días máis fríos do inverno.

Preparación do cocido

A preparación dun bo prato de cocido comeza realmente un par de días antes. É necesario que empapemos as partes salgadas do porco que imos empregar para reducir a cantidade de sal. Do mesmo xeito, debemos poñer as fabas a inchar o día antes de que vaiamos preparar o cocido.

Unha vez que teñamos todo listo e chegue o día da cocción, debemos levar unha pota grande de auga a ferver para engadir todos os ingredientes. A preparación deste prato normalmente leva aproximadamente un par de horas.

Chega o frío e o cocido volve a Pulpería Porta Catering - Imagen 1

O cocido en Pulpería Porta Catering

Os cociñeiros de Pulpería Porta Catering teñen unha ampla experiencia e un método específico para cociñar cocido, xa que durante todo o inverno é o noso prato estrela.

Facemos o cocido galego de xeito tradicional, mellorando sempre o sabor de cada un dos ingredientes que queremos engadir ao noso prato de cocido.

Destacamos no sector por adaptarnos sempre aos gustos e demandas de cada cliente, polo que previamente acordaremos cos clientes que ingredientes son os seus favoritos nun bo prato de cocido.

Contrata o servizo de catering en Pulpería Porta Catering

Se este inverno tes que organizar un evento e queres escoller un menú que guste a todos os invitados, non dubide en contactar connosco e solicitar información sobre os nosos pratos cociñados. Queremos axudarche a ter éxito nas túas celebracións. ¡Confía en nós!

Noticias relacionadas

Sabores máis típicos das empanadas galegas 13 Out

Sabores máis típicos das empanadas galegas

13/10/2022 Restauración
Variada, insólita e deliciosa. Así é a gastronomía galega e por iso os seus segredos esténdense a miúdo moito máis alá das nosas fronteiras. E se hai un produto típico de Galicia afamado son as empanadas: cunha gama de sabores doces e salgados que merecen un capítulo aparte. Crémolo así en
Organización integral de eventos en toda Galicia 29 Xul

Organización integral de eventos en toda Galicia

29/07/2021 Restauración
En Pulpería Porta Catering ofrecemos un servizo para toda clase de eventos en leiras particulares, pazos, casas rurais e calquera outro lugar onde nos necesites. Para levar a cabo a organización integral de eventos en toda Galicia dispoñemos de carpas propias con todo tipo de detalles:   Baños
Chega o tempo de festas... contrata o noso servizo de catering! 26 Mai

Chega o tempo de festas... contrata o noso servizo de catering!

26/05/2021 Restauración
O verán xa está a apenas un mes da súa chegada e cando os días son máis longos e o clima permíteo en Galicia empezan a aflorar as festas. Festas patronais ou organizacións privadas de eventos para os que pode contar coa colaboración de Pulpería Porta no que se refire á comida. Contamos cun servizo
Que ten que ter un cátering para que resulte profesional? 30 Mar

Que ten que ter un cátering para que resulte profesional?

30/03/2021 Restauración
Un dos servizos que ofrecemos con maior frecuencia en Pulpería Porta Catering é o noso servizo de cátering. Nós contamos con todos os recursos gastronómicos, materiais e humanos para ofrecerche un gran servizo de cátering para un evento especial no que non che faltará de nada. Nesta entrada desde

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.