Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nosotros

Temas

Chega o frío e o cocido volve a Pulpería Porta Catering

18/10/2019 · Restauración

Estamos inmersos no mes de outubro no que as baixas temperaturas xa son notables. O frío volve a Galicia e no mundo dos restauradores das festas gastronómicas galegas o cocido convértese no prato estrela.

Os profesionais de Pulpería Porta Catering ofrecen un servizo de cociña especializado na preparación do recoñecido prato galego coñecido como cocido.

¿Que ingredientes ten un bo cocido?

O cocido típico galego consiste nunha cantidade innumerable de ingredientes entre os que podemos recoñecer como ingredientes principais o xamón, o fociño, a orella, a costela, as patacas, o chourizo, as verduras e as fabas, entre outros.

Os ingredientes mencionados anteriormente son os máis comúns, pero podemos atopar tantas variedades de cocido como casas galegas. Non é de estrañar que cada fogar teña a súa propia receita para o famoso cocido galego.

Particularidades do cocido

Este recoñecido prato adoita ser o protagonista das casas galegas case todos os domingos de inverno.

Pódese considerar como tradición que o cocido nunca se acaba de día e que tamén é o prato principal os luns. Ademais, unha vez rematados todos os ingredientes, a auga de cocido, coñecida como caldo, convértese no prato estrela dos días máis fríos do inverno.

Preparación do cocido

A preparación dun bo prato de cocido comeza realmente un par de días antes. É necesario que empapemos as partes salgadas do porco que imos empregar para reducir a cantidade de sal. Do mesmo xeito, debemos poñer as fabas a inchar o día antes de que vaiamos preparar o cocido.

Unha vez que teñamos todo listo e chegue o día da cocción, debemos levar unha pota grande de auga a ferver para engadir todos os ingredientes. A preparación deste prato normalmente leva aproximadamente un par de horas.

Chega o frío e o cocido volve a Pulpería Porta Catering - Imagen 1

O cocido en Pulpería Porta Catering

Os cociñeiros de Pulpería Porta Catering teñen unha ampla experiencia e un método específico para cociñar cocido, xa que durante todo o inverno é o noso prato estrela.

Facemos o cocido galego de xeito tradicional, mellorando sempre o sabor de cada un dos ingredientes que queremos engadir ao noso prato de cocido.

Destacamos no sector por adaptarnos sempre aos gustos e demandas de cada cliente, polo que previamente acordaremos cos clientes que ingredientes son os seus favoritos nun bo prato de cocido.

Contrata o servizo de catering en Pulpería Porta Catering

Se este inverno tes que organizar un evento e queres escoller un menú que guste a todos os invitados, non dubide en contactar connosco e solicitar información sobre os nosos pratos cociñados. Queremos axudarche a ter éxito nas túas celebracións. ¡Confía en nós!

Compárteo!

Contacta con Pulpería Porta

¿Está interesado en nuestros servicios? Llámenos, estaremos encantados de atenderle.

ipt>