Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Carne richada

Publicado: 09 de xullo de 2018, 11:58
  1. Carnes
Carne richada

En Pulpería Porta Catering somos especialistas na elaboración de receitas de carne richada, unha exquisita carne típica da provincia de Pontevedra.

A richada é unha receita tradicional de Galicia, a súa preparación varía un pouco segundo a rexión na que nos atopemos, podemos probar a Richada en Silleda que se acompaña de patacas fritidas ou a de Forcarei con patacas cocidas e tamén a da Peroxa á que engádese pemento.

Para facer a richada é importante ter ingredientes de primeira calidade, neste caso a carne é a protagonista. Emprégase carne de tenreira, concretamente a parte da croca (cadeira) que ten unha tenrura e suculencia especiais.

Detalles para a elaboración dunha gran carne richada:

- O máis importante desta receita é empregar carne de calidade, que non ten demasiado nervio nin moita graxa.

- A parte máis empregada é a croca de tenreira galega.

- O ideal é facer a receita con dúas potas simultaneamente, unha para as patacas e os pementos e a outra para a carne.

- A richada é un prato típico da provincia de Pontevedra. No concello de Forcarei celébrase a 'Festa da Richada e da Croca' no mes de decembro.

Se queres contratar o noso servizo de catering, ponte en contacto connosco e asesorarémosche de xeito personalizado.

Noticias relacionadas

Preparando a primeira churrascada do ano 3 Xan

Preparando a primeira churrascada do ano

03/01/2024 Carnes
2024 chegou, e con el as ilusións tan típicas destas datas, nas que os cadernos de notas comezan a encherse de propósitos de ano novo. Pero o obxectivo final é sempre o mesmo; é dicir, ser feliz. E unha das mellores maneiras de desfrutar da vida é desfrutando ao aire libre dunha churrascada con
Organizando unha churrascada para a Noite de San Xoán 22 Xuñ

Organizando unha churrascada para a Noite de San Xoán

22/06/2023 Carnes
A Noite de San Xoán é unha festividade moi especial en Galicia, na que celebramos a chegada do verán coas tradicionais fogueiras e rituais que enchemos de maxia e boas enerxías. Unha das formas máis populares de gozar desta noite tan especial é organizando unha churrascada con amigos e familiares.
Como preparar unha parrillada de churrasco na casa? 19 Mai

Como preparar unha parrillada de churrasco na casa?

19/05/2023 Carnes
A gastronomía galega é famosa polo seu sabor intenso e auténtico, e un prato que non pode faltar nunha boa comida é o churrasco. Se tes vontade de preparar unha parrillada de churrasco na comodidade do teu fogar, este artigo en Pulpería Porta, o teu cátering a domicilio en Galicia, guiámoste a
Canto tempo se tarda en facer carne ao espeto? 11 Xul

Canto tempo se tarda en facer carne ao espeto?

11/07/2022 Carnes
Paseniño, con mimo e moito arte. Non é casualidade que as receitas que mellor saben e que máis tempo se manteñen na nosa memoria -e mais no noso padal- sexan tamén as que se fan con maior agarimo. Sucede así cun dos pratos estrela de Pulpería Porta, o seu catering galego a domicilio: a nosa afamada

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.