Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nosotros

Temas

Carne richada

09/07/2018
  1. Carnes

En Pulpería Porta Catering somos especialistas na elaboración de receitas de carne richada, unha exquisita carne típica da provincia de Pontevedra.

A richada é unha receita tradicional de Galicia, a súa preparación varía un pouco segundo a rexión na que nos atopemos, podemos probar a Richada en Silleda que se acompaña de patacas fritidas ou a de Forcarei con patacas cocidas e tamén a da Peroxa á que engádese pemento.

Para facer a richada é importante ter ingredientes de primeira calidade, neste caso a carne é a protagonista. Emprégase carne de tenreira, concretamente a parte da croca (cadeira) que ten unha tenrura e suculencia especiais.

Detalles para a elaboración dunha gran carne richada:

- O máis importante desta receita é empregar carne de calidade, que non ten demasiado nervio nin moita graxa.

- A parte máis empregada é a croca de tenreira galega.

- O ideal é facer a receita con dúas potas simultaneamente, unha para as patacas e os pementos e a outra para a carne.

- A richada é un prato típico da provincia de Pontevedra. No concello de Forcarei celébrase a 'Festa da Richada e da Croca' no mes de decembro.

Se queres contratar o noso servizo de catering, ponte en contacto connosco e asesorarémosche de xeito personalizado.

Noticias relacionadas
Canto tempo se tarda en facer carne ao espeto?

Canto tempo se tarda en facer carne ao espeto?

11/07/2022
Paseniño, con mimo e moito arte. Non é casualidade que as receitas que mellor saben e que máis tempo se manteñen na nosa memoria -e mais no noso padal- sexan tamén as que se fan con maior agarimo. Sucede así cun dos pratos estrela de Pulpería Porta, o seu catering galego a domicilio: a nosa afamada
Que non pode faltar nun bo cocido galego?

Que non pode faltar nun bo cocido galego?

25/11/2021
Aínda que o cocido é unha comida atemporal para todo bo galego, a época das chuvias e do vento sempre se presta para facer unha boa pota de cocido. É unha das comidas galegas máis naturais e da que podes desfrutar durante varios días. Ademais ten o engadido de que permite facer multitude de comidas
Trucos para cociñar ben o churrasco á brasa

Trucos para cociñar ben o churrasco á brasa

12/07/2021
Na nosa comunidade hai una gran cantidade de pratos típicos con fama e renome, pero o churrasco a brasa é un dos que máis paixón esperta entre galegos e estranxeiros. En Pulpería Porta, ademais de ser expertos na elaboración de polbo a feira, tamén somos especialistas en cociñar una gran variedade
Receita de lacón con grelos: comida típica do Entroido galego

Receita de lacón con grelos: comida típica do Entroido galego

08/02/2021
Unha das receitas máis tradicionais de Galicia, ademais da empanada ou o polbo á feira, é o lacón con grelos. Nestes fríos meses é habitual que este prato se presente nas mesas de todos os fogares galegos, por exemplo, unha vez por semana. A preparación do lacón con grelos é sinxela e o número de

Compárteo!

Contacta con Pulpería Porta

¿Está interesado en nuestros servicios? Llámenos, estaremos encantados de atenderle.

ipt>