Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Canto tempo se tarda en facer carne ao espeto?

Publicado: 11 de xullo de 2022, 11:51
  1. Carnes
Canto tempo se tarda en facer carne ao espeto?

Paseniño, con mimo e moito arte. Non é casualidade que as receitas que mellor saben e que máis tempo se manteñen na nosa memoria -e mais no noso padal- sexan tamén as que se fan con maior agarimo. Sucede así cun dos pratos estrela de Pulpería Porta, o seu catering galego a domicilio: a nosa afamada carne ao espeto, da que hoxe imos compartir o segredo da nosa receita. Iso si, xa lle podemos facer un adianto: a paciencia, o tino e o sentimento teñen moito que ver para chegar a conseguir ese sabor que tantos comensais veñen buscando. 

Carne ao espeto: o segredo para triunfar en calquera ocasión

Nos últimos anos asistimos acotío a unha reinterpretación das receitas tradicionais: esas que foron desprazadas no seu día por novos sabores e ás que cada vez máis comensais regresan de novo na procura dos sabores que botan en falta.

A carne ao espeto é un deses clásicos da cociña galega, exquisito para triunfar en calquera evento. En Pulpería Porta Catering sabémolo ben: son moitos os encargos que recibimos para que a costela de tenreira ao espeto, unha das nosas especialidades, sexa a protagonistas de cenas de empresa, festas de aniversarios ou esperadas reunións de familia. E é que si vostede está na procura dun prato que teña a capacidade de marabillar o padal de todo tipo de asistentes, velaquí está. Hoxe revelamos o seu segredo mellor gardado: o punto de cocción exacto para unha preparación perfecta.

A receita tradicional de carne ao espeto

A técnica importa na elaboración desta riquísima receita: para a carne ao espeto imos elixir sempre unha boas brasas que lle darán un sabor inconfundible.

Esta receita ancestral triunfa por moitos motivos e o feito de conseguir facer a carne ao punto, conseguir que estea tenra pero, ao mesmo tempo, que manteña o seu xugo, é un deles.

É certo que esta non é unha receita para principiantes: require coñecementos do punto de cocción da carne, que debe estar nas brasas durante unhas tres horas, cun lume lento alimentado con leña. Pasado este tempo, observamos o aspecto da carne e, conseguido o punto desexado, damos volta por unha hora máis. Concluídas as catro horas de preparación, conseguimos que toda a carne ao espeto estea no seu punto exacto.

Como vemos, esta receita é laboriosa, require maña, paciencia, coñecementos e tempo. Por iso, si vostede necesita que a carne este perfecta para esa celebración tan especial que non admite error nin contratempos de última hora, a nosa recomendación é que confíe en profesionais da churrascada coma Pulpería Porta.

Ademais, unha das vantaxas engadidas de confiar nos nosos servizos é que os nosos afamados pratos poden ser degustados en calquera punto da xeografía galega grazas ao noso servicio de cátering a domicilio. Contacte connosco sen compromiso.

 

 

Noticias relacionadas

Preparando a primeira churrascada do ano 3 Xan

Preparando a primeira churrascada do ano

03/01/2024 Carnes
2024 chegou, e con el as ilusións tan típicas destas datas, nas que os cadernos de notas comezan a encherse de propósitos de ano novo. Pero o obxectivo final é sempre o mesmo; é dicir, ser feliz. E unha das mellores maneiras de desfrutar da vida é desfrutando ao aire libre dunha churrascada con
Organizando unha churrascada para a Noite de San Xoán 22 Xuñ

Organizando unha churrascada para a Noite de San Xoán

22/06/2023 Carnes
A Noite de San Xoán é unha festividade moi especial en Galicia, na que celebramos a chegada do verán coas tradicionais fogueiras e rituais que enchemos de maxia e boas enerxías. Unha das formas máis populares de gozar desta noite tan especial é organizando unha churrascada con amigos e familiares.
Como preparar unha parrillada de churrasco na casa? 19 Mai

Como preparar unha parrillada de churrasco na casa?

19/05/2023 Carnes
A gastronomía galega é famosa polo seu sabor intenso e auténtico, e un prato que non pode faltar nunha boa comida é o churrasco. Se tes vontade de preparar unha parrillada de churrasco na comodidade do teu fogar, este artigo en Pulpería Porta, o teu cátering a domicilio en Galicia, guiámoste a
Que non pode faltar nun bo cocido galego? 25 Nov

Que non pode faltar nun bo cocido galego?

25/11/2021 Carnes
Aínda que o cocido é unha comida atemporal para todo bo galego, a época das chuvias e do vento sempre se presta para facer unha boa pota de cocido. É unha das comidas galegas máis naturais e da que podes desfrutar durante varios días. Ademais ten o engadido de que permite facer multitude de comidas

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.